Akşener açıkladı: Teklifi kabul etmedi masadan kalktı sonra o iki bakanlığı 'verelim' dedi

7'li koalisyon masaı ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı pazarlığında yaşanan krizlere ilişkin dikkat çeken itiraflarda bulundu.

GİRİŞ 18.04.2023 07:01 GÜNCELLEME 18.04.2023 09:08
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Katıldığı canlı yayın porgramında açıklamalarda bulunan Akşener, Babacan'ın İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığına itiraz ettiğini belirterek, “Masadan kalkıp arkadaşlarıyla konuşmaya gitti, tam 1 saat arkadaşları ile konuştu” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı canlı yayında 7'li koalisyonda yaşanan Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı pazarlığında yaşananları anlattı.

Akşener, koalisyondaki küçük ortaklar olarak tabir edilen partilerden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına karşı çıktığını itiraf etti.

"Bana Başbakan yetkilerine sahip bir alan da teklif edildi. Ben diğer genel başkanlarla eşitlenmiş olmaktan bir rahatsızlık duymadım" diyen Akşener, İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili önerisinin altılı masaya getirilmesiyle ilgili "Kılıçdaroğlu ve 2 başkanla uzlaştık. Biz Kılıçdaroğlu ve iki belediye başkanıyla anlaştık, masaya gittik ve Babacan bu iki arkadaşın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na itiraz etti." dedi.

MASADAN KALKIP TAM 1 SAAT ARKADAŞLARI İLE KONUŞTU SONRA 'İKİ BAKANLIĞI VERELİM' DEDİ

Babacan'ı ikna etmeye çalıştığını belirten Akşener, "Masadan kalkıp arkadaşlarıyla konuşmaya gitti. Tam 1 saat arkadaşları ile konuştu. Geri gelince 'tamam o zaman bu arkadaşlara Şehircilik Bakanlığı ve Afet Bakanlığı verelim' dedi." İfadelerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 144
  • Mumsuz Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu ve Mansur fikri akıllara zarar zaten. Kim tepki gösterdi ise doğru yapmış. Ben şahsen İmamoğlu veya Mansur Yavaş olsam yüzüm olmaz. Meydana ne için çıkacaksınız? Cumhurbaşkanı desen var. Yardımcı hikayeside şu. Tarım ve inşaat sorumluları ! Bakar mısınız? Uydurma görev. Hani belediyelerinin başında kalacaklardı? Velhasıl neye kime köleler?Ayıp utanır insan. İmamoğlu utanmaz ama
    Cevapla
  • Kalender 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bir utanan sensin
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar açık açık ülkenin kazanımlarını yemeye geliyor.
    Cevapla
  • Sosyal 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacan, Ekrem'i kendine rakip olarak görmüş olmalı. Parlamasını istemez.
    Cevapla
  • Seçmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yardımcı olur sa meral ne yapacak..
    Cevapla
  • ist 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki sen masadan kalktıktan sonra seni nasıl ikna ettiler? Bakanlıkla olacak iş değil? Şu bahsedilen dosyayı mı açtılar? Ne var o dosyada?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsan beyninin şimdiye kadar ki en net haritası çıkarıldı! Sonuçlar inanılmaz...
Antalya'da bir kişi başıboş köpeklerin saldırısına uğradı!