İYİ Parti ve CHP'den Millet İttifakı açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve CHP'li Özgür Özel'den Millet İttifakı'nın geleceğine ilişkin açıklama geldi.

GİRİŞ 02.06.2023 18:01 GÜNCELLEME 02.06.2023 18:01
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Ankara Milletvekili de olan Kürşad Zorlu, TBMM'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Partisinin Millet İttifakı'ndaki geleceğine ilişkin konuşan Zorlu, "Siyasi partilerin kurumsal, stratejik kararları vardır; bir de operasyonel düzeyde diyebileceğimiz kararları ve süreçleri vardır. Değerli milletvekili arkadaşlarımız ve yetkilerimizden gelen açıklamalara bakarsak, onlar daha çok bu operasyonel düzey ile ilgili, teknik bir iş birliğinin ne aşamaya geldiğini vurgulamaya yönelik altını çizdikleri hususlardır. Hatırlayacağınız üzere Millet İttifakı, Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte Sayın Genel Başkanımızın teklifiyle bir araya gelmişti. Büyükşehirlerde çok büyük başarılar elde etmiştir. Bu süreç devam etmektedir. Mahalle İdareler Seçimleri'nde, İYİ Parti ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortaya koyduğu bu güç, ittifakımızın ortaya koyduğu başarı devam ediyor. Dolayısıyla bu anlamdaki birliktelik devam ediyor. Ama şunu ifade etmek istiyorum; seçim sonucunun ardından, Sayın Genel Başkanımız, Başkanlık Divanımız, Genel İdari Kurulu dün milletvekillerimizle bir araya geldi. En önemlisi; bir sürecin devamı olarak 25 Haziran tarihinde büyük kongremizi topluyoruz. Bu tür stratejik noktadaki nihai karar için Sayın Genel Başkanımızın açıklamalarını hep birlikte takip etmemizi faydalı olacağını milletimize paylaşmak istiyorum" dedi.

'BİRAZ FARKLI ŞEYLER'

Zorlu, 'Millet İttifakı devam ediyor diyebilir miyiz?' sorusuna ise "Seçim iş birliği ile Millet İttifakı'nın dünden bugüne yansıyan yerel seçimlerle taçlanan o başarısı biraz farklı şeyler. Teknik anlamda bu iş birliği 14 Mayıs ve 28 Mayıs'tan itibaren bitmiş olsa da diğer bahsettiğimiz stratejik mesele ile ilgili Genel Başkanımızın değerlendirme süreci devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bunların hepsini sizlerle paylaşırız" diyerek yanıt verdi.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA!

CHP’li Özgür Özel, "Millet İttifakı’nı oluşturan sebeplerin teknik olarak ortadan kalktığı" yönündeki açıklamalar hakkında konuştu.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, "Biz muhalefete muhalefet etmeyiz, muhalefetle kavga etmeyiz. İttifak ortaklarımızla o saygıyı kaybetmeyiz, temasları sürdürürüz, kritik kararlarda danışırız, ortak karar alınması gerektiği konularda ortak karar alırız" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bu millet vefasız samimiyetsiz ve ilkesizlere oy vermez bidon kafalılar; körler sağırlar birbirini ağırlar…
    Cevapla
  • yavuz 10 ay önce Şikayet Et
    bunlar istese de istemese de ayrılamaz bunların sahipleri izin vermez se bunlar adım atamaz CIA pensilanya ne derse bunlar onu yapmak zorunda
    Cevapla
  • İsmet 10 ay önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem kemalin elinde sağlam dosya var meral gakkinda nereye isterse oraya çeker tanı neralin bir sağlam distasi var ama nedir bilme o dosya merslin ipini kemalin elinde demek
    Cevapla
  • Bulut 10 ay önce Şikayet Et
    Tencere yuvarlandı kapaanı buldu siz de öylesiniz
    Cevapla
  • Her şey vatan için 10 ay önce Şikayet Et
    Ben kemal gelemiyorum.... maşa neyle meşgul toplantı yokmu birkaç yüz sayfa program falan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor