CHP merkezinde Türk bayrağını kaldıran danışman, Kılıçdaroğlu’na böyle oy istedi

CHP Genel Merkezi’ndeki röportajında Türk bayraklarını yok eden Kılıçdaroğlu’nun Hukuk ve Siyasi İşler Başdanışmanı Nuşirevan Elçi, seçimin ikinci tura kalmasının ardından propagandasını sessizce yürütüyor.

CHP merkezinde Türk bayrağını kaldıran danışman, Kılıçdaroğlu’na böyle oy istedi
CHP merkezinde Türk bayrağını kaldıran danışman, Kılıçdaroğlu’na böyle oy istedi
GİRİŞ 21.05.2023 14:57 GÜNCELLEME 21.05.2023 18:04
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Seçimin ikinci tura kalmasıyla söylem değişikliğine giden CHP’de, HDP kontenjanından partiye doldurulan isimler ikinci plana atıldı. Bu isimlerden bir tanesi de CHP Genel Başkanı Hukuk ve Siyasi İşler Başdanışmanı Nuşirevan Elçi.

Rudaw’a verdiği röportajda Türk bayraklarını kaldırmasıyla gündeme gelen Nuşirevan Elçi, 14 Mayıs seçimleri öncesi CHP’nin HDP ağırlıklı noktalardaki mitinglerinde boy gösteriyordu. Seçimlerde milliyetçi oyların patlama yapmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda CHP’de çaptan düşen birçok isim arasına Elçi de katıldı.

ADRES KAPI ARKASI

Sahada yürütülen çalışmalarda görülmeyen Nuşirevan Elçi, sosyal medyada Kılıçdaroğlu’na oy istemeye devam ediyor.

Nuşirevan Elçi’nin Kılıçdaroğlu’na oy istediği son paylaşımında, TBMM’de çoğunluğu elde edemseler de cumhurbaşkanının kendilerinden olmasının önemini vurgulamaya çalıştı. Vikipedia’dan aldığı görsellerle Kılıçdaroğlu için oy isteyen Elçi, “Sadece cumhurbaşkanı seçmiyoruz, sistem seçiyoruz.” diyerek Parlamenter Sistem’i unutturan 5 madde sıraladı.

Elçi, şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa Mahkemesi’nin üyelerini kim atasın? Bakanları kim seçsin? Bürokratları, vali ve kaymakamları kim atasın? Üniversite rektörlerini kim atasın? Ülkemizi dünyada temsil eden büyükelçileri kim atasın?”

BAYRAKSIZ DANIŞMAN

Kılıçdaroğlu için Twitter’dan kampanya yürüten CHP Genel Başkan Nuşirevan Elçi, 2 Ocak 2023’te Kuzey Irak kökenli Rudaw’a verdiği röportajla büyük tepki çekmişti. CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen röportajda Türk bayrakları kaldırılmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi, bayraksız röportajında CHP'nin ‘özerklik’ planından bahsetmiş, ‘Kuzey Kürdistan’ ifadesini kullanmıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak başta olmak üzere parti yetkililerinin basın açıklamalarını yaptığı alanda yapılan röportajda, Türk bayraklarının kaldırıldığı açıkça görülmüştü.

Elçi, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, “Bayrağımızı kaldırttığım iddiası sadece kötü niyetli değil son derece de absürttür” gibi muğlak sözler sarf etmişti.

Türk bayrağını kaldıran CHP'li başdanışmandan skandal savunma!Türk bayrağını kaldıran CHP'li başdanışmandan skandal savunma!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise Elçi’nin sözleri hakkında, “Şahsi görüşünü yansıtır. Partimizi hiçbir şekilde bağlamaz.” demişti.

 

  • Özerklik naraları atan Nurişevan Elçi ile ilgili şok detay: Türk bayrakları kaldırıldı!
     


  •  


  •  
KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 57
  • Fatma 11 ay önce Şikayet Et
    Bu CHP Atatürkün partisi olamaz.Kimler ele geçirmiş apaçık görünüyor.
    Cevapla
  • Fatma 11 ay önce Şikayet Et
    Uyan Türkiyem uyan vakit geç olmadan.
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 11 ay önce Şikayet Et
    kemal beye oy vermem için hiç bir olumlu proje yok .pkk verilen sözler vatan bölünmesi zaten bayrak ve atatürk yok. kendime sordum oy yok . oyumu Reyis e vereceğiz. hic bir partiye üye degilim
    Cevapla
  • Misafir 12 11 ay önce Şikayet Et
    Bende kendi kendime soruyordum chp bı kadar nasıl bu hale düştü diye. Demekki sebebi bu adammış
    Cevapla
  • BAM BAM 11 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizi kahretmesin perişan etsin,bu milletin gözünden iyice düşürsün,amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi