YSK'dan son dakika Muharrem İnce açıklaması!

Son dakika haberi... YSK, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oylarının geçerli sayılacağını açıkladı.

GİRİŞ 13.05.2023 12:48 GÜNCELLEME 13.05.2023 13:37
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, ilgili kanun gereği Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin birinci oylamadan sonra geçerli olduğuna ve bu süreçte kendisine verilen oyların "geçerli" kabul edilmesi gerektiği sonucuna varıldığını bildirdi.

Yener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilme dilekçesinin dün Yüksek Seçim Kuruluna ulaştığını belirtti.

Kurulun bugün yaptığı toplantıya ilişkin bilgi veren Yener, şu ifadeleri kullandı:

"Toplantı sonucunda, 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun 12. maddesinde yapılan düzenlemede cumhurbaşkanlığı adaylığından, aday listesinin Resmi Gazete'de ilanından sonra yapılan çekilmelerin geçerli olmayacağına ilişkin düzenleme ve 6271 Sayılı Yasa'nın ilgili maddeleri ve 298 Sayılı Yasa'nın ilgili maddeleri değerlendirilmiş ve Kurulumuz, yapmış olduğu toplantı sonucunda oy birliğiyle Sayın Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin, birinci oylamadan sonra, 6271 Sayılı Yasa'nın 12. maddesi uyarınca geçerli olduğu ve bu süreçte Sayın Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli oy olarak kabul edilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır."

Seçimlerle ilgili tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Yener, basın mensuplarının sorusu üzerine, oy pusulalarında şu an herhangi bir değişiklik olmayacağını kaydetti.

 

Son Dakika: Muharrem İnce'den son dakika 'sandık' mesajı!Son Dakika: Muharrem İnce'den son dakika 'sandık' mesajı!

Son Dakika: Çavuşoğlu'ndan çarpıcı Muharrem İnce yorumu!Son Dakika: Çavuşoğlu'ndan çarpıcı Muharrem İnce yorumu!

Muharrem İnce'ye verilen oylar sayılacak mı? Oy pusulasında yer alacak mı?Muharrem İnce'ye verilen oylar sayılacak mı? Oy pusulasında yer alacak mı?

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 34
  • Seçmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahte oy pusulaları yakalandı Konyada, CHP ve Kılıçtaroglu mühürlü… ya seçim torbalarını değiştirecekler, yada çöpe atıp bizim oylar çöpten çıktı algısı yapacaklar… Kaynak: Selman
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    oylar kılıçtaroğlunun inadına muharrem CHP nin yeni genel bşk nı
    Cevapla
  • Arif Efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler Muharreme oyunuzu basın
    Cevapla
  • TÜRKİYE 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu açıklamayı anlayacağımız şekilde anlatsanız ne olur ne zamandan sonra kabul nezamandan sonra kabul değil
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tabiki. Oy pusulaları basıldıktan sonra geri dönüş olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsanlıktan çıkmış siyonist gruplar, Gazze'ye giden yardım tırlarını yağmaladı!
Bakan Şimşek tasarruf paketini açıkladı! 'Pes' dedirten çıkış: Asıl hedef CHP