Başkan Erdoğan'dan Davutoğlu ve Babacan yorumu: Ben onların gramajını biliyorum

Başkan Erdoğan, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu hakkında "Ben onların gramajını biliyorum." diyerek 7'li koalisyondaki rollerine ilişkin eleştirilerde bulundu.

GİRİŞ 26.05.2023 21:24 GÜNCELLEME 26.05.2023 21:41
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimlerinde 19 milyon 42 bin 806 kişi 7'li koalisyona oy verdi . CHP yüzde 25, İYİ Parti yüzde 9,7 oy aldı. CHP listelerinden 6 partiden 39 isim milletvekili seçildi.

CHP listelerinde 6 partiden 39 milletvekili meclise girdi. Deva Partisi 14, Saadet Partisi 10, Gelecek Partisi 10, Demokrat Parti 3 ve İYİ Parti ve Türkiye Değişim Partisi 1'er milletvekilliği kazandı. 

Bu isimler CHP'den ayrılırsa CHP'nin sandalye sayısı 130'a inecek.

"BEN ONLARIN GRAMAJINI BİLİYORDUM"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri öncesi ATV- A Haber ortak yayınında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Erdoğan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu hakkında şu ifadelerde bulundu.

(Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında) Bu söylenen kişilere başbakanlıksa başbakanlık verdik. Bakanlıksa bakanlık... Ama insanoğlu doymuyor. Başbakanlık görevini verdiğimiz zat ayrılığında bir veda konuşması yapmıştı. Pazara kadar değil mezara kadar beraberiz demişti. Diğeri bana istifasını getirirken yanımdaki arkadaşların kifayetsiz olduğundan bahsetmişti. Senin yanındakiler ne kadar kifayetli diye sorduğumda bana cevap verememişti. Ben onların gramajını biliyordum. Kılıçdaroğlu'nun koltuğu kapmak için ihtiyacı var. Hepsini toplasan 1 yapmıyor. Kılıçdaroğlu'nun derdi ne yapıp ne edip Cumhurbaşkanlığı koltuğunu kapmak. Birinci turdaki durumu gördük. İYİ Parti, öbür tarafta HDP. Ağırlıklı olan bu iki parti. Diğerleri 1 puanı bile toplayamıyor. Kılıçdaroğlu o kadar hesap uzmanı ki bunlara 40 vekillik verdi. Karşımızda olan koalisyon tek başına değil. Bir de bunların dışarıda hamileri var.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Musa 11 ay önce Şikayet Et
    Yİne mi kandırıldık Reis?
    Cevapla
  • Murat 11 ay önce Şikayet Et
    Temiz kapak yapmış...
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Bu devirde herkes, her şeyin gramajını biliyor, o,nların gramajını bilmenle övünme. Senin gramajın iyi olsaydı, onları bakan ve başbakan yapmazdın.
    Cevapla
  • nitekim 11 ay önce Şikayet Et
    meral babacan davidson fetöcü hdp chp pkklı yani her iki terör örgütünün siyasi partileri var ve abd terör örgütüne bağlılar. abd terör örgütünüde yöneten israil. ama bu şer ittifakı müslümanların uyanmasına vesile olacaklar umarım
    Cevapla
  • Gerçekler 11 ay önce Şikayet Et
    Reis bitanesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek