Sinan Oğan açıklaması! Başkan Erdoğan o ifadeyi kullanmadı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Başkan Erdoğan'ın 'Sinan Oğan'a boyun eğmeyeceğim' diye bir ifadesinin olmadığını açıkladı.

Sinan Oğan açıklaması! Başkan Erdoğan o ifadeyi kullanmadı
Sinan Oğan açıklaması! Başkan Erdoğan o ifadeyi kullanmadı
GİRİŞ 19.05.2023 22:44 GÜNCELLEME 19.05.2023 22:50
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

CNN International sunucusu Becky Anderson'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinden dış politikaya birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'den peş peşe Sinan Oğan açıklaması! Dikkat çeken sözlerAK Parti'den peş peşe Sinan Oğan açıklaması! Dikkat çeken sözler
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bazı medyada yer alan Başkan Erdoğan'ın CNN International'a verdiği mülakatta, "Sinan Oğan'a boyun eğmeyeceğim" dediği iddiasını yalalandı.



İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: BAŞKAN ERDOĞAN'IN BÖYLE BİR İFADESİ YOKTUR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'a verdiği mülakatta, "Sinan Oğan'a boyun eğmeyeceğim" dedi." iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddiaya konu mülakatta böyle bir ifade kullanmamıştır.'' denildi.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İddiaya konu mülakat incelendiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, böyle bir ifade kullanmadığı tespit edilmiştir.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN VERDİĞİ CEVAP

CNN International'dan Becky Anderson'ın, "İlk turdaki adaylardan Sinan Oğan'ın ikinci turda kendisine destek verip vermemesinin ne kadar önemli olduğu ve destek durumunda karşılık olarak bir teklifte bulunup bulunmayacağı" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle yanıt vermiştir:

Ben bu tür pazarlıkları hiç sevmem. Bugüne kadar da hiç bu tür pazarlıklara girmiş birisi değilim. Kaldı ki bu seçim bitmiş bir seçim. Bu seçimden sonra da artık bu işin kaderini belirleyecek olan halkımın bizzat kendisidir.

ERDOĞAN'IN CÜMLESİ GİBİ SERVİS EDİLDİ

CNN için haberi hazırlayan Tamara Qiblawi ve Işıl Sariyüce, "Bu arada Erdoğan, CNN'e Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğini söyledi" şeklinde bir yorum cümlesi aktarmıştır. Bu yorum cümlesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiymiş gibi servis edilmektedir.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'a verdiği mülakatta, "Sinan Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğim" dedi." iddiası doğru değildir.

BAŞKAN ERDOĞAN SİNAN OĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ı kabul etmişti.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 166
  • İsmail 11 ay önce Şikayet Et
    Gelirse Sayın Erdoğan a değil ülkeye hizmet eder adı tarih sayfalarına yazılır
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    14 mayısta Sinan oğana verdim oyu. 28 mayısta oyumuz Erdoğan a olacak
    Cevapla
  • Gerçek 11 ay önce Şikayet Et
    Sinan Oğan adamdır.
    Cevapla
  • Özgür 11 ay önce Şikayet Et
    Adam olsa MHP kovnazdı
    Cevapla
  • isa 11 ay önce Şikayet Et
    Öyle böyle değil çok kurnazlar. Bu milletin aklını hafife almaya çalışıyorlar ama bilmedikleri bu millet onların ciğerini bilir.
    Cevapla
  • Sivas 58 11 ay önce Şikayet Et
    Sinan Oğan'siz daha iyiyiz. Çünkü proje adam kendisi. Bize iyi gelmez. Gerçekten boyun eğmemek lazım. %5 oyla(ki çoğu kendi oyu değil) adam kendini Kaf Dağı '' nda sanıyor. Allah hayrından da şerrinden de korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi