Salih Tuna yazdı: Bu nasıl Kemal?

28 Mayıs ikinci tur seçimlerine doğru giderken Kılıçdaroğlu, taktik değiştirdi. Sinan Oğan'ın seçmenlerini hedefleyen Kılıçdaroğlu'nun neyi amaçladığını ise Sabah Gazetesi Yazarı Salih Tuna köşesine taşıdı.

GİRİŞ 18.05.2023 18:50 GÜNCELLEME 19.05.2023 11:06
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Sabah Gazetesi Yazarı Salih Tuna, bugünkü köşesinde 14 Mayıs'ta hezimete uğrayan Kılıçdaroğlu'nun değiştirdiği politikaya dair analizlerini kaleme aldı. 

İşte Salih Tuna'nın yazısının tamamı: 

Bolu Belediye Başkanlarının (T.Ö.) iki gün evvel "28 Mayıs, sığınmacıları göndermeyeceğim diyenler ile göndereceğiz diyenlerin seçimi olacak..." şeklinde attığı tweet'i Kılıçdaroğlu'nun beğenmesi, bunların "ikinci tur seçim stratejilerini" açık etmişti.

Belli ki "sığınmacılar" üzerinden gideceklerdi.

Böylece bir taşla kuş sürüsü vurmuş olacaklar, mümkünse Ümit Özdağ-Sinan Oğan'ın oyları da "sığınmacılar" üzerinden ayartılacaktı.

Bunun için de her şeyden evvel yeni görsellere ihtiyaçları vardı.

ODATV de yemedi içmedi, "Erdoğan'ın kazandığını duyan yollara düştü..." algısını yerleştirmek için anında harekete geçti. Afganistan'dan İran'a göç eden bir kafileyi, "Yüzlerce kişilik Afgan grubu Türkiye'ye doğru yola çıktı..." ifadesiyle duyurdu.

Hiç kuşkunuz olmasın, bu tarz "haberleri" üretmeye devam edeceklerdir.

***


Kılıçdaroğlu da dün itibarıyla o bildik "Sınır namustur" lakırdısıyla, 28 Mayıs seçim konseptlerinin işaret fişeğini "sığınmacılar" üzerinden attı.

Bununla da kalmadı, 14 Mayıs sonrası birdenbire kimlik değiştirdi. "Hamburgerci Kemal" gitti "Ulusalcı Kemal" geldi.

O kadar ki, söz konusu konuşmasında "Balyoz" dedi, "Ergenekon" dedi, "Vatansever subaylarımız" dedi. Hatta, içinde "ABD-FETÖ işbirliği" geçen cümleler bile kurdu.

Çok acayipti...

"Takiye yapıyor" deseniz, ahvalini anlatmaya kifayet etmez.

Öcalan'ı sorgulayan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, TSK'ya sızan FETÖ'cüler hakkında, "Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk'ün posterleri. Bakıyorsun rakı içiyorlar. Öyle bir takiye içindeydiler ki fark edilmeleri çok zordu..." demişti

Evet, takiye yapanı, yani kendini gizleyeni, olduğu gibi görünmeyeni, içi dışı farklı olanı bilmek çok zordur; lakin deşifre edince zorluk biter, her şey dımdızlak ortaya çıkar.

Ne ki, Kılıçdaroğlu, FETÖ'cüler gibi takiye yapsa da onlardan bir farkı var; deşifre edildiğinde anlaşılması daha zor hâl alıyor.

***

Meramımı tam olarak anlatmak için şöyle bir örnek vereyim:
14 Mayıs öncesinin Kılıçdaroğlu'su ile 28 Mayıs için "başkalaşan" günümüz Kılıçdaroğlu'sunu bir odaya kapatsanız birbirlerini yer bitirirler.

"FETÖ'cü, vatan haini, kumpasçı..." diye saldırıp birbirinin kafasını gözünü yararlar.
Bu hâlin izahı, kişilik parçalanması/travma mı yoksa "Kafasını Kaybeden Adam" romanımda tesmiye ettiğim "Böncükleme" mi?

Belki de Woody Allen'in Zelig'i. Ki, Dr. Fletcher bir tür "insan-bukalemun" demişti Zelig için.

Tam olarak hangisi, doğrusu bilemiyorum.

Benim bildiğim, ortada birbirine zıt iki Kemal var: Biri 14 Mayıs'ın Kemal'i, diğeri 28 Mayıs'ın Kemal'i.

Soru şudur: Cumhurbaşkanı Erdoğan bu "İkinci Kemal'e" karşı nasıl bir strateji belirleyecek?

Bu Kemal'e, Erdoğan'ın seçim meydanlarındaki konuşmasının metnini verin aynen okur. Sadece "Cumhur" yerine "Millet," AK Parti yerine de CHP der olur biter.

Sayın Erdoğan'ın meydanlarda dile getirdiği, şimdiye değin yaptıklarını da kendi yapmış gibi sahiplenir. O kadarını İmamoğlu'ndan öğrenmiştir. Kalp yapmayı öğrenmiş, onu mu öğrenemeyecek?!

Gerçi bunların ellerinde kalp, kalplerinde nefret var ama neylersiniz ki kalptekini gösteren bir şekil yok.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 88
  • Murat Kahraman 11 ay önce Şikayet Et
    bence ke yok!
    Cevapla
  • reis reis 11 ay önce Şikayet Et
    Gellll geelllll vatandaş gellll kelepir bakanlık başkan yardımcılığı gellll son bir tane gellll oltaya yemi taktı bozkurt avına çıktı öakma milliyetçi seksenli yılların devsol militanı.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 11 ay önce Şikayet Et
    bu adam kağıttan bile okuyamaz ben bunun peşinden gidenlere şaşıyorum
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Eeey vatandaş duyduk duymadık demeyin! Cumhurbaşkanlığı makamı parsel parsel satılıyor. Yok mu kelepir vatan toprağı, millet vekilliği, bakanlık isteyen buyrun kurtlar sofrasına burada herkese yer var...
    Cevapla
  • Nazmi 11 ay önce Şikayet Et
    Bu adam,Dun ne diyordu,Bu gün ne diyor yahu. %40 dahi oy A-LA-MI-YA-CAK-SIN........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı