Fuat Oktay'dan açıklama: Gündem olmasına biz de üzüldük! Gereken yapılır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'a yönelik eleştirilerle ilgili konuştu.

GİRİŞ 16.04.2023 21:06 GÜNCELLEME 17.04.2023 09:58
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Ankara'dan AK Parti milletvekili adayı olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Oktay, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'a yönelik eleştirilerle ilgili konuştu.
 
Oktay, "Kızılayın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır." dedi.

"ÇADIR SATILMASINA ÜZÜLDÜK"

Oktay, Türk Kızılaya yönelik eleştiriler ile çadır satılmasına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Kızılay 155 yıllık bir kurum. Şu anda Türkiye'de genel bir konsensüs de var. Bireylerden kurumları ayrıştırmak lazım. Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım. Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin. Kızılayın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır. Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım."


 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyelerinin, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde aday gösterilmesiyle ilgili soru üzerine Oktay, dün kabinede verdikleri hizmeti bugün Meclis'te vereceklerini dile getirdi.

YSK AÇIKLADI KONUŞMAYA GEREK YOK

Oktay, kabine üyelerinin görevleri devam ederken adaylık yarışına girmelerinin rekabet açısından sorun oluşturduğu eleştirilere ilişkin, Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili adayları listesini açıkladığını ve bunun üzerine konuşmaya gerek olmadığını vurguladı.

Muhalefetin eleştirilerinin "siyasi söylem" olduğunu ve önceki dönemlerde ve şimdi de bakanların istifa etmediğini belirten Oktay, "Geçmişte neyse bugün de o, fark eden bir şey yok. Zaten bunu YSK onaylamıştır. Bu, altı boş, içi boş iddiadan başka bir şey değildir." dedi.

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR"

Oktay, AK Parti'nin milletvekili adayları listelerinde HÜDA PAR'dan bazı isimlerin yer almasının seçmen tarafından nasıl değerlendirdiğine yönelik soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın kırmızı çizgilerinin olduğunu belirtti.

Bayrak, vatan, millet ve devlet konularında anlaşıldığı zaman sorun olmayacağını dile getiren Oktay, "Cumhur İttifakı'nın içerisinde her kim olursa olsun bayrağına, devletine, milletine, vatanına saygılı olmak zorunda." dedi.

Oktay, terörle mücadele politikalarının çok net olduğunu vurgulayarak, "Ülkenin birliği, bütünlüğü, beraberliği noktasında çok net, birlik ve beraberlik içerisinde duruş sergiliyoruz. Diğer taraf darmadağın. Kendilerini zorla masaya oturtanlara verdikleri sözdür, 'Söz'. 'Size verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz' diye. Onlara verdikleri sözü milletimize yansıtmaya çalışıyorlar, onlar düşünsünler." diye konuştu.

KAMUDA MÜLAKATI KALDIRMA VAADİ

AK Parti'nin seçim beyannamesindeki "kamuya işe alımlarda mülakat usulünün kaldırılması" vaadinin bugüne kadar yapılmamasına yönelik eleştirilere ilişkin Oktay, eleştiri yapılabileceğini ve son derece normal olduğunu belirtti.

Oktay, birçok kurumdaki atamaların bilgisayar ortamında kurayla yapıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'dan sonra stratejik kurumlarda ve stratejik, kritik projelerde çalışanlarla alakalı güvenlik soruşturmasının yapılıyor olması veya mülakatın yapılıyor olmasını yadırgamamak lazım. Şimdi belirli bir süre sonrasında, artık Türkiye normale dönüyor tekrar. Bu, bundan ibarettir. Bunun dışında farklı bir şey değil. Bütün her şey mülakatla yapılmıyor."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yapılacak revizyonla ilgili soru üzerine Oktay, sistemin hızlı ve kaliteli kararların alınmasına imkan tanıdığını ve istikrarı sağladığını belirtti.

Oktay, sistemin sürekli geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yaptığımız çalışmada şu var, çoğunluğu sistemin kendisiyle ilgili değil, uygulama kaynaklıydı. Kanunlarla veya yönetmeliklerle uygulamadaki birtakım aksaklıkları düzelterek, sistemin geliştirilebileceği alanlar vardı. Zaten bunlardan bazıları düzeltilerek devam edildi. Yeni dönemde bu çalışmaların tekrarlanması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDE YENİDEN İNŞA ÇALIŞMALARI

Oktay, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede devam eden çalışmalara ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"3,3 milyon insanımızı geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz. Yaklaşık 795 bin çadır, 60 bini aşkın konteyner var. Çadır kentlerdeki depremzedeleri, konteyner kentlere almak istiyoruz. Orada 130 bine kadar çıkmayı hedefliyoruz. Afet bölgesinin dışında yaklaşık 2,5 milyon depremzedemiz var. Diğer illerimizde bu depremzedelerin bakımı, ihtiyacıyla çok yakında ilgileniyoruz. Enkazların kaldırılması devam ediyor, 1 haftaya kadar Antakya haricindeki tamamı bitecek. Ondan sonraki belki bir hafta içerisinde Antakya'yı tamamlayacağız."

Adres kaydını taşımayanların seçimlerde oy kullanabilmesine yönelik çalışma yapılmasına ilişkin soru üzerine Oktay, "Elimizden gelen her türlü lojistik desteği vermeye çalışırız. Belki siyasi partilerin de kendi içerisinde bu tür bir çalışmaları olabilir." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Taş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırak bu işleri dayı Bağ-Kur’lu esnaf çiftçi emekli olamıyor. 42000 tl olan borç 498000 tl oluyor bu nasıl adalet. Esnaf ziyaretine çıktın hiçbir kimse sana söylemedi mi. Bu nedir diye. Allah adamın gözünü kör eder. Borç faizleri ile birlikte oniki kat oluyor.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ne bu ya secim icin butun turkiye emekli mi olacak neymis 25 yil evli olan kadin cocuk doguran kadin ne bu ya dunya biz den baska bøyle sacma sistem olan var mi kim demis 20 cocuk dogur diye sanki dogurmak zor bir sey ønemli olan egitmek bakmak ne bu ya para ver emekli sacmalik
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Olamıyorsa olamıyor. Düşün artık Reisimizin yakasından.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynaya kendinle dalga geç
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden gereken yapılmıyor
    Cevapla
  • arif k. 1 yıl önce Şikayet Et
    sence gereken nedir ? neden gereken yapılmıyormuş lafa bak ...
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem bir seferberlik ve savaş gibi ,bu vakitlerde yapılan hainlikler vatan hainliğidir , vatan hainliğidir ,üzülmekle kurtarmaz ver savcılara gerekeni yapılsın
    Cevapla
  • ammar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olduğu belli olmayan birsürü adam kamuyu perişan eder sonra, şuan yaşıyoruz sıkıntıları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!