Şentop'tan dokunulmazlık tezkeresi açıklaması!

Şentop, TBMM'ye gelen dokunulmazlık tezkeresi sayısının çok fazla olduğunu ifade ederek, “Yeni Anayasa için yapılacak çalışmalarda yasama dokunulmazlığı konusunda bir formülün değerlendirilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim." dedi.

Şentop'tan dokunulmazlık tezkeresi açıklaması!
Şentop'tan dokunulmazlık tezkeresi açıklaması!
GİRİŞ 03.05.2023 12:22 GÜNCELLEME 03.05.2023 12:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,“27’nci dönem içinde, makul sınırlar dahilinde olduğu kabul edilemeyecek derecede fazla sayıda dokunulmazlık tezkeresi Başkanlığımıza ulaşmıştır. Bu kapsamda 6’ncı yasama yılındaki 247 yeni tezkereyle birlikte 27’nci dönemin tamamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderilen yasama dokunulmazlığı tezkerelerinin sayısı, maalesef, 2 bin 2’ye ulaşmıştır. Yeni Anayasa için yapılacak çalışmalarda yasama dokunulmazlığı konusunda bir formülün değerlendirilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • tepki 11 ay önce Şikayet Et
    adam gibi yargiya ver øzel mahkeme kurur terør sucu olsun meclis de hainlik yapan olsun o dk yargilanacak iceri atilacak bir dosya bir yil meclis de tatil yapar gibi geziyor o arada suclu kaciyor bu yetki meclis den alinacak vekil ol ne istersem hakki yok normal halk gibi ceza alacak bazi ceza ise cok buyuk degil ise secim sonuna bekler aday olmasina izin vermesin
    Cevapla
  • MACKALI 61 11 ay önce Şikayet Et
    neden 10 degilde 2 bin.??? hatta gelen ilk dokunulmazlik neden hemen degerlendirilmiyor.? kim bilir kac yldir birikmi$´Hmmm..
    Cevapla
  • ali 11 ay önce Şikayet Et
    Dokunmayın sayın vekiller milyonlar harcayıp kendilerini seçtirdiler. Bu yatırımı elbette çok iyi değerlendirmek zorundalar... Devlet yönetimi yatırım aracı olmaktan çıkarılmalı Yeni Anayasaya girmeli..
    Cevapla
  • traladamanya 11 ay önce Şikayet Et
    Milletvekili değil vatan haini dolu meclis dedikleri yer kandilden pensilvanyadan ayrı kalmaz hain dolu bu ülkede
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar