Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerin memleketlerinde oylarını artırdı

İkinci tur seçimlerinden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti liderlerinin memleketlerinde oy oranlarını artırdı.

GİRİŞ 29.05.2023 08:35 GÜNCELLEME 29.05.2023 09:14
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turu sonrası memleketi Rize için özel çalışma yapılması talimatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de oyları 72,7’den 75,8’e yükseldi.

OĞAN, KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'NİN MEMLEKETİNDE OYU YÜKSELDİ

Erdoğan, ikinci turda kendisini destekleyen ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın memleketi Iğdır’da oylarını 25,2’den yüzde 33’e çıkarırken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de yüzde 16,2’den 17,7’ye, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de de yüzde 62,3’den 66,1’e yükseltti.

Erdoğan’ın ilk turda en yüksek oy aldığı 5 il değişmedi. Bu iller Bayburt (yüzde 82,4), Gümüşhane (yüzde 78,6), Çankırı (yüzde 76,7), Yozgat (yüzde 76,3) ve Rize (yüzde 75,8) oldu. Erzurum’da da Cumhurbaşkanı Erdoğan oylarını 68,5’ten 73,5’e çıkardı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 31
  • Mahir 10 ay önce Şikayet Et
    Doğuya ve Batıya bakın lütfen. Batıda Sinan Oğan'ın oyları nereye gitmiş? Doğuda ise muhalefette düşüş var, daha doğrusu seçmenin bir kısmı sandığa gitmemiş(!) S. Oğan'ın bir katkısı var mı?
    Cevapla
  • Maalesef 10 ay önce Şikayet Et
    Ancak batı illerinde durum çok farklı. Doğu ve G.Doğu'da ise birileri sandığa gitmedi (galiba cesaretleri kırıldı). Bunun görülmesi gerekir. S.Oğan'ın çok etkisi yok gibi...
    Cevapla
  • ramiz 10 ay önce Şikayet Et
    Bir Ak partili olarak oyumu her zaman sayın reisimize verdim. Ancak İstanbul ilçe belediyeleri reisin ayak bağıdır. Sürekli Onu aşağı çekiyorlar. Hepsi kendi çapında derebeyi gibi hareket ediyor. Yerel seçimde Ümraniye kaybedilecek. Milletin arsasına arazisine çökme işlerini bırakmalılar. İmar torpili olmamalı. Nüfuz kullanma, Kayırmacılık, İş takipçiliği bitmeli. Benden söylemesi.
    Cevapla
  • Şahinbey 10 ay önce Şikayet Et
    Domuz eti yenmez seccadeye basılmaz teröristler affedilmez vatandan vazgeçilmez bizde vatanda vatan illede vatan
    Cevapla
  • Mert 10 ay önce Şikayet Et
    Elhamdulillah elhamdulillah elhamdulillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...