HDP'li isimden skandal sözler: Artık açık açık söylüyorlar!

HDP'nin Van Milletvekili adayı Çiftyürek, Kürdistan'a statü için çalışacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu ile yaptığı pazarlıkları açık eden Çiftyürek, "Sloganımız Türkiye'ye demokrasi, Kürdistan'a özgürlük" ifadelerini kullandı.

HDP'li isimden skandal sözler: Artık açık açık söylüyorlar!
HDP'li isimden skandal sözler: Artık açık açık söylüyorlar!
GİRİŞ 10.05.2023 12:19 GÜNCELLEME 10.05.2023 12:20
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler yaklaşırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen HDP'den skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP kapalı kapılar ardında anlaşmıştı. Verilen sözler ise kamuoyuna açıklanmadı. 

Kılıçdaroğlu İngiliz basınına konuştu: Batı'nın gururlu bir üyesi olacağızKılıçdaroğlu İngiliz basınına konuştu: Batı'nın gururlu bir üyesi olacağız

HDP/Yeşil Sol Parti'nin adayı Cengiz Çandar: Etnik olarak Türk'üm ama ruhen KürdistaniyimHDP/Yeşil Sol Parti'nin adayı Cengiz Çandar: Etnik olarak Türk'üm ama ruhen Kürdistaniyim

Ahmet Türk'ün tehdit ettiği Kılıçdaroğlu'na tepki: Böyle şeylere sebebiyet verdin!Ahmet Türk'ün tehdit ettiği Kılıçdaroğlu'na tepki: Böyle şeylere sebebiyet verdin!

PKK'nın dağ kadrosundan da Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları geliyor. 

Kılıçdaroğlu, verdiği sözleri açıklamazken, HDP'den vaatlerle ilgili yeni açıklamalar geliyor. 

"KÜRDİSTAN'A ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ" SÖZLERİ!

Rudaw'a konuşan HDP Van Milletvekili adayı Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, "Kürdistan'a statü istiyoruz" dedi. 

"Anayasa'da Kürt halkının varlığının kabul edilmesi istediklerini" belirten Çiftyürek, "Sloganımız Türkiye'ye demokrasi, Kürdistan'a özgürlük" ifadelerini kullandı. Çiftyürek şunları söyledi: 

"Kürdistan’a statü istiyoruz. Güney’de resmi bir statü var. Kuzey statüsüz kalamaz. Diğeri; Kürtler madem Türkler ile eşit yurttaştır, kardeştir diyoruz anayasada Kürt halkının varlığı kabul edilsin istiyoruz. Sloganımız ‘Türkiye’ye demokrasi, Kürdistan’a özgürlük’. Coğrafik bir statü olmalıdır. Bu statü Güney modeli mi olur? Belediyeler üzerinden mi olur? Şimdiden belirlememiz veya isimlendirmemiz mümkün değil."

KAYNAK: RUDAW
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • muhammet gündoğdu 11 ay önce Şikayet Et
    BU EL HARKETLERİYLE aklınca güya bir şeyler yapmaya çalışan zavallılar ne kadar gülünç komiksiniz
    Cevapla
  • Şahap Doğanşali 11 ay önce Şikayet Et
    K.K . Savaşıyoruz BU SOYSUZ HÂİN LERE KAŔŞILİK VERECEKMISIN YOKSA KUYRUGUNU KISAARAK KORKUDAN SES EDEMEYECEKSIN ??,!! Bilinenler gerçek meydan karda nâra atarak benim Milleyetçiligimi kimse sorgulayamaz diyorsun Biz Şuan sorguluyoruz Cevap versene K K.!!!???,
    Cevapla
  • Acemi 11 ay önce Şikayet Et
    Edirne den karsa türkiyede yasayan insanlar türk vatandasidir hepsinin hakki birdir yokasa Romen vatandaslarimizda der bizde hindisdandan gelmisiz kürtler gibi bize de özeklik verin derseler
    Cevapla
  • Dede 11 ay önce Şikayet Et
    Bir oy için memleketi satar demişlerdi % de yüz doğru
    Cevapla
  • Liceli kürtler 11 ay önce Şikayet Et
    Bir liceli kürtler kürtlerin en büyük düsmani HDP PKK pyd dır pyd yi lanetliyoruz biz kürtler İslam düşmanı olan HDP ye oy vereceğiz ey ahmet türk sen Kürtler en azılı düşmanısn Allah Tayyip Erdoğan babayı başımızdan eksik etmesin inşallah amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Altay: “Konya raylı sistemi için tarihi başlangıç yapıyoruz”
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi