Adaylardan biri çekilirse ne olacak? YSK'dan son dakika açıklamalar

YSK Başkanı Yener, ikinci turda bir adayın çekilmesi durumunda neler olacağını açıkladı.

GİRİŞ 15.05.2023 15:47 GÜNCELLEME 15.05.2023 17:29
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, dün yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde, hiçbir adayın seçilme yeterliliğini kazanamadığını, daha önceden ilan edilen Seçim Takvimi'ne göre, 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek ikinci tur seçimleri hakkında bilgi veren Yener, geçici aday listesinin ilan edilmesinden sonra 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu uyarınca geçici aday ikamesine ilişkin sürecin belirleneceğini kaydetti.

ADAYLARDAN BİRİ ÇEKİLİRSE NE OLACAK?

Yener, YSK'nın, son ikiye kalan adaylardan herhangi birisinin adaylıktan çekilmesi halinde, yerine gelecek adayın müracaat etmesi için daha önce ilan edilen seçim takvimindeki sürenin saat 17.00'den 20.00'ye çekilmesine karar verdiğini belirtti.

Oy pusulalarında sıralamada herhangi bir değişikliğin olmayacağını ifade eden Yener, pusulada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise ikinci sırada yer alacağını söyledi.

Yener, 6271 sayılı Kanun gereğince propaganda döneminin başladığını dile getirerek, 298 sayılı yasa uyarınca il ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların, YSK'ca kesin karara bağlanma tarihinin ise 18 Mayıs olduğunu, bunun ardından 19 Mayıs'ta kesin sonuçların ilan edileceğini bildirdi.

Seçimler ikinci tura kaldı! Yurt dışında oy kullanımı tekrar edecek mi?Seçimler ikinci tura kaldı! Yurt dışında oy kullanımı tekrar edecek mi?

YSK'dan son dakika seçim kararı! İkinci tur için resmi açıklamaYSK'dan son dakika seçim kararı! İkinci tur için resmi açıklama

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 105
  • Viking 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence kemal çekilsin her türlü hırsızlık oluyor öylede böylede RTE kazanacak bari hazine parası gitmesin
    Cevapla
  • vatandaş hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    madem ikinci tur. Tabiikiii reizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın memurların refahını sağlamada eksiklikleri oldu ve bu yüzden 1 turda yemin etmiştim vermeyeceğim diye elim Kılıçdaroğlun'a da gitmedi tepki olarak Sinan Oğan'a verdim. Fakat meclisteki çoğunluk şu anda cumhur ittifakından yana ve millet ittifakı adayı cumhurbaşkanı seçilirse ülke bu sefer yasama ve yürütmenin çekişmesiyle, krizlerle heba olacak. Bu yüzden Erdoğan'a vereceğim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    YSK insiyatif alıp oy coklugi ile deseki ey milletim 0.5 puan icin hazinenin mikyonlarca parasina yazik degilmi. Kemal bey sen çekil mevcut baskan devam etsin ülkeyi bosuna boşuna krize sikntiya sokmayin. 3 milyon oy kapanmaz alki selim ile yola devam dese .
    Cevapla
  • Misafirr 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar yanlış anlamış. İkinci tura en çok oy alan iki aday kalır yasa böyle diyor üçüncü aday artık saha dışı kaldı. İkinci tura kalan En çok oy alan adaylardan biri İkinci turda çekilirse onun yerine partisi yeni aday göstermesi gerek ben böyle yorumladım.
    Cevapla
  • Seyithan Akyıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Referanduma gider,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran Cumhurbaşkanı'nın helikopteri sert iniş yaptı
Bakan Şimşek açıkladı: Yeniden yapılandırılıyor! Gereksiz harcamalar önlenecek...