Muhalefetin tutunduğu son dal da kırıldı: ANKA'dan Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan açıklama

Muhalefetin referans gösterip, Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu iddia ettiği ANKA, seçim gecesi verilerini paylaştı. Ajansın açıklaması, İmamoğlu ve Yavaş'ın iddialarını çürüttü.

Muhalefetin tutunduğu son dal da kırıldı: ANKA'dan Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan açıklama
Muhalefetin tutunduğu son dal da kırıldı: ANKA'dan Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan açıklama
GİRİŞ 16.05.2023 17:25 GÜNCELLEME 16.05.2023 17:25
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, dün yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde, hiçbir adayın seçilme yeterliliğini kazanamadığını, daha önceden ilan edilen Seçim Takvimi'ne göre, 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Kesin olmayan geçici sonuçlara göre, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sayın Sinan Oğan'ın yüzde 5,17 ve Sayın Muharrem İnce'nin yüzde 0,44 oy aldığı belirlendi.

Oy verme işlemi devam ederken, CHP'nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı; ellerindeki veriye göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu iddia etti. 

İki isim, günün ilerleyen saatlerinde Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanacağını da savundu. Ancak oy sayımı bitince iddiaları boşa çıktı. 

Öte yandan, oy sayımı devam ederken CHP medyasının kaynağı ANKA Haber Ajansı'nın sistemi çöktü. 

Muhalefet medyası da ANKA'yı referans gösterip, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde önde olduğu algısı oluşturmaya çalıştı. 

ANKA'dan, seçim akşamı yaşananlarla ilgili açıklama yapıldı. Ajansın paylaştığı veriler, muhalefetin iddialarının aksine, Erdoğan'ın yarışı önde götürdüğünü ortaya koydu. 

19.30 sıralarında Yavaş ile İmamoğlu ilk açıklamayı yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının üyzde 50,26; Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,39 olması dikkati çekti. 

ANKA'nın dakika dakika geçtiği veriler şöyle: 

"VERİLER TAM, DOĞRU VE TARAFSIZ ŞEKİLDE TOPLANDI VE ZAMANINDA ABONELERE ULAŞTIRILDI"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ANKA Haber Ajansı, 14 Mayıs seçimleri sonrası veri akışıyla ilgili eleştirilere karşılık verilerin tam, doğru ve tarafsız bir şekilde toplandığını ve abonelere zamanında sunulduğunu söyledi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ANKA Haber Ajansı, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde tüm verileri yayıncılık ilkeleri gereği tam, doğru ve tarafsız bir şekilde toplamış ve abonelerine zamanında sunmuştur. Veriler yine aynı ilkeler ışığında haberleştirilmiş ve abonelerin sandık sonuçlarından hızla haberdar olması sağlanmıştır.

ANKA Haber Ajansı, aynı sorumluluk ve şeffaflık ilkesi gereği ve bilgi kirliliğini önlemek amacıyla elindeki verileri kamuoyu ile paylaşmayı görev bilmektedir."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • G antep 11 ay önce Şikayet Et
    Aynı kara göz ve hacivat gibiydiler o gece onlara çok güldüm
    Cevapla
  • meraci83 11 ay önce Şikayet Et
    Mansur ile İmamoğlu en iyi yaptıkları işi (algı yaratma) bu seçimde denediler ama sonunda kepaze olmaktan kurtulamadılar. Her ikisi de sorumluluklarını devredip boylarından büyük işler peşinde koşturup duruyorlar. Eh en fazla 1 yıl sonra onlarında hesabı görülecektir muhakkak!..
    Cevapla
  • Bora 11 ay önce Şikayet Et
    Ben pek inamiyorum Istanbul da gördük verilern oy sayisini . Reise yine cok vermediler
    Cevapla
  • halil 11 ay önce Şikayet Et
    Ahh imamoğlu ahh yalanla dolanla kandırdın milleti istanbulu perişan ettin. Sen her zaman yalancı biri oldun. Utanmadan da devam ediyosun. Sizin siyasi hayatınızın hemen bitmesi gerekir. Başka ülkede bunu yapan anında istifa ettirilir.
    Cevapla
  • Ada 11 ay önce Şikayet Et
    Millet itifakımı kendi %35 oyunu görmeyip Cumhur ittifakının %49 oyunu sorguluyor. Neymiş halk değişim istiyormuş. Ozaman cumhuriyet tarihinin parlemanter sisteminde oluşan hiçbir hükümet meşru değildir. Kılıçtaroğlu nun söylemine göre geçecekleri parlemanter sistemde hiç bir zaman bir meşru hükümet kurulamaz. %30 - %35 - %40 la partiler bir araya gelerek hükümet kuramaz.
    Cevapla
  • Vanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Vatan millet hayrına hiç bir gayeleri olmayan bir masa sadece kılıçdaroğlu nun hırslarına hizmet ediyorlar. Eğer Sinan oğan da bu masaya katılırsa kendini bitirir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!