CHP'li Çeviköz'den Alman basınına skandal 'Kıbrıs' vaadi!

Kılıçdaroğlu'nun dış politika danışmanı CHP'li Çeviköz bir skandala daha imza attı. Alman basınına konuşan Çeviköz, göreve geldiklerinde Kıbrıs'tan çekileceklerinin sinyalini vererek sınır ötesi operasyonları da durduracaklarını vadetti.

GİRİŞ 08.05.2023 09:29 GÜNCELLEME 09.05.2023 10:14
Bu Habere 268 Yorum Yapılmış

7'li Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika danışmanı ve CHP Milletvekili Ünal Çeviköz, seçimi kazanmaları durumunda dış politikada uygulayacakları hamlelerle ilgili Alman Neue Zürcher Zeitung (NZZ) gazetesine konuştu.

Türkiye'nin Kıbrıs politikasını eleştiren Çeviköz, "Türkiye, Kıbrıslı Türklerin iç işlerine karışmamalı. Adaya yönelik çözümü adadaki iki toplum bulmalı. Aynı şekilde Atina da Rumların iç işlerine karışmamalı." ifadelerini kullandı.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLARI 'DURDURMA' VAADİ

Suriye'deki askeri operasyonları da durdurmayı vadeden Çeviköz, "Suriye'den tehdit gelmediğinden emin olursak askeri varlığımız hakkında konuşabiliriz" dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLERİ 'BOZMA' VAADİNDE DE BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Politico'ya konuşan Çeviköz, seçimi kazanmaları halinde Rusya'ya, Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğunu hatırlatacaklarını söylemişti.

Çeviköz, Demirtaş ile Kavala'nın tahliyesi konusunda da AİHM'e uyma sözü vermişti.

'MAVİ VATAN'I HEDEF ALMIŞTI

CHP'li Ünal Çeviköz, 2021 yılında da Mavi Vatan kavramını hedef alan açıklamalarda bulunmuş, Yunanistan ile aynı cepheden konuşmuştu.

Çeviköz, "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız." demişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 268
  • imam43 10 ay önce Şikayet Et
    Siz hâlâ chp ye oy verin Tamam mı.
    Cevapla
  • Mustafa Ak 10 ay önce Şikayet Et
    Aferin size bu sekilde nerelere hizmet ettiginiz ortaliga dökülsün herkes bilsin ki size kimseler oy vermesin cok güzel devam edin böyle.
    Cevapla
  • İskender 10 ay önce Şikayet Et
    Bence sen çeketi al ve ülkeyi terk et belki gittiğin yerde yaşatırlar seni kemal
    Cevapla
  • Vatab 10 ay önce Şikayet Et
    85 milyon bu adamın tehlikeli eylemlerinin esiri mi olacak defolup gitsin, ülkesine.
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Bu seçim bir beka sorunudur.Nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”