İşte ikinci tur seçimlerinin yeni pusulası

YSK, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kaldığını açıkladı. 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimlerinin oy pusulası yayımlandı.

GİRİŞ 15.05.2023 17:28 GÜNCELLEME 15.05.2023 17:33
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, dün yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde, hiçbir adayın seçilme yeterliliğini kazanamadığını, daha önceden ilan edilen Seçim Takvimi'ne göre, 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

YENİ OY PUSULASI BELLİ OLDU

Yener, YSK'nın, son ikiye kalan adaylardan herhangi birisinin adaylıktan çekilmesi halinde, yerine gelecek adayın müracaat etmesi için daha önce ilan edilen seçim takvimindeki sürenin saat 17.00'den 20.00'ye çekilmesine karar verdiğini belirtti.

Oy pusulalarında sıralamada herhangi bir değişikliğin olmayacağını ifade eden Yener, pusulada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise ikinci sırada yer alacağını söyledi.

Adaylardan biri çekilirse ne olacak? YSK'dan son dakika açıklamalarAdaylardan biri çekilirse ne olacak? YSK'dan son dakika açıklamalar

Seçimler ikinci tura kaldı! Yurt dışında oy kullanımı tekrar edecek mi?Seçimler ikinci tura kaldı! Yurt dışında oy kullanımı tekrar edecek mi?

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 129
  • Ormancı. 11 ay önce Şikayet Et
    Herkes Yunan'ın Megali İdea" yani "Büyük Yunanistan" haritasını incelesin. Herkes Ermenistan'ın "Büyük Ermenistan" haritasını incelesin. Herkes İsrail'in " Büyük İsrail Devleti" haritasını incelesin. Bu üç haritaya göre Türkiye paramparça edilecek. CHP-PKK eliyle Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz ve Çerkezlerin yok edileceğini göreceksiniz. TEHLİKE ÇOK BÜYÜK.
    Cevapla
  • Ormancı. 11 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede yaşayan hiç kimse Yunanın "Büyük Yunanistan", Ermenistanın " Büyük Ermenistan" ve İsrailin de " Büyük İsrail Devleti" tuzağına düşmesin.CHP-PKK eliyle vatanı Yunana, Ermeniye, İsraile satanlar ahirette hesabını veremezler.CHP ye oy veren yüzde 45 lik kesim anne, baba, eş , dost, çoluk çocuk ve hısım akrabasını da ateşe attıklarının farkında değil.
    Cevapla
  • Ormancı. 11 ay önce Şikayet Et
    Kürt kardeşlerimiz ABD ve İsrail'in " KÜRDİSTAN " tuzağına düşmesin. Büyük İsrail Devleti planında Güneydoğunun tamamı ile Doğu Anadolunun bir kısmı "İSRAİL TOPRAĞI " olarak gösteriliyor. Büyük İsrail Haritasını inceleyin. CHP-PKK ülkeyi parçalarsa İsrail saldıracak. İnsanlar canlarından, mallarından, ırzlarından, namuslarından, yerinden yurdundan olacaklar
    Cevapla
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Ben Kemal gelemedim gidiyorum. Baybay
    Cevapla
  • Fethi 11 ay önce Şikayet Et
    Bu milletin % 44 Recep tayyip erdoğan ı haketmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor