Beklenen anket sonuçları! İşte Sinan Oğan'a oy verenlerin ikinci tur tercihi

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sinan Oğan'ın aldığı yüzde 5.17'lik oy oranın ikinci turda hangi adaya oy vereceği büyük bir merak konusu oldu. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, merakları giderecek anketin sonuçlarını paylaştı.

GİRİŞ 19.05.2023 15:52 GÜNCELLEME 19.05.2023 16:05
Bu Habere 212 Yorum Yapılmış

Türkiye 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından tercihini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.88, Sinan Oğan ise yüzde 5.17 oy oranına ulaştı.

Seçimi Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açık ara önde tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50+1 kuralı nedeniyle seçilemedi ve seçimin 28 Mayıs'ta ikinci turunun yapılmasına karar verildi.

SİNAN OĞAN'IN OYLARI İKİNCİ TURDA EŞİT DAĞILDI

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, ikinci turda Sinan Oğan seçmenlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'na mı oy verecekleri konusunda yapılan araştırma sonuçlarını ilk kez paylaştı.

Türkiye Genelini temsilen 3000 katılımcıyla 81 ilde CATİ metoduyla yaptığımız araştırmaya göre 2. Turu yapılacak olan 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Sinan Oğan’a oy verenlerin...

% 25’i Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verme eğiliminde,

% 25’i Kılıçdaroğlu’na oy verme eğiliminde.

% 27,9’u kararsız ve

18,6’sı oy vermeme eğilimde

ve % 3,6’sı ise cevap vermedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 212
  • sami 11 ay önce Şikayet Et
    Sinan Oğan zafer partisinin adayıydı onlar yüzde 2.2 oy aldılar oğan ise 5.2. Bu durumda ortaya çıkan 3 puanlık farkın büyük bölümü Muharrem İnceyi savunan ulusalcı kemalistler ile iyi partiden kılıçdaroğluna oy vermek istemeyenlerdir.
    Cevapla
  • serkan 11 ay önce Şikayet Et
    bu oy verenleri madem biliyordunuz telefonuna kadar vardı niye ikna etmediniz yapmayın ağalar sinan oğanın oyları tepki oyları bu oylar suriyelilerden dolayı akpye gitmedi yada ekonomiden dolayı gitmedi.
    Cevapla
  • Türkiyecumhuriyeti 11 ay önce Şikayet Et
    Ülkenin kaderi bunlara kaldıysa vay halimize
    Cevapla
  • gerçek oy 11 ay önce Şikayet Et
    esas bu % 5.7 ne kadarı sinan oğanın gerçek oyu bunların ne kadarı sadece tepki için sinan oğana verilmiş oylar tabi bu oylar sinan oğanın olmayan oyları aceba gerçekten sinan oğanın oyları %5,7 mi hiç zannetmiyoruz
    Cevapla
  • Osmanli 11 ay önce Şikayet Et
    Muharrem ince taraftarları hala gidip bu k k ya oy verirse vay ki vay onur yerlerde hemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..