AK Parti'den İmamoğlu'nun iddialarına net cevap: Acelemiz yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, oy sayımına ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, önde oldukları sandıkların verilerine itirazla engel konduğunu iddia etmişti. Böyle bir durum olmadığını belirten Yavuz, "İtiraz için acelemiz yok" dedi.

GİRİŞ 14.05.2023 21:54 GÜNCELLEME 14.05.2023 22:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, devam eden oy sayımlarıyla ilgili açıklama yaptı.

"PANİK HAVASI İÇİNDE KURUMLARI SUÇLAMANIN ANLAMI YOK"

Anadolu Ajansı'nı hedef alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın iddialarına yanıt veren Yavuz, "Panik havası içinde gelişigüzel şekilde kurumları suçlamanın anlamı yok" ifadelerini kullandı. 

CHP'nin sandıkta olup bitenin sonucunu herkesten önce bildiği iddiasına atıfta bulunan Yavuz, "O zaman öngörünüzün olması gerekir. Bizim de sandıktan aldığımız bilgiler var" diye konuştu. 

"ISLAK İMZALI TUTANAKLARI BEKLEMEK GEREKİYOR"

Seçim sonuçları için Yüksek Seçim Kurullarına gelecek sonuçların beklenmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Hepsinden öte; bizi bağlayacak olan, herkesi bağlayacak olan ıslak imzalı sandık sonuç tutanakları ve bu tutanakların ilçe seçim kurullarına yansıması ve birleştirme tutanaklarına dönüşmesiyle gerçek fotoğrafın ortaya çıkmasıdır."

"İTİRAZ İÇİN ACELEMİZ YOK"

İmamoğlu'nun itiraz iddiasına da değinen Yavuz, "Acelemiz yok" diye konuştu:

"Biz şu anda bütün Türkiye'yi tarıyoruz. 'Var mı bir problem' diye bakıyoruz, hiç acele etmeden. Salı günü saat 15.00'e kadar itirazlarımızı etmek üzere bir hazırlık yapıyoruz. Şu an geldiğimiz noktada hem Türkiye Büyük Millet Meclisi tablosunda hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara önde olduğumuzu ifade etmem mümkün. Sonuçların Türkiye'miz ve partimiz açısından hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz."

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy sayımı devam ediyor: İşte son oranlar!Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy sayımı devam ediyor: İşte son oranlar!

Milletvekilliği seçiminde sandıkların yüzde 64'ü açıldı! İşte partilerin oy oranları...Milletvekilliği seçiminde sandıkların yüzde 64'ü açıldı! İşte partilerin oy oranları...

"AÇIK ARA ÖNDEYİZ"

Yavuz, oy sayımında AK Parti'nin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da önde olduğunu ifade etti:

"Meclis tablosunda çok net bir Cumhur İttifakı üstünlüğünü görüyoruz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçiminde de açık ara önde olduğumuz çok net bir husustur. İnşallah diğer hususları birazdan, biraz daha fotoğraf netleşince ortaya koyarız."

İmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalarİmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalar

Ak Parti genel merkez önünde heyecanlı bekleyiş devam ediyorAk Parti genel merkez önünde heyecanlı bekleyiş devam ediyor

Milletvekili seçimlerinde sürpriz yapan parti! Ahmet Hakan: Patlama yaptıMilletvekili seçimlerinde sürpriz yapan parti! Ahmet Hakan: Patlama yaptı

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Temel 11 ay önce Şikayet Et
    Ya o bıyıkları kes ya doğru düzgün büyük bırak nasıl bir şekil anlamış değilim.
    Cevapla
  • ömer 11 ay önce Şikayet Et
    sayin imamoglu sira sana gelecek senide rafa kaldiracagiz yerel secimlerde diye dusunuyor
    Cevapla
  • Serkan usta 11 ay önce Şikayet Et
    Tüm oto sanayi olarak kılıçtaroğluna verdik
    Cevapla
  • Rafet 11 ay önce Şikayet Et
    Ne verdiniz
    Cevapla
  • M. Masman 11 ay önce Şikayet Et
    (Şemsettin) kardeşe not: Ekrem adındaki şişirilmiş egolu boş beleş bir eleman, kesin olmayan bir seçim sonucunda kemal'a "13. Cumhurbaşkanı" diye nitelendirmesini bir temenni olarak görebiliriz, diyeceğim, ama diyemiyorum. Sadece kuyruğu dik tutma taktiğidir. Aslında suç mu? Suç olmasa da ahlaki değil. YSK bu duruma el koyabilir galiba..!
    Cevapla
  • Mamut 11 ay önce Şikayet Et
    Hep dedim işiniz gücünüz reisi yemek. Durum ciddi diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş