Ali Babacan'dan sürpriz çıkış! Numan Kurtulmuş'tan cevap

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın sözlerine cevap verdi. Kurtulmuş ayrıca Sinan Oğan'la ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Ali Babacan'dan sürpriz çıkış! Numan Kurtulmuş'tan cevap
Ali Babacan'dan sürpriz çıkış! Numan Kurtulmuş'tan cevap
GİRİŞ 20.05.2023 21:40 GÜNCELLEME 20.05.2023 21:40
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 14 Mayıs seçimlerinde Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın seçmen kitlesinin, Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu belirterek "İkinci turda öyle ümit ediyorum ve öyle olacağını düşünüyorum, Kılıçdaroğlu'na destek vermelerini çok mümkün görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza destek olunacaktır." dedi.

ALİ BABACAN'IN SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Eğer Cumhur İttifakı anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım.' derse ona da hazırız." açıklamasının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, bu sözlerin, hemen seçimin arkasından mağlup olmuş bir ittifakın ortağı tarafından yeni bir siyasal konum elde etmek gayesiyle söylenmiş olabileceğini, bunu, çok dikkate alınacak bir çıkış olarak görmediğini söyledi.

Kurtulmuş, "Dolayısıyla başkasının ne amaçla söylediğini bilmediğim bir konuya yorum yapmam ama biz siyaseti kapalı kapılar ardında değil, al-ver pazarlıklarıyla değil, söylediğimiz her sözü milletin önünde söyleyerek yapmaya alıştık. On yıllar boyunca böyle siyaset yaptık. Ondan dolayı da başarılı olan bir siyasi hareketiz. Biz zaten teklifimizi yapıyoruz. Diyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi revize edilebilir. Bununla ilgili aksayan, eksik taraflar neyse bunlar konuşulabilir." değerlendirmesini yaptı.

SİNAN OĞAN'A OY VEREN KİTLENİN TERCİHLERİNİ İYİ BİLESİ LAZIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilk turda ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Oğan'ın dün yaptığı görüşmeye ilişkin de Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı kurulduğu andan itibaren hiçbir şekilde bir al-ver pazarlığı olmamıştır. Yani bir pazarlık içerisinde hareket edilmemiştir, ilkeler çerçevesinde hareket edilmiştir. Ülkenin bölünmez bütünlüğü, teröre karşı mücadele, Türkiye'nin milli menfaatlerini önceleyecek dış politikada müşterek hareket etmek. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarıyla kendi güvenliğini sağlayabilmesi için ortak bir noktada durmak, milli savunma sanayiinde Türkiye'nin milli yerli bir savunma hamlesi yapması için destek olmak gibi. Yani temeline baktığınız zaman terörle mücadele, milli birlik ve bütünlük ve tam bağımsız Türkiye istikametinde yürüme hedefi. Şimdi bu partileri bir araya getiren bu. Yani Ahmet bakan olsun, Mehmet cumhurbaşkanı yardımcısı olsun, bu hiç konuşulmamıştır, bugüne kadar da konuşulmamıştır. Dolayısıyla burada ilkeler üzerinden yürüyen bir süreç var. Sayın Sinan Oğan'ın ilk turda ortaya çıkışını bir kere tebrik etmek lazım. Alınan oy hiç azımsanmayacak bir oydur ama sonuçta Sinan Oğan artık bundan sonraki yarışta yoktur. İki kişi var; Kılıçdaroğlu ve Sayın Cumhurbaşkanımız. Dolayısıyla bu süreçte Sinan Oğan'a oy veren seçmen kitlesinin tercihlerini iyi bilmek lazım."

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • cengiz 11 ay önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlunun yapacağı en doğru hareket bugünden itibaren reis i desteklemek olur
    Cevapla
  • mete 11 ay önce Şikayet Et
    sen kimseyi temsil etmiyorsun. çünkü senin oyun yok. tip sende iyi bir konumda mecliste çünkü oy alarak vekil çıkardı. sen CHP nin oy'u ile meclistesin
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bebecan sen kimsin ki, seninle çalışılsın, sana danışılsın...
    Cevapla
  • Asım 11 ay önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem, Türkiye'nin özü AKP'dir. chp'nin sponsorluğu eskide kalmıştır.
    Cevapla
  • Murat 11 ay önce Şikayet Et
    Güzel kapak yapmış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...