HÜDA PAR'dan Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu

HÜDA Par, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu" işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HÜDA PAR'dan Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu
HÜDA PAR'dan Mansur Yavaş hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 27.04.2023 17:53 GÜNCELLEME 27.04.2023 19:25
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, partiyle ilgili açıklamalarında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu" işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

HÜDA PAR'dan yapılan açıklamaya göre, suç duyurusu dilekçesi, partinin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu adına parti avukatlarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verildi.

Suç duyurusu dilekçesinde Yavaş'ın, 19 Nisan'da Sinop mitingindeki "Terörist teröristtir, bunun PKK'lısı, HÜDA PAR'lısı ayrımı olmaz. Hepsine de karşıyız, hepsinin de kökünü kazırız." sözleri hatırlatıldı.

"Yavaş'ın bu sözleriyle HÜDA PAR'ı bir terör örgütüyle birlikte anarak ve bir terör örgütü gibi yansıtarak partiye gönül vermiş on binlerce insanı hedef gösterdiği ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlediği" savunulan dilekçede, "Mansur Yavaş ve benzer üslup takınan arkadaşlarını, HÜDA PAR'a karşı sarf etmiş oldukları sözler nedeniyle siyasi ahlakın gereği olarak özür dilemeye davet ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İçişleri bakanlığı müfettiş görevlendirip bu Mansur un yaptığı ihale ve icraatları denetlesin,bu tiplerden hele hele cahape zihniyeti nden hayır gelmez bu ankaralıya
    Cevapla
  • HÖD HÖD 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Ankaralı olarak Mansur Yavaş a hiç güvenmiyorum. Belediyenin paralarını nereye harcadığı konusunda ciddi araştırmalar yapılması gerektiğine inanıyorum. Hangi partiye mensup belli değil Fırıldağın teki Savcıları göreve davet ediyorum harcamalar konusunda...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış köksüz adam Hüdapar nerede askere polise silah çekmiş kaçtane soruşturma açılmış dindar kürtler PKK düşmanı oldukları içinmi terörist oluyorlar Komünistler kendilerinden olmayan herkese faşist derdi
    Cevapla
  • KONYA...KONYA... 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yavaş ağzı dualı hüdaparlılarla uğraşma İYİ Olmaz...sen aday çıkarmayarak kemale destek veren hdpkk ile uğraşsan İYİ OLUR..
    Cevapla
  • Diyarbakır'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla kardeş. Şahsen Hüdapar'lı değilim ama. Hüdapar bizim gibi gençleri de çok iyi tanır. Diyarbakır'lıyız deliyiz... Tayyip Bey'in dudağına bakıyoruz. Vurun derse içimizdeki Hainlerden başlar Türkiye'de sinagoglarla devam eder. İsrail'e kadar gideriz.. Biz doğduğumuzdan bu yana Vatan'ın Delisiyiz. Alperenleriz. Gerekli her türlü eğitimimiz var hamd olsun. Bu Vatana yeminliyiz... NET
    Cevapla
  • Cafer C 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk teröristtir! Pkk ile işbirliği yapan, ondan oy bekleyen ve onunla aynı safta olan herkes teröristtir!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak