CHP'li Sezgin Tanrıkulu ağzından kaçırdı! Kirli pazarlığı ifşa etti

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, HDP'nin tutum belgesi ile 6'lı masa liderlerinin imzaladığı ortak metnin örtüştüğünü itiraf etti.

GİRİŞ 22.04.2023 07:53 GÜNCELLEME 22.04.2023 09:05
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, bazı önceliklerinden vazgeçen İYİ Parti'nin de yer aldığı Altılı Masa'nın ortak metninin HDP'nin tutum belgesiyle örtüştüğünü bildirdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, HDP ile işbirliklerini itiraf etti. İYİ Parti'nin önceliklerinden vazgeçtiğini ve ortak bir metinde bir araya geldiklerini söyleyen Tanrıkulu, 6'lı Masa'nın liderlerinin imzaladığı 2 bin 400 maddelik metnin birçok noktasının HDP'nin tutum belgesiyle örtüştüğünü söyledi. HDP/PKK ile işbirliklerini itiraf eden Tanrıkulu, Altılı Masa'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metninde, HDP'nin Eylül 2021'de ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesinin tamamını kabul ettiklerini beyan etti.

MADDELERİN TAMAMI BİRBİRİYLE ÖRTÜŞÜYOR

6'lı Masa, 30 Ocak 2023'te Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni duyurmuş, metinde, HDP'nin Eylül 2021'de ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesinde yer alan maddelerin tamamının yer alması dikkat çekmişti. Metinde, terör örgütü PKK'nın adının geçmemesi de dikkat çekerken, HDP'nin tutum belgesinde ise sınır dışı operasyonlara son verilmesi yer alıyor.

HDP İLE GİZLİ PAZARLIK

Terör örgütü PKK'nın nefes almasını sağlamak, Türkiye'nin kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdürdüğü terör örgütleriyle mücadelesine son vermek amacıyla ilan edilen tutum belgesinin 6'lı masanın ilan ettiği ortak metnin içinde yer alması, HDP ile gizli pazarlığı gün yüzüne çıkartmıştı.

PKK'YA DESTEK VEREN BELEDİYELERİN GÖREVE GELMESİ İSTENİYOR

HDP'nin tutum belgesinde "Güçlü demokrasi, aynı zamanda yerinden ve yerelden yönetim anlayışını gerektirir" ifadesi ile özerklik niyeti açıkça ortaya konulurken, "Kayyım mağdurlarının tüm haklarının iadesi acildir" maddesiyle terör örgütü PKK'ya destek veren HDP'li belediyelerin tekrar görev başına geçmesi isteniyor.

Sezgin Tanrıkulu

"TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYONLAR DURSUN"

Belgenin "Barışçı dış politika" başlığında ise sınır dışı operasyonlara son verilmesi isteniyor. Terör örgütüne can simidi olma arzusu ortaya konuyor. Yine pek çok maddede kimi yerlerde açık kimi yerlerde ise gizli şekilde Anayasa'ya aykırı taleplerin dile getirildiği görülüyor.

KILIÇDAROĞLU'DA TUTUM BELGESİNDE YER ALAN MADDELERİ KABUL ETTİKLERİNİ İTİRAF ETMİŞTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde ayaklarına giderek görüştüğü HDP'lilerle kameralar karşısında el sıkışarak HDP'nin de tutum belgesinde yer alan kayyum uygulamasına son verileceğini açıklamış, HDP'nin özerk yerel yönetimler talebine de yeşil ışık yakmıştı. Kılıçdaroğlu, yine HDP'nin tutum belgesinde yer alan KHK'lılara özgürlük vaadinde bulunmuştu.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Karadenizden gelen gazı "Bu gaz Rusya'dan mı geliyor?" diye ABD'nin Rusya karşıtlığına doğru yelken açan Akşener'in bu tür söylemlere karşı "TEK LAF" söylememesine şaşırıyor muyuzzzz? HAYIRRRR. Kandil mağaralarından SİHA korkusundan başını dışarı çıkaramayan terör baronlarııı, AKŞENER'e oy istemeyeeee devam etsin. Çakma kurtçular siziiii
    Cevapla
  • chp oldu pkk 1 yıl önce Şikayet Et
    yakinda chp teskilatlarindan pkk ya gerilla gonderirler yani gencleri,bu yuzden evlatlarinizi chp teskilatlarina gpndermeyin ya tecavuze ugrarlar yada daga gonsetilirler
    Cevapla
  • zalim kaybedecek 1 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • Alia 1 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam!!!
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 yıl önce Şikayet Et
    aslında seçimlerden sonra teröre destek vermekten başta kemal bunların hepsi yargılanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!