HDP/Yeşil Sol Parti'nin adayı Cengiz Çandar: Etnik olarak Türk'üm ama ruhen Kürdistaniyim

HDP/Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır 3'üncü sıra milletvekili adayı gazeteci Cengiz Çandar adaylık teklifinin HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan geldiğini söyleyerek "Ben etnik olarak Türk’üm ama ruhen Kürdistaniyim." dedi.

HDP/Yeşil Sol Parti'nin adayı Cengiz Çandar: Etnik olarak Türk'üm ama ruhen Kürdistaniyim
HDP/Yeşil Sol Parti'nin adayı Cengiz Çandar: Etnik olarak Türk'üm ama ruhen Kürdistaniyim
GİRİŞ 09.05.2023 09:41 GÜNCELLEME 09.05.2023 11:03
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Daha önce 15 Temmuz ihaneti hakkında 252 şehidimizi ve 2 bin 700’den fazla gazimizi hiçe sayarak FETÖ’yü aklama girişiminde bulunan HDP/Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır 3'üncü sıra milletvekili adayı gazeteci Cengiz Çandar'dan skandal bir açıklama daha geldi.

Yeşil Sol Partili Cengiz Çandar'ın darbe iftirasına soruşturmaYeşil Sol Partili Cengiz Çandar'ın darbe iftirasına soruşturma

"ADAYLIK TEKLİFİNİ MİTHAT SANCAR YAPTI"

Gazete Duvar'a konuşan Çandar adaylık önerisini kendisine Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın getirdiğini söyledi.

Cengiz Çandar kimdir ve aslen nerelidir? Dedesi kim? Cengiz Çandar hangi partiden aday? Cengiz Çandar kimdir ve aslen nerelidir? Dedesi kim? 

"TÜRK’ÜM AMA RUHEN KÜRDİSTANİYİM"

Adaylık sürecinde yapılan teklifle ilgili Çandar, Mithat Sancar'a “Neresi var aklınızda?’ diye sordum. ‘Kürt illerinden’ yanıtını alınca çok sevindiğimi söyledim. Bir gerçeği ifade ederek ona dedim ki, ‘Ben etnik olarak Türk’üm ama ruhen Kürdistaniyim.’ Diyarbakır adayı olacağımı öğrenince olağanüstü sevinmiştim. Kürdistani ruh halinin içinde Amed özellikle benim için çok anlamlı ve değerliydi” dedi.

PKK'lı Karacagil'in ölümü Cengiz Çandar'ı üzdüPKK'lı Karacagil'in ölümü Cengiz Çandar'ı üzdü

PKK'LI TERÖRİSTİN ÖLÜMÜ İÇİN "İÇİM YANDI" DEMİŞTİ

Çandar, Gezi olayları sırasında "Kırmızı fularlı kız" olarak tanınan PKK'lı Ayşe Deniz Karacagil'in operasyonla etkisiz hale getirilmesi hakkında "Kırmızı Fularlı Kız, Gezi'nin içimizi ısıtan en güzel gülüşlü meleği, Rakka önünde toprağa düşüp yıldızlara yükselerek içimizi yine yaktı." demişti.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 65
  • düşün bey 10 ay önce Şikayet Et
    ne zamandan beridir Türksün..yalan sana da yer etmişsen kürt de değilsin başka şey olmayasın.?( sen onu biklşiyorsun) ben söylemek istemiyorum.
    Cevapla
  • Enver Paşa 10 ay önce Şikayet Et
    Fatih Sultan Mehmet ihanet eden Çandarlı ailesinin reisini idam ettiğinden beri Türk devletinin yıkılmasını bekleyengillerden bir dinazor....
    Cevapla
  • Ersan çebi 11 ay önce Şikayet Et
    Ruhen Kürdistani değilsin. Ruhen Türk düşmanısın, Türkiye düşmanısın. ABD hizmetkarısın.
    Cevapla
  • Agr 11 ay önce Şikayet Et
    Aslını inkar eden haramzadeler. İki gün sonra paçavra gibi atarlar.
    Cevapla
  • Mahmut 11 ay önce Şikayet Et
    Tamam birşey demedik, Müslüman'lık Allah (C.C.) ile senin aranda biz karışmıyoruz. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye