Yavuz, AK Parti'nin yöntemini anlatıp, ikinci tur sonuçları için saat verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz; ikinci turda yüzde 54-55 civarında oy beklentilerinin olduğunu belirtip "En geç saat 18.00'de kesin sonuçları almış oluruz." dedi.

GİRİŞ 24.05.2023 11:14 GÜNCELLEME 24.05.2023 19:14
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yeterli oya ulaşamaması nedeniyle, cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu bu nedenle 28 Mayıs'ta tekrar sandıkta karşı karşıya gelecek.

"ÇIKAN SONUCU BAŞARI OLARAK GÖRÜYORUZ"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, 14 Mayıs seçimi ve ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e açıklamalarda bulundu. Gürel, Ali İhsan Yavuz ile ilgili görüşmesini şu sözlerle aktardı: "Ali İhsan Yavuz'la görüşmemde ikinci turu ve seçim gecesini konuştuk. AK Parti'deki oy düşüşünü sordum, 'Tek tek irdeleyip tartışıyoruz, bu irdelemeyi 400 milletvekili çıkarsak da yapardık. Pandemi iyi silkeledi, ülkemizin çeyreği depremde yerle bir oldu ve dışarıdan algı yönetimleriyle seçime girdik. Böyle bir çerçevede çıkan bu sonucu başarı olarak görüyoruz.

"EN GEÇ SAAT 18.00'DE KESİN SONUÇLARI ALMIŞ OLURUZ"

İkinci turdaki hedefini sorduğumda, 54-55 civarında oy beklentisi olduğunu söyledi. Bu sohbeti yaptığımızda Sinan Oğan'ın kararı belli değildi. Seçim gecesini sorduğumda bilgi verdi, 'Saat 7.30, 7.50 civarında sonucu belirlediklerini' söyledi. 'Bu seçimde saat kaçta belli olur?' diye sorduğumda 'En geç saat 18.00'de kesin sonuçları almış oluruz."

AK PARTİ SONUÇLARI NASIL HIZLI ALIYOR

YSK'da olmayan bilgiyi ben nasıl alacağım? Benim her sandıkta görevlim var, çok iyi eğittik, donattık. 15-20 yıldır uğraşıyoruz biz bu işlerle. Taşıma su ile değirmen dönmez. CHP'den herkes "Islak imzalı tutanak elimizde" diyor, yok böyle bir şey. ANKA bile Anadolu Ajansı'ndan aldı. Bir yandan bize gelen veriler var, diğer yanda Anadolu Ajansı ve ANKA açıktı. Hepsini takip ettik. Anadolu Ajansı'nı tebrik ediyorum, bir tane oyu manipüle ettiğini düşünmüyorum. Ara ara gördük ki birileri başkasının yerine imza atmış. Kimse kimsenin yerine oy kullanmamalı. Herhangi bir yazı ve işaret zarfı geçersiz kılar. Milli irade sandığa nasıl girmişse öyle çıksın.

İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • A. O. Z 11 ay önce Şikayet Et
    Sözde milliyetçi ümit özdağ k. K. Oğlunu desteklerken söylediği 13milyon mülteci yalanına inananlar ilk turda ata İTTİFAKINA o yüzden oy verdiler. Şimdi de 2.turda millet İTTİFAKINA verecekler coğu. Ancak yurt dışı oyları ve gerçek milli düşünceye sahip klişeler Erdoğana oy verip inşallah %51 oyla Tayyib bey kazanacak
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    çok konuşuyor
    Cevapla
  • Türkei 11 ay önce Şikayet Et
    Insallah Allahim zaferle cikmamizi nasip etsin
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    insallah ama seni aklimdan silemiyorum ibb secimlerinde Ali Ihsan,neyse her serde vardir bir hayr ibb gitti ulke geliyor insallah
    Cevapla
  • miroglu 11 ay önce Şikayet Et
    yanlış bir uygulama seçim yapılsın o dan söyle söyleyeceğini bu iş seçmeni sandiga gitmemesi için yapılan rehavete kaptırıp nasıl olsa kazanıyoruz diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz