Saadet'ten HÜDAPAR'a ağır hakaret!

Ayasofya'nın zincirlerini kıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirebilmek için çalışıp, BOP'u yeniden hayata geçirmeyi vaat eden CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu “mücahit” ilan eden Saadet Partisi şimdi de HÜDAPAR’a çattı.

GİRİŞ 12.05.2023 14:40 GÜNCELLEME 12.05.2023 16:33
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi’nin CHP’leşme süreci devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu “mücahit” ilan eden Saadet Partisi’nin Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na hakaret etti. SP’li Çebi, Batı’lı medya kuruluşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhindeki yayınlarına vurgu yaptığı konuşmasına tepki göstererek “haçlı”, “gafil” gibi ifadelerle yakışıksız sözler sarf etti.

Saadet Partisi GİK Üyesi Çebi, “Oklar haçlı BOP eş başkanına doğru gidiyor. Ne olacak şimdi Hüdaparcı bey! Haçlı BOP kimi temsil ediyor ey gafil.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: BOP’U HAYATA GEÇİRECEĞİZ

SP’li Çebi, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve HÜDAPAR’a yüklenmeye çalışırken, seçimlerde destekledikleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu BOP’u yeniden hayata geçireceğini vaat ediyor.

SP kabuk yönetiminin desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ekim 2021’de TBMM’de gerçekleştirdiği CHP grup toplantısında şunu söyledi:

“Bütün komşularımızla barışacağız. OBİT, Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçireceğiz.”

ERDOĞAN: BOP ÖLDÜ

Ümit Çebi’nin “Haçlı BOP Eşbaşkanı” diye ağır ithamda bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, BOP’u “ölü doğan proje” olarak yorumluyor.

Başkan Erdoğan, 13 Ocak 2009 tarihinde yaptığı açıklamada BOP’un atıl duruma geldiğini şu sözlerle anlatmıştı:

“Bu, aslında şu anda zaten doğmadan ölen bir proje durumuna düştü. Bunu kalkıp ikide bir ana muhalefet kullanıyor. Bunun bizi bağlayıcı yanı yok. Bu konuyla ilgili olarak bizi bağlayan, Tayyip Erdoğan’ın attığı bir imza yoktur.”

DÜN LİSTE DAVETİ, BUGÜN HAKARET

Saadet Partisi’nin, içerisinde “haçlı”, “gafil” gibi ifadelerin geçtiği cümlelerle hakaret ettiği HÜDAPAR’la SP lideri Temel Karamollaoğlu defalarce kez görüşmüştü.

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, son olarak 14 Nisan 2022’de HÜDAPAR’ı ziyaret ederek Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte basın açıklaması yapmıştı.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, 10 Mayıs 2018’de yaptığı açıklamada ise, HÜDA PAR ile ortaklık temaslarına dair, “Şu ana kadarki görüşmelerimizde gündeme gelmedi ama istişarelerimizde gündeme gelebilir. Onlara meyledenlerden isimler listelerde yer alabilir.” demişti.

SP’NİN RAHATSIZ OLDUĞU KONUŞMA

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi’nin rahatsızlık duyarak hakaret ettiği HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Batman mitingindeki ifadeleri şöyle:

“Bugün Amerika’sıyla, İngiltere’siyle, bilumum İslam ve insanlık düşmanı emperyalistler kimi destekliyor? Kimleri hedef alıyor? Biden’in açıklamaları ortada. Fransız ve İngiliz basınının manşetlerini görüyorsunuz. Kendilerine Türkiye’yi peşkeş çekecek bir sömürge valisi arıyorlar ve hepsi de 7’li masanın adayını destekliyor. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle Bay Bay Kemal’i.

İmam-ı Şafii’ye sormuşlar; ‘Fitne zamanında hakkı tutanları nasıl anlarız?’ Demiş ki, ‘Düşman oklarını takip ediniz, o sizi hak ehline götürür’. Bütün oklar nereye yönelmiş? Sayın Cumhurbaşkanımıza… Cumhur İttifakı’na. Evet bize de saldırıyorlar. Öyleyse bütün düşman okları yönelmişken siz kimi destekleyeceksiniz?”

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 89
  • Alper 11 ay önce Şikayet Et
    Kötü söz sahibi nindir.Sayin Yapıcıoğlu gayet naif bir beyefendi salya akıtan seviyesizlerin çirkin sözlerinin hiçbir kıymeti harbiyesi yok.
    Cevapla
  • miroglu 11 ay önce Şikayet Et
    saadetciler milli görüşçü falan değiller onlar solcu görüşçü olmuşlar
    Cevapla
  • HALİT ALİ 11 ay önce Şikayet Et
    Dünyada bu Saadetliler kadar zillete düşeni görmedim. İslam düşmanlığını temel politika yapan adamların peşinden gidiyorlar. Allah, ıslah etsin.
    Cevapla
  • Zafer 11 ay önce Şikayet Et
    Siz zaten CHP listelerinden aday olduğunuz gün seçimi kaybettiğiniz anlaşıldı. Hem de CHP ye de kaybettirdiniz, uğursuzlar. Zaten son günlerde Muharrem İnceye sarmanız da bu yüzden. Acaba kaybettiğimiz oyları telafi edermiyiz diye. Ama, Allah büyük, hem Muharremi hem de taraftarlarını kızdırdınız. Ordan da size zırnık oy gelmeyecek.
    Cevapla
  • Kutahyali 11 ay önce Şikayet Et
    Kara moola oğlu ne yaptığını biliyor mu acaba büyü yapmışlar belki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"