Zafer işareti, HDP bayrağı, Demirtaş ve kayyum vaatleri... İmamoğlu'nun Karadeniz sınavı!

Güneydoğu turunda HDP bayraklarıyla dolu miting meydanında PKK'ya müzahir "zafer" işaretiyle boy gösterip Demirtaş'ı dilinden düşürmeyen İBB Başkanı İmamoğlu ve eşinin, bugün Rize ile Trabzon'da hangi mesajları vereceği merakla bekleniyor.

GİRİŞ 10.05.2023 13:12 GÜNCELLEME 10.05.2023 16:11
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Her şehirde farklı bir kesime göz kırpan 7’li koalisyon, bugün Karadeniz’e açılıyor.

Edirne’de alkol fiyatlarına indirim vaat eden, Konya’da peygamber torunu olduğunu öne süren, Eskişehir’de bozkurt işareti yapan, İzmir’de Atatürkçülük’ten bahseden, Van’da HDP bayraklarının gölgesinde, PKK ile özdeşleşen zafer işaretiyle selamlama yapıp Demirtaş’a özgürlük vaat eden 7’li koalisyonun öncü isimlerinin bugünkü Rize ve Trabzon mitingindeki mesajları merak konusu.

RİZE VE TRABZON’DA ZAFER İŞARETİ YAPACAK MI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün önce Rize’de, sonra Trabzon’da boy gösterecek.

İmamoğlu, “Halk Buluşması” adı altında önce Rize Cumhuriyet Caddesi’nde miting düzenleyecek. Rize’de saat 13.30’daki konuşmasının ardından Trabzon’a geçecek.

HDP BAYRAKLARI AÇILACAK MI?

Trabzon Atatürk Meydanı’nda İmamoğlu’nun yanı sıra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuşma yapacak. Saat 17.00’deki mitingde CHP ve İyi Parti’nin yanı sıra gözler HDP/Yeşil Sol bayraklarını arayacak.

CHP'nin Van mitinginden.

‘DEMİRTAŞ’A ÖZGÜRLÜK’ DİYECEKLER Mİ?

Rize ve Trabzon’daki mitingde, terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için bir kez daha özgürlük vaadinden bahsedilmesi bekleniyor.

CHP'nin 2 Mayıs'ta düzenlediği Van mitinginden.

Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun, Karadeniz şehirlerindeki miting meydanını zafer işaretiyle selamlaması yine beklentiler arasında yer alıyor.

CHP'nin Van mitinginde Dilek Demirtaş'ın el işareti.

HDP BAYRAKLARI, DEMİRTAŞ VE KAYYUM VAATLERİ...

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun 2 Mayıs’ta Van’da gerçekleştirdiği mitingde HDP ve Yeşil Sol Parti bayrakları açılmıştı.

Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, meydanda HDP bayrağı açanları Doğu’da PKK ile özdeşleşen “zafer” işareti yaparak selamlamıştı.

Ekrem İmamoğlu ile Dilek İmamoğlu zafer sembolünün yanı sıra kalp işaretiyle de Van’da desteğe gelen HDP’lilere mesaj vermişti.

İmamoğlu, PKK'ya destek verdiği tespitinin ardından HDP'li başkanların görevden uzaklaştırılarak kayyum atanan belediyeleri de gündemine alarak, "Kayyum düzenine son vereceğiz. Adaletin Ekrem'i de olmaz, Selahattin'i de olmaz, herkes eşittir." sözlerini sarf etmişti.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşması esnasında sık sık “Demirtaş’a özgürlük” sloganları atılmıştı.

Kılıçdaroğlu ise, “Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Kayyum denen garabet uygulamaları tümüyle bitireceğim.” diye konuşmuştu.

DOĞU’DA BAŞKA BATI’DA BAŞKA

CHP’li İmamoğlu ile diğer 7’li koalisyon temsilcilerinin Doğu’da farklı, Batı’da farklı söylem ve işaretlerini mi sürdüreceği yoksa tutarlı bir tavır mı takınacağı merak konusu.

Bugün Karadeniz'de Rize ve Trabzon'da miting yapacak İmamoğlu ve diğer 7'li masa paydaşlarının Van'daki mitinginde fotoğraf karelerine yansıyan görüntüler şunlar:

Yeşil Sol bayrakları altında Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'ndan Van mitingi!Yeşil Sol bayrakları altında Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'ndan Van mitingi!

RİZE'DE 'SOL YUMRUK'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu, Rize mitingine katılanlara kırmızı gül atarak start verdi.

İmamoğlu'nun kürsüde konuşmasını gerçekleştirdiği sırada Dilek İmamoğlu, kendisini selamlayanlara "sol yumruk" işaretiyle karşılık verdi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 149
  • Ferman 11 ay önce Şikayet Et
    Iyi de aday Kiliçdaroglu deyilmi ki bu da miting yapiyor bunu yapmaya haklari var mi
    Cevapla
  • emre19 11 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun hem imam oğluna, hemde hanımına, bu şehitlerimizin kanı bu kadar ucuzmu, PKK bu işareti ne zaman baskın yaptılar, ne zaman askerimizi öğretmenlerimizi,polisimizi, savcımız şehit ettiler yakalandıkları ve cezaevine gönderirken yaptılar. Bu kadını savcılık araştırsın refleksle değil, bilinçli olarak yaptı. Pkklilardan teröristlerden bir farkları varmı,
    Cevapla
  • Van'ın yerlisi 11 ay önce Şikayet Et
    Hadi git karadenizdede parmaklarini öyle yap
    Cevapla
  • MACKALI 61 11 ay önce Şikayet Et
    Vayyy eee..Yaziklar olsun resmen vatan hainligi..TRABZON BUNA ASLA ASLA ASLA IZIN VERMEEEE..RIZE SENDE BUNA ASLA ASLA IZIN VERMEEEEE.KOVUN GITSIN..
    Cevapla
  • fatih 11 ay önce Şikayet Et
    ayrıca göbek yapmış eko. haram doldurmuş bağırsağı. iki miting yapıyo ses soluk kesiliyo. ula con ci bak reis 30 yıldır aynıs ses aynı gür ton aynı dimdik adam gibi adam. sen kim başkanlık kim. az kaldı 19 mart 2024 de sana güzel bi güle güle diyeceğiz.. kaaa sen chp yi karıştırmazsan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!