5 firma 5 anket: İkinci tur seçiminde tam isabet!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin gerçekleştirilen anketlerde 5 firma doğruya en yakın sonuçları tahmin ederek başarılı oldu.

GİRİŞ 29.05.2023 16:59 GÜNCELLEME 29.05.2023 17:13
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Anket firmalarının ciddi sınav verdiği 2023 seçimleri tamamlandı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta iki ayaklı olarak gerçekleştirilen seçimlerde birçok firma yanılırken, 5 araştırma şirketi diğerlerinden pozitif olarak ayrıştı.

AREDA Survey, GENAR, ANAR gibi kuruluşların yayınladıkları ikinci tur anketleri doğruya oldukça yaklaşırken, BETİMAR ve SONAR firmaları da başarılı neticelerle tam not aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan’ın %52,18, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 47,82 oy oranına ulaştığı cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine ilişkin anket firmalarının tahminleri şöyleydi:

  • BETİMAR: Recep Tayyip Erdoğan %52,19, Kemal Kılıçdaroğlu %47,81

  • SONAR: Recep Tayyip Erdoğan %52,1, Kemal Kılıçdaroğlu %47,9

  • AREDA Survey: Recep Tayyip Erdoğan %52,4, Kemal Kılıçdaroğlu %47,6

  • GENAR: Recep Tayyip Erdoğan %53.0 ve Kemal Kılıçdaroğlu %47.0

  • ANAR: Recep Tayyip Erdoğan %53.4 ve Kemal Kılıçdaroğlu %46.6

  • ASAL: Recep Tayyip Erdoğan %53.4, Kemal Kılıçdaroğlu: %46.6

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 52
  • A.A.A 10 ay önce Şikayet Et
    Yurt genelinde, Erdoğanın gerçek destekçi Sayısı 60% Sandık'a yansımadığına bakmayın.. Dünya genelinde, bütün Müslüman Ülke Halkı 100% Müslüman olmayan Ülkeler Halkının 40% Erdoğanı destekliyor... Sonuç.: Erdoğan, gerçek bir Dünya Lideridir.
    Cevapla
  • nurettinbey 10 ay önce Şikayet Et
    Ben şu sık sık kanallara çıkartılan fanatik Murat Gezici'yi merak ediyorum??Acaba nereye sıvıştı????
    Cevapla
  • Önce Vatan. 10 ay önce Şikayet Et
    %60 olmalı idi bu vatana yazık demekki içimizde dış dünyadan medet uman ihanetçiler var, chpkaka dan ne bekliyorlar anlamakta güçlük çekmekteyim.
    Cevapla
  • Elazigli 10 ay önce Şikayet Et
    Ben cevreme söyledim sordular ben takriben 53 civari dedim
    Cevapla
  • temel 10 ay önce Şikayet Et
    iki tur sacmalik idi her seferin dekimse iki tura gitmez yorucu ve zaman kaybi meral buna dedi sen kazanmasin diye tabi cakal meral da biraz zarar verdi sonra pkk o kadar kufur hakartet etti chp tepki vermedi bir anda millyetci nr yapti onu halk yemedi hain din dusmani yatirim dusmani birine ben asla oy vermem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek