Şentop'tan haddini aşan Rum temsilciye ders gibi cevap

AB Parlamento Başkanları Zirvesi'nde söz alan GKRY yetkilisi Dimitru, Türkiye'ye işgalci suçlamasında bulundu. TBMM Başkanı Şentop, Rum temsilciye ders niteliğinde bir cevap verdi.

Şentop'tan haddini aşan Rum temsilciye ders gibi cevap
Şentop'tan haddini aşan Rum temsilciye ders gibi cevap
GİRİŞ 24.04.2023 20:54 GÜNCELLEME 24.04.2023 20:54
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, AB Parlamento Başkanları Zirvesi’nde “Rusya’nın Ukrayna saldırısı ve AB’nin genişlemesi” konulu birinci oturumunda yaptığı konuşmada, "AB’nin, bazı ülkelerin kaprislerine, manasız siyasi ve dini ön koşullarına esir olması kabul edilemez" dedi.

AB PARLAMENTO BAŞKANLARI ZİRVESİ'NDE RUM PROVOKASYONU

Şentop’un konuşmasında ifade ettiği sözleri tam olarak haklı çıkaracak bir tartışma yaşandı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) adına toplantıya katılan Anita Dimitriu, Ukrayna-Rusya savaşı gündemiyle gerçekleştirilen toplantıda Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini "Kıbrıs’ın işgaliyle aynı" benzetmesiyle konuyu Kıbrıs'a getirdi.

TÜRKİYE'YE "İŞGALCİ" DİYEN TEMSİLCİYE AYAR ÜSTÜNE AYAR

TBMM Başkanı Şentop da bunun üzerine ikinci kez söz alarak gerçeklerin çarpıtıldığını, Türkiye’nin müdahalesinin Zürih ve Londra anlaşmaları çerçevesinde Garantörlük haklarından kaynaklandığını söyledi. Rum temsilcinin tekrar söz alıp 'işgal' iddiasını tekrar etmesi üzerine Şentop yeniden söz aldı ve Türkiye’nin, Ada'da Rum tarafının gerçekleştirdiği katliamların önlenmesi için müdahalenin yapıldığını ve barış harekatından bu yana da katliam yapılmadığını belirtti.

ŞENTOP: BELKİ YAŞI YETMEZ

Meclis Başkanı’nın konuşmasına bir kez daha cevap vererek işgal iddiasını sürdürmesi karşısında Şentop da tekrar söz alarak, Ada'daki hukuki durumu tarihleriyle anlattı. Şentop’un Rum Yönetimi adına konuşan temsilcinin yaşının genç olmasına atıfta bulunarak, "Belki yaşı yetmez" dedi.

ŞENTOP "YAŞ" DEDİ, RUM PROVOKATÖR "CİNSİYET" ALGISINA GİRİŞTİ

Şentop'un konuşmasına cevap için tekrar söz alan Rum temsilci bu sefer de Başkan’ın konuşmasındaki “yaş” ifadesini çarpıtarak “Cinsiyet ayrımcılığı yapıyor. Kadın olduğum için bu şekilde konuşuyor. Cinsiyetçi yaklaşımı reddediyorum. Kadınlara karşı böyle bir yaklaşımı kabul mü edeceğiz” sözleriyle konuyu yine çarpıtmaya kalktı.

Şentop da bir kez daha söz alarak, cinsiyet ile ilgili herhangi bir konu geçmediğine vurgu yaparak sözlerinin bu şekilde açık çarpıtılmasına da tepkisini gösterdi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan bunlar nezaket değil usturuplu hakaret ten anlarlar
    Cevapla
  • Ayısigi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dersine iyi çalidmus ama bizimkilerde ondan daha iyi çalismiş
    Cevapla
  • 06 vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevlüt çavuşoğlu gibi Osmanlı tokadını koyup oturdacaksın ağzının payını vereceksin.
    Cevapla
  • cevap bekleriz 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun başkanım . işte gereken cevabı vermişsin. bu konuda arkadandayız. ama şu konu hala cevap bekliyor. bir zamanlar senin oğlun öss de türkiye birinicisi olmuştu. fetönün en aktif dönemlerinde . ve bunu hiç bir cumhuriyet savcısı soruşturmadı. biz soralım ozaman. oğlun soruları ve cevapları kimden aldı. kötü düşünmüyorum. sadece soruyorum. o zekayla nasıl oldu
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana gönderin ben onu ikna ederim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza