Muhalefette ortak grup krizi! Saadet Partisi ismini istemiyorlar

DEVA Partisi ile Gelecek Partisi TBMM'de ortak grup kurma noktasında hemen hemen anlaştı. Muhalefet cephesinin bir diğer üyesi olan Saadet Partisi ile ise henüz anlaşılamadı.

Muhalefette ortak grup krizi! Saadet Partisi ismini istemiyorlar
Muhalefette ortak grup krizi! Saadet Partisi ismini istemiyorlar
GİRİŞ 02.06.2023 09:47 GÜNCELLEME 02.06.2023 09:58
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından siyasetin gündeminde kabine değişikliğinin yanı sıra TBMM çalışmaları da yer alıyor. Bu bağlamda muhalefet cephesinde yer alan Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi TBMM'de ortak grup kurma çalışmaları yapıyor. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün aktardığına göre DEVA Partisi ile Gelecek Partisi ortak grup kurma noktasında hemen hemen anlaştı. Fakat kurulacak birliktelik içerisinde Saadet Partisi'nin henüz yer almadığı belirtiliyor. Zira Saadet Partisi oluşturulacak olan grubun kendi isimleri altında oluşmasını talep ediyor. Diğer iki parti ise Saadet Partisi adı altında TBMM grubu kurulmasını istemiyor.

YENİ BİR İSİMLE YOLA DEVAM EDİLEBİLİR

Yine Saygı Öztürk'ün belirttiğine göre henüz anlaşmaya varılmasa da Saadet Partisi'nin TBMM'de oluşturulacak olan grubun içerisinde yer almasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu doğrultuda yeni bir çatı oluşturulup farklı bir grup ismiyle yola devam edilmesi de gündemdekini yerini koruyor. Öte yandan başarılabilirse Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin yanı sıra Demokrat Parti'nin de oluşturulmak istenen grupta yer alabileceği konuşuluyor.

 

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 28
  • Ay yıldız 1453 10 ay önce Şikayet Et
    İllet ittifakının tamamını yönetiminin liderlerine ne mecliste ne ülkemizin herhangi bir kurumunda asla görmek istemiyoruz vatandaş olarak halk olarak hatta ve hatta ülkemizde dahi görmek istemiyoruz çünkü sizler islam düşmanlığı vatan hainliği ve halk düşmanlığı yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Hümeyra 10 ay önce Şikayet Et
    Öyle sanıyorsun gerçek öyle değil kanal a dinlemeye ara ver dış basından izle
    Cevapla
  • Gasap haydo 10 ay önce Şikayet Et
    Temel kasetçi kemalin öp elini belki partimizi adam yerine koyar
    Cevapla
  • Ismail 10 ay önce Şikayet Et
    Oyle ya saadet partisinin ne oldugu belli degilki. Adamlar hic bir cuvala sigmiyor. Ne musluman ne pkk nede kiminist. Adamlarda her ayak var. Bence siia mensuplugu daha yakisii
    Cevapla
  • Fakirullah 10 ay önce Şikayet Et
    Hesap uzmanı sayesinde meclise girdiler kemal hakkaten hesap uzmanıymış bravo
    Cevapla
  • burhan 10 ay önce Şikayet Et
    haydin oradan kimliksizler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu