Seçimin ilk tur sonucunu bilen Hakan Bayrakçı'dan ikinci tur tahmini

Hakan Bayrakçı, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuyla ilgili 3 senaryo üzerinden, Sinan Oğan'ın oylarının dağılım tahminini paylaştı. Sonar daha önce, ikinci turda Erdoğan'ın yüzde 52,1; Kılıçdaroğlu'nun 47,9 oy alacağını açıklamıştı.

GİRİŞ 19.05.2023 06:21 GÜNCELLEME 19.05.2023 09:00
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için sandık başına giden Türkiye, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri için 28 Mayıs'ta sandık başında olacak.

Yüzde 49,52 oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yüzde 44,88 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışmaya hazırlanıyor.

Hilmi Daşdemir, ikinci turda Erdoğan'ın alacağı oyu açıkladıHilmi Daşdemir, ikinci turda Erdoğan'ın alacağı oyu açıkladı

OĞAN KİMİ DESTEKLEYECEK?

İlk turda yüze 5,17 oy oranına sahip olan Sinan Oğan'ın ikinci turda kime destekleyeceği sorusu seçimin anahtarlarından biri.

Seçimlerin ikinci tura kalacağını ve adayların oy oranlarını doğruya yakın şekilde tahmin eden Sonar Araştırma'nın sahibi Hakan Bayrakçı, ikinci tura dair açıklamalarda bulundu.

İlk tur için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 48,8; Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının yüzde 44,1 ve Sinan Oğan'ın oy oranını yüzde 3,5 olarak açıklayan Bayrakçı, CNN Türk'te; Oğan'ın oylarının ikinci turda nasıl dağılacağını dair öngörüsünü paylaştı.

Sonar, Mayıs ayında yaptığı araştırmada, ikinci turda Erdoğan'ın yüzde 52,1; Kılıçdaroğlu'nun 47,9 oy alacağını açıklamıştı.

3 SENARYO

Henüz bir anket sonucuna ulaşmadıklarını sadece tahminlerini açıkladığının altını çizen Bayrakçı, 3 farklı senaryoya göre muhtemel oy geçişlerini belirtti.

Bayrakçı; Sinan Oğan'ın tarafsız kalma, Erdoğan'ı destekleme veya Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararına göre yüzde 5.2'lik oy dağılımının nasıl olacağını şu şekilde tahmin etti:

Sinan Oğan tarafsız kalırsa;

  • Yüzde 1.8 Kemal Kılıçdaroğlu'na gider
  • Yüzde 1,8 Recep Tayyip Erdoğan'a gider
  • Yüzde 1.6 sandığa gitmez

Sinan Oğan, ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını açıklarsa;

  • Yüzde 2,2 Kemal Kılıçdaroğlu'na gider
  • Yüzde 1,0 Recep Tayyip Erdoğan'a gider
  • Yüzde 2,0 sandığa gitmez

Sinan Oğan, ikinci turda Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını açıklarsa;

  • Yüzde 1,8 Kemal Kılıçdaroğlu'na gider
  • Yüzde 2,0 Recep Tayyip Erdoğan'a gider
  • Yüzde 1,4 sandığa gitmez
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 215
  • AHMET 11 ay önce Şikayet Et
    Bunları gene sandığa gömeceğiz ALLAH ın izniyle inşallah ermeni soyları sizi
    Cevapla
  • ha...ha... 11 ay önce Şikayet Et
    ha meral akşener ve millet ittifakı ha sinan oğan ve ata ittifakı hdp pkk pyd ile aynı masada oturup aynı düşüncede olan meral hanım ne kadar milliyetçi ve ülkücüyse büyük ihtimal sinan beyde o kadar milliyetçi ve ülkücü ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden Bakan olayım?" dedi. gerçek niyet vatan millet mi, yoksa koltuk sevdasımı
    Cevapla
  • Muzaffer 11 ay önce Şikayet Et
    Varolsun cumhur ittifakı Varolsun Cbaşkanım Erdoğan Varolsun Türkmen beyi ülkücüler milliyetciler emrinde vatan sathında kahrolsun Türk Düşmanları kahrolsun işbirlikci hainler
    Cevapla
  • Ofo 11 ay önce Şikayet Et
    Inşallah
    Cevapla
  • Uganda Engineer 11 ay önce Şikayet Et
    Allahın iZniyle inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar