Ve resmen duyurdu: Kılıçdaroğlu çekilirse aday olacağım!

28 Mayıs hezimetinin ardından CHP'de koltuk savaşları başladı. CHP'li Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun çekilmesi halinde genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

GİRİŞ 30.05.2023 14:15 GÜNCELLEME 30.05.2023 14:22
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden yenilgiyle ayrılmasının ardından bazı CHP'liler istifa çağrısı yaptı. CHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak istifa etmesi gerektiğinin mesajını verdi.

CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, katıldığı radyo yayınında Kılıçdaroğlu'na yapılan istifa çağrılarını ve CHP'nin kongre sürecini değerlendirdi. Kongre takviminin yaklaştığına dikkat çeken Tekin, kendini yenilemiş, dinamik kadroya ihtiyaç olduğunu söyledi.

PARTİSİNE TEPKİ: SAHADA DOLAŞIRKEN BENİMLE KAFA BULDULAR

"Değişime kapalı olan bir siyasi parti yaşayamaz, ayakta duramaz. Tabii ki değişim olacak." ifadesini kullanan Tekin, partisini şu sözlerle eleştirdi:

"Siz seçimden seçime sahaya çıkarsanız olmaz. Bugün başlayacaksınız. Ben deli dana gibi tek başıma yüz bin kilometre yol dolaştım. Dolaşırken bile benimle kafa buldular. Acaba genel başkanlık için mi dolaşıyor dediler. Kafaları böyle çalışıyor maalesef."

"İMAMOĞLU ŞU AN GÖREVİNİ YAPIYOR"

Tekin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı yönündeki iddialara ilişkin şunları söyledi:

"Belediye başkanımız şu an görevini yapıyor. Tabii ki önümüzdeki süreçte nasıl bir karar alıp almayacağını bilemiyorum. İmamoğlu başarılı bir belediye başkanıdır, başarılı bir siyasetçidir."

KILIÇDAROĞLU ÇEKİLİRSE ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI

Gürsel Tekin, kendisinin genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik sorulan soruya ise şöyle cevap verdi:

"Zamanı, günü gelince düşünürüz. Genel başkanım çekilirse düşünürüz. Çünkü ben genel başkanla yol yürümüş bir arkadaşıyım. Her şeye rağmen bizim fıtratımızda adam satmak yoktur."

Tekin, "Siz Kılıçdaroğlu aday olmazsa aday olacaksınız bunu söylüyorsunuz değil mi" sorusunu "Tabii inşallah" diye cevapladı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Yaşar Kaya 11 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar pişkin yenilmeye doymayan ama kafa da değiştirmeyen bir sözde politikacı CHP'nin en büyük sorunu. Allah kurtarsın!
    Cevapla
  • Alper 11 ay önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakı Kemal Kılıçdaroğlu nu acilen koruma altına almalı. Böyle düzenli ve istikrarlı bir şekilde her seçimde yenilen bir muhalefet lideri kimseye nasip olmaz
    Cevapla
  • Ahmet 66 11 ay önce Şikayet Et
    Bu Gürsel Tekin çay ocağı işletmiyormuydu herkes en iyi yaptığı işi yapmalı bence
    Cevapla
  • Armina 11 ay önce Şikayet Et
    Yok birbirinizden farkınız hepinizde yalancı iftiracı siniz.ayrica hdpkk sevicisiniz.
    Cevapla
  • Cengiz Yg 11 ay önce Şikayet Et
    Sürekli kazanan Reise gelince tek adam, Ak partide biat kültürü derler, onca seçim kaybeden kk ve chpye gelince, beraber yol yürüdük bla bla. dünyada Chp kadar iki yüzlü bir oluşum yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama