AK Partili Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu oynanan oyunu anlamamış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Kılıçdaroğlu oynanan oyunu anlamamış. Orta Doğu'da oynanan oyunu bilmeden siyaset yapılmaz. Bunu anlamayan siyaset yapmasın. Gitsin bir köşede otursun." dedi.

GİRİŞ 23.05.2023 17:09 GÜNCELLEME 23.05.2023 17:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Numan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakma vaadi ile ilgili olarak "Hangi hukuk hangi kanunla Selo’yu serbest bırakacaksınız. HDP’yi kazanmak için vatansever tabana sırt çevirdiler. " ifadelerini kullandı. Kandil ve HDP'nin Kılıçdaroğlu desteği konusunda Kurtulmuş, "Terör baronlarının devreye girdiği bir süreç oldu." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş A Haber’de soruları cevapladı.

Numan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakma vaadi ile ilgili olarak "Hangi hukuk hangi kanunla Selo’yu serbest bırakacaksınız. HDP’yi kazanmak için vatansever tabana sırt çevirdiler. " ifadelerini kullandı. Kandil ve HDP'nin Kılıçdaroğlu desteği konusunda Kurtulmuş, "Terör baronlarının devreye girdiği bir süreç oldu." dedi.

Numan Kurtulmuş'un öne çıkan sözleri:

Rehavete kapılmadan 28 Mayıs'a gidiyoruz. Son günler, son çalışmalar…Hiç rehavete kapılmadan büyük bir güçle 28 Mayıs'ı tamamlamaya çalışıyoruz.

"HDP'NİN OYU OLMASA KILIÇDAROĞLU'NUN YÜZDE 44 OYA ULAŞMASI MÜMKÜN MÜ? DEĞİL"

Maalesef bu seçim enteresan şekilde 'PKK/PYD ve Türkiye'deki bölücü terör örgütünün unsurları hiç gizlenme gereği duymaksızın açıkça videolar çekerek propagandalarıyla Erdoğan karşıtı cepheyi destekliyoruz' dediler. Sürekli olarak video mesajlar ya da çeşitli mesajlar yayınlıyorlar. 'Cezaevlerini kapılarını kırıp tutsakları serbest bırakacaklarını' söylüyorlar. Van miting ile bazı mitinglerde CHP'nin yöneticileriyle HDP yöneticilerinin çok yakın görüntüleri, o meydanlarda 'Öcalan'a özgürlük' sloganları atılması bütün bunları aleni şekilde gördük. İşte biz bunları ifade ettiğimiz zaman bize çok kızıyorlar. HDP ile iş yapmıyoruz diyorlar ama milleti kandırmaya çalışmayın. Matematik ortada. HDP'nin oyu olmasa Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44 oya ulaşması mümkün mü? Değil, bunu hepsi çok iyi biliyor. İttifaklar gizliydi 14 Mayıs'a doğru açık hale geldi.

Burada maalesef baştan örtüyle örtmek istedikleri bir ittifak var. İttifakları açık ama iş birlikleri gizliydi ama sonuna doğru ittifakları da açık hale geldi. Sadece legal parti unsurları değil aynı zamanda terör baronlarının işin içine girdiği artı yurt dışından özellikle dergiler üzerinden bir takım mesajların verilmeye çalışıldığı yani büyük bir telaşla köprüden önceki son çıkış 'Yendik…yendik. Tayyip Erdoğan'ı indirdik… İndirdik' modunda hiçbir şeyi gizlemeden hepsinin seferber olduğu seçim kampanyası yaptılar. Milletimiz bunları görüyor ve değerlendiriyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN DEMİRTAŞ VAADİ

Vatandaş be muhalif seçmen yaşananları görüyor. Hem hukuk devletinden bahsedeceksiniz hem de gelir gelmez 'Selo'yu ve başkalarını serbest bırakacağız' diyeceksiniz. Bu nasıl oluyor? Hangi hukuk hangi kanunla Selo'yu serbest bırakacaksınız. HDP'yi kazanmak için vatansever tabana sırt çevirdiler. İçerideki tutsakları neyle salacaksınız? Hangi mahkeme kararlarıyla bunu yapacaksınız? Burada demokrasiye de hukuk devletine de uymayan ama sadece görünen o ki HDP'ye oy veren seçmenin gönlünü bir şekilde kazanacaklarını bir uslüpla siyaset yapıyorlar ama baktığınız zaman bu söylem bu kadar yakın HDP ile dağın bölgesinde olan siyasi anlayışla bu kadar yakın durmaları aslın CHP'nin o geleneksel vatansever kendisini Atatürkçü kitlesi üzerinde ciddi bir olumsuz etki oluştu. İnsanlar görüyorlar. Hafızalar canlı 6-8 Ekim olayları unutulmadı. Sivil insanların öldüğü asker ve polisimizin şehit olduğu çukur eylemlerini milletimiz unutmadı. İçerideki bazı siyasetçiler Suriye'deki kazanımları Türkiye'de elde edeceklerini hayal ettiler. Kılıçdaroğlu'nun yerel yönetimler özerlik sözü ve bu mesajlar kabullenme anlamına geliyor.

Şunu sormak lazım; Suriye'deki gariban Kürt kardeşlerimizin ne kazanımı oldu? Arap ve Türkmen kardeşlerimizin ne kazanımı oldu? Emperyalizm orada bir parçalama tezgahı döndürüyor. Asırlardır orada beraber oturan insanlar birbirine düşman edildi.

ORTA DOĞU'DA OYNANAN OYUNLAR

Kılıçdaroğlu oynana oyunu anlamamış. Orta Doğu'da oynanan oyunu bilmeden siyaset yapılmaz. Bunu anlamayan siyaset yapmasın. Gitsin bir köşede otursun.

Terörle nasıl mücadele edecekler. CHP birçok kez sınır ötesi tezkereye hayır dedi. CHP HDP olmadan adım atamayacağını biliyor. HDP terörle arasına mesafe koyamıyor.

 

KAYNAK: AHABER
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Brhm 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Kurtulmuş, KK oynanan oyunu çok iyi biliyor. Bu oyunun gönüllü figüranlığını yapıyor. Çünkü KK bu ülkeye, bu millete, bu milletin değerlerine düşman.
    Cevapla
  • Sofi 11 ay önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu onu kasetle getirenlerin kuklası adam siyasetçi değil ki bırakın ülkeyi buna bir keçi bile teslim edilmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!