İstanbul'da yüzyılın mitingine son 1 gün! AK Parti'den ulaşım için kritik hamle

Cumhur İttifakı’nın dünyaya gövde gösterisi yapacağı tarihi İstanbul mitingine 1 gün kaldı.

GİRİŞ 06.05.2023 15:05 GÜNCELLEME 09.05.2023 12:05
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

16 milyonluk nüfusa sahip İstanbul’da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne “göç” başlıyor. Büyük İstanbul Mitingi’ni şehrin en büyük açık hava meydanı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenleme kararı alan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı katılım rekoru kırmak için hummalı çalışma yürütüyor.

METRO, MARMARAY VE OTOBÜS AĞI

AK Parti’nin “hodri meydan” mesajı vereceği mitingle ilgili alanda sürdürülen çalışmalar son aşamaya geldi.

Milyonlarca İstanbullu’nun alana akın edeceği miting öncesi ulaşım problemi yaşanmaması için çeşitli formüller geliştiriliyor. M1A Yenikapı-Havalimanı Metrosu ve Marmaray ile toplu taşımayla ulaşılabilen miting alanına AK Parti teşkilatları katılımcıları özel otobüslerle taşıyacak.

İstanbul’un 39 ilçesinden teşkilat merkezlerinden otobüslerle meydana taşıma yapılacak. Mahalle teşkilatları ve seçim ofisleri önünden de otobüs kalkacak.

ARIZALANMAZSA, 4 DAKİKADA 1 METRO SEFERİ

Miting günü Atatürk Havalimanı'na saatte 14 kez metro seferi düzenleneceği açıklandı. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda 7 Mayıs pazar günü yapılacak etkinlik nedeniyle M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'nın hafta içi yoğun saat düzenine ek olarak gerçekleştirilecek ring seferleri ile saatte 14 seferle yolcuların direkt olarak Atatürk Havalimanı İstasyonu'na ulaştırılacağı kaydedildi. Buna göre miting günü her 4 dakika 20 saniyede bir metro seferi yapılacak.

Ancak daha önceki arızalar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonundaki metrolar güven vermiyor.

CUMHUR'UN LİDERLERİ BOY GÖSTERECEK

7 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da başlayacak mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da sahneye çıkması bekleniyor.

TARİHE GEÇECEK

Miting, İstanbul’da bugüne kadar yapılan en kalabalık organizasyon olarak tarihe geçmeye aday.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Büyük İstanbul Mitingi' ile ilgili düzenlenen basın toplantısında, "Bu alanda sizlerle beraber yarın gerçekleştirilecek Büyük İstanbul mitingi öncesinde basın toplantısı tertip ediyoruz. Türkiye'yi sevenlere bu vesile ile seslenmiş oluyoruz. 'Türkiye Sana Emanet' başlığıyla gerçekleştirilecek miting Türk siyaset tarihinde unutulmayacak bir miting olacak" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Tüm hazırlıklarımızı yaptık. 1 milyonluk bir miting hedefliyoruz. 1 milyon İstanbullu buluşacak. Hedefimiz o." diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 78
  • ...... 11 ay önce Şikayet Et
    Ben Bakuden geldim reise destek icin
    Cevapla
  • Reyis 11 ay önce Şikayet Et
    Bence bu seçimde kesinlikle beka meselesi... Gençler ülkeyi terkedip gidiyor heryer mülteciler ile doluyor. Beka meselesi
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Biz gideceğiz valla...
    Cevapla
  • sait dbakır 11 ay önce Şikayet Et
    deyerli kardeşlerim istabul biz ordan uzaktayız gelemiyorz lütfn tüm müslüman sağ duyulu kardeşlerim bu mitinge katılalm bu dava başka bir dava bu 9 masayı sevindirmiyelim sayın reisi yalnz bırakmyalm başka reisler gelmez onun gibi adamlar 100 yılda bir ya gelir ya gelmez hepinize selamlar
    Cevapla
  • Vefa zamanı 11 ay önce Şikayet Et
    Haydin Gardaşlarım dünyaya gösterelim REİSİMİZİN Sahipsiz olmadığını.Ardında Dağ gibi millet olduğunu görsün yedi düvel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!