Abdüllatif Şener'den Kılıçdaroğlu'na: HDP seçmenini ürkütüyorsun, bu söylem kaybettirir

Eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'tan sonra milliyetçi kimliğe bürünmesini eleştirdi. Şener, söylem değişikliğinin algıyı bozduğunu, Kılıçdaroğlu'nun HDP seçmenini ürküttüğünü söyledi.

GİRİŞ 23.05.2023 12:24 GÜNCELLEME 23.05.2023 13:58
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'tan sonra milliyetçi kimliğe bürünmesini eleştirdi. Söylem değişikliğinin Kılıçdaroğlu'nun aleyhine olacağını söyleyen Şener, şunları söyledi: 

"SÖYLEM DEĞİŞİKLİĞİ SEÇMENİN ALGISINI BOZAR"

"İlk tur söylemleriyle ikinci tur söylemleri arasında farklılık oluşturmak eksileri daha görünür hale getirir ve seçmenin algısını bozar. Anlaşılır, net; ne söylüyorsan baştan beri aynısını söylemen, aynı üslubu kullanman lazım. 

"HDP SEÇMENİNİ ÜRKÜTÜYOR"

Yeni sunacağın bazı şeyler de vardır elbette ama yüzde 100 üslup değişikliği faydalı olmaz. Neden faydalı olmaz? İlk turda PKK, HDP veya FETÖ falan algısı oluşturulduğu için milliyetçi oyları kaybettiğini düşünüyoruz. İkinci turda da bunu telafi edebilmek için çok şiddetli bir şekilde, HDP tabanını rahatsız edecek üslup kullanıyor. Bu neye yol açar? İlk turdaki oylarının önemli bir kısmı HDP oylarıdır. Kemal Bey'i avantajlı hale getiren oylar arasında HDP oylarının önemli bir rolü var. Bu sefer HDP seçmenini ürkütecek bir üsluba evrilmiştir söylemleri."

PARLAMENTER SİSTEM ÇARKI: DENGE Mİ KAOS MU DİYECEĞİZ

Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde verdiği sözleri tutmayacağının altını çizen Şener, "Millet ittifakının en büyün iddiası olan güçlendirilmiş parlamenter sistem artık hayal. Kanun çıkaramaz, bütçe yapamaz. Denge denetim mi yoksa kaos mu diyeceğiz?" diye konuştu.

Her şeyi oy için yaptılar! Göz göre göre söyledikleri yalanlar tek tek deşifre olduHer şeyi oy için yaptılar! Göz göre göre söyledikleri yalanlar tek tek deşifre oldu

Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tur seçimi öncesi oraya gidiyorKemal Kılıçdaroğlu ikinci tur seçimi öncesi oraya gidiyor

HDP, Kılıçdaroğlu'na destek videosu çekti! Kayıttaki detay 'yok artık' dedirtti!HDP, Kılıçdaroğlu'na destek videosu çekti! Kayıttaki detay 'yok artık' dedirtti!

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • sadi 11 ay önce Şikayet Et
    bu nu milletvekili yapmamışmı chp
    Cevapla
  • Gasap haydo 11 ay önce Şikayet Et
    Koltuk spor
    Cevapla
  • milliyetçilik 11 ay önce Şikayet Et
    Millet ittifakındaki partiler biz milliyetçiyiz diyorlar bunların trol ve yandaşlarıda milliyetçi tek doğruları bu esasında doğru söylüyorlar neden millet ittifakındaki partilerin birçok yönetimi köken itibarıyla ya sarkisyan ve paşinyan gibi ermeni milliyetçisi yada miçotakis nikos samsun gibi yunan ve rum milliyetçisi ama kesinlikle asla ülkücü Türk, Kürt milliyetçisi değiller
    Cevapla
  • Yunus 11 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu hurdaya çıkınca bülbül gibi şakırdamaya başladın
    Cevapla
  • A. Kezkic 11 ay önce Şikayet Et
    kendini niye böyle rezil ettin ? tarih seni rezil adam diye anacak , hiç kimse bu adam iyi idi memlekete iyi işler yapti demiyecek , Allah razı olsun demiyecek dua etmeyecekler . vay haline vay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"