Milletvekili Dr. Mustafa Canbey Ayvalık'ta vatandaşlarla buluştu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ayvalık ilçesinde Çam Oba, Bağyüzü, Akçapınar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey Ayvalık'ta vatandaşlarla buluştu
Milletvekili Dr. Mustafa Canbey Ayvalık'ta vatandaşlarla buluştu
GİRİŞ 01.05.2023 19:34 GÜNCELLEME 01.05.2023 19:34

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ayvalık ilçesinde Çam Oba, Bağyüzü, Akçapınar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Akçapınar mahallesinde vatandaşlara hitap eden Milletvekili Dr. Mustafa Canbey; “Savunma sanayisinde yerlilik ve millîlik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’ler seviyesine ulaşmıştır.” dedi.

Resim önizlemesi

170 ÜLKEYE SAVUNMA SANAYİ ÜRÜNLERİ İHRAÇ EDEBİLEN BİR ÜLKE TÜRKİYE!

Türkiye’nin diğer ülkelerle kurduğu çok boyutlu ilişkilerle bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan, uluslararası alanda bir özne haline gelen bir ülke olduğunu vurgulayan Milletvekili Canbey;

Resim önizlemesi

“Savunma sanayiinde kısa zamanda dünyanın gıpta ettiği bir konuma ulaştık ama bununla yetinmeyeceğiz. Yalnız ülkemizin değil; dünyadaki her mazlum ve mağdurun güçlü ve güvenli yarınlarının teminatı olan bu alanda gücümüzü daha da artırmaya devam edeceğiz. Artık kendi ihtiyacımızı karşılamanın ötesinde, İHA’lar, SİHA’lar, Akıncı’lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere 170 ülkeye savunma sanayi ürünleri ihraç edebilen bir ülke olarak savunma sanayinde zirveye doğru ilerliyoruz. Savunma sanayiinde ‘nereden ithal edebiliriz’ döneminden ‘nereye ihraç etmeyi tercih ederiz’ dönemine geçiyoruz.” dedi.

Resim önizlemesi

TÜM AMBARGOLARA VE ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞARDIK

2002 yılında 0,2 milyar dolar olan savunma sanayii ihracatının 2022 yılında 4,4 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyleyen Milletvekili Mustafa Canbey; “Savunma sanayisinde büyük atılımlar gerçekleştirilmiş; yerlilik ve millîlik oranı yüzde 20’lerden yüzde 80’ler seviyesine ulaşmıştır. Savunma sanayiinde 2002’de 56 firma faaliyet gösterirken bugün bu sayı 2.705’e yükselmiştir.

Resim önizlemesi

Geçmişte piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken, bugün Modern Piyade Tüfeklerimizi (MPT), Zırhlı Araçlarımızı, Fırtına Obüslerimizi, İHA/SİHA/TİHA sistemlerimizi, Taarruz ve Genel Maksat Helikopterlerimizi ve Eğitim Uçaklarımızı, MEBS ve Elektronik Harp Sistemlerimizi, Akıllı Mühimmatımızı ve Füzelerimizi, Hava Savunma Sistemlerimizi, Savaş Gemilerimizi, Milli Muharip Uçağımızı ve daha birçok ürünü tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine geldik. Çok maksatlı ilk amfibi gemimiz TCG ANADOLU ile deneme seferlerini başlattık. Bu gemimizi ziyaret edip de duygulanmayan, gururlanmayan yoktur. Taarruzi İnsansız Hava Aracımız Akıncı ile Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur. Sağladığımız bu ilerlemeler tüm ambargolara ve engelleme çabalarına rağmen başarılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Vatandaşların yoğun ilgilisi ile karşılaşan Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’e AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür ve AK Parti ilçe teşkilatı eşlik etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?