Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna yanıt: Ona parti karar verecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partinin başında kalıp kalmayacağı yönündeki soruya, "Ona parti karar verir tabi doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna yanıt: Ona parti karar verecek
Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna yanıt: Ona parti karar verecek
GİRİŞ 03.06.2023 13:49 GÜNCELLEME 03.06.2023 13:49
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta alınan mağlubiyetler CHP'de iç hesaplaşmaya neden oluyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu bırakmasını isteyenler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor. Parti içinde, İmamoğlu'na destek vermeyen ve Kılıçdaroğlu'nun başarılı olduğunu öne süren bir grup da var. 

Kılıçdaroğlu ise, geçtiğimiz günlerde MYK üyelerinin istifasını kabul etti. CHP liderinin, genel başkanlığı bırakıp bırakmama konusunda ise vereceği karar bekleniyor. 

Sözcü gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu, partinin başında kalıp kalmayacağı yönündeki soruya, "Ona parti karar verir tabi doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir" cevabını verdi.

CHP Parti Meclisi toplandı: Yeni MYK belli oluyor!CHP Parti Meclisi toplandı: Yeni MYK belli oluyor!

100 yıllık partide görülmemiş olay! CHP tarihinde ilk kez bunu yaşıyor100 yıllık partide görülmemiş olay! CHP tarihinde ilk kez bunu yaşıyor

İmamoğlu'na Kılıçdaroğlu şoku! Bunu hiç beklemiyordu!İmamoğlu'na Kılıçdaroğlu şoku! Bunu hiç beklemiyordu!

Kılıçdaroğlu, CHP'nin geçtiğimiz sene yapılması gereken ama seçimden dolayı ertelenen kurultayla ilgili ise şunları söyledi:

"Olağan kurultayımızı yasalara göre yapacağız. Ona da Parti Meclisimiz karar verecek. Bunun için hukukçu arkadaşlarımız bir tarihlendirme yapıyor. O tarihlendirme içerisinde belli aşamalarda ilçe, il kongreleri, sonra kurultay yapılacak. Belli bir süreç var ve o süreç içerisinde bunları tamamlayacağız."

Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya da “Şimdi, MYK'da konuşulan bir konuyu benim ayrıntılara girerek anlatmam doğru değil. O toplantıda ittifak da dahil olmak üzere her konu bütün ayrıntılarıyla sağduyu içerisinde, büyük bir sorumluluk içerisinde konuşuldu. Yüklendiğimiz sorumluluğun ağırlığı, o sorumluluğun gereklerinin yerine getirilmesi bütün bunların hepsi konuşuldu” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • tepki 10 ay önce Şikayet Et
    iyi de bu aganin beyni zekasi yok mu kendi niye karar veremiyor gerci kalsin bunun gibisi yuz yilda bir gelir yakinda butun belediye de gider tar bu hesap uzmani bunlar ankara itanbul belediye yeter diyor koca ulke iki belediye demek degil
    Cevapla
  • Polat 10 ay önce Şikayet Et
    Kurultay üyeleride kendinden olduğu için bu adam 5 sene daha orda
    Cevapla
  • recai 10 ay önce Şikayet Et
    adamın dibisin.
    Cevapla
  • Nuri 10 ay önce Şikayet Et
    Kalırsa hayırlı olur Hiç seçilemez.Ak parti yoluna devam eder.
    Cevapla
  • nurı goksu belcıka 10 ay önce Şikayet Et
    bu adamı turkıyenın basında bı hayal edın anam anam bıttık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular