Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve başladı! Türkiye Yüzyılı ve beraberlik vurgusu

Meclis'te yemin ederek görevine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe'de Göreve Başlama Töreni düzenlendi. Törende konuşan Erdoğan birlik, beraberlik mesajı verdi, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaptı.

GİRİŞ 03.06.2023 17:37 GÜNCELLEME 03.06.2023 21:36
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende açıklama yapıyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Törenimize teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbime, bizlere beş sene daha Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Sandığa giderek demokrasimize güç katan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece yurt içi ve yurt dışında yaşayan kendi insanımızın desteğini almadık. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış yüz milyonlarca mazlum ve mahzun gönlün de duasını aldık.

Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahcup etmesin.

Aziz milletimizin şahsımıza, partimize ve ittifakımıza olan güvenini boşa çıkarmayacağız, Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız.

Seçim dönemi, 28 Mayıs gecesi itibariyle artık sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir.

"TÜRKIYE YÜZYILI’NIN İNŞASI İÇİN BİSMİLLAH!"

Başkan Erdoğan Sosyal medya hesabından "Gelecek 5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyeti’nin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını tüm dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz. Gayret bizden, tevfik Allah’tan… Türkiye Yüzyılı’nın inşası için Bismillah!" ifadelerini kullandı.

Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Salı günü de ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Seçimler sonrasında iç muhasebesini yapan bir geleneğe sahibiz. Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık.

85 MİLYONA "SEFERBERLİK" ÇAĞRISI

Buradan tüm vatandaşlarıma, ilçeleri, köyleri, haneleriyle 81 ilin tamamında bir kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gün, bir olma, beraber olma, bin yıllık kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gün, evlatlarımızın aydınlık yarınlarına sahip çıkma günüdür. Gelin, seçim dönemindeki kırgınlıkları, kızgınlıkları bir kenara koyalım. Küslük olmuşsa, kalpler kırılmışsa, barışmanın yollarını arayalım. Gelin, hep beraber Türkiye Yüzyılı'nın inşasına omuz verelim.

Bu seçimlerde Türkiye Yüzyılı teklifimizin insanımız tarafından kabul edildiğini gördük.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz.

Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. 

Gazi Mustafa Kemal'in yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız.

Yeni dönemde muhataplarımız karşılarında terör örgütleriyle daha kararlı mücadele eden, Mavi Vatan'da kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, ekonomiden ticarete başarı çıtasını yükselten; her alanda daha kararlı, daha cesur, daha aktif bir Türkiye bulacaktır.

Türkiye Yüzyılının inşası için bugünden itibaren 'bismillah' diyoruz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum."

ERDOĞAN'DAN TÖRENE KATILANLARA ÖZEL TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Göreve Başlama Töreni"ne katılan konuk devlet başkanları, başbakanlar ile Cumhur İttifak'ı liderleri ve ittifaka destek veren siyasilere teşekkür etti.

Erdoğan, Anıtkabir ziyareti sonrasında makam aracına eşlik eden atlı birlikler ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi.

Göreve Başlama Töreni için davetlilerin sergi salonundaki yerini almasının ardından Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hazırlanan platform üzerinden salona giriş yaparak konukları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan konuk devlet başkanları, başbakanlar ve diğer katılımcılar ile tek tek tokalaştı.

Erdoğan, konuşmasını yaparken eşi Emine Erdoğan da kürsüde kendisine eşlik etti. Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun arkasında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nobel Ödülü sahibi Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, eski futbolcu Mesut Özil, madenciler, uluslararası derece yapmış sporcular, Türkiye'nin farklı bölgelerinden üniversite ve lise öğrencileri, şehit yakınları, gaziler, dini azınlık cemaatlerinin temsilcileri yer aldı.

Törene katılanlara günün anısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'ne özel basılan üzerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kabartması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismi ve imzasının yer aldığı hatıra para takdim edildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aile fertlerinin yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Karadağ Cumhurbaşkanı Yakov Milatoviç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin Çuppu, Gine Devlet Başkanı Mamady Doumbouya, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Viktoroviç Volodin, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Ding Zhongli, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç, Konsey Üyeleri Jelko Komşiç ile Denis Beçiroviç'in yanı sıra Bosna Hersek Sırp Entitesi Başkanı Milorad Dodik, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski Bosna Hersek Başkanlık Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç, eski İsveç Başbakanı Carl Bildt katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından törene katılan devlet başkanlarının isimlerini tek tek sayarak, bu tarihi günde kendisini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Erdoğan, ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkan Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Sinan Oğan'a teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de teşekkür etti.

Tören boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden eşi Emine Erdoğan'ın ay yıldız broşu da dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua etti. Erbaş'ın duası esnasında çok sayıda devlet başkanının ellerini açarak dua ettiği görüldü.

Törenin ardından, Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

TÖRENE KATILAN LİDERLER ONURUNA YEMEK

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Göreve Başlama Törenine katılan liderler onuruna Çankaya Köşkü'nde yemek verdi.

ERDOĞAN, ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ'Nİ İMZALADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ederek görevine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret etti, özel defteri imzaladı.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin güven oyu aldığı bu seçimlerin, milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz.

Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla, başla çalışmayı sürdüreceğiz.

12. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin, ruhun şad olsun."

TBMM'DE YEMİN ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen törende yemin etti. 

Milletvekilleri ve genel kurul salonundaki misafirler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dakikalarca ayakta alkışladı.

ERDOĞAN'IN MAZBATASINI, BAHÇELİ TAKDİM ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli'den teslim edildi.

Erdoğan, yemin töreninin ardından TBMM'den ayrıldı.

ERDOĞAN'IN ARACI GÜL YAPRAKLARIYLA SÜSLENDİ

Erdoğan, yemin töreni için TBMM'ye geldi. Vatandaşlar, binanın girişinde Cumhurbaşkanı'na yoğun ilgi gösterdi.

Erdoğan'ın aracı kırmızı gül yapraklarıyla süslendi.

Son kulis bilgilerini paylaştı: İşte kabinede yer alacak olası isimler!Son kulis bilgilerini paylaştı: İşte kabinede yer alacak olası isimler!

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 136
  • Angara 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bahçelinin yüz ifadesinden hoşnut olmadığı anlaşılıyor. Birşeyler yolunda gitmiyor.
    Cevapla
  • Pütürgeli 11 ay önce Şikayet Et
    Vay be ;) yüz analiz uzmanı
    Cevapla
  • Brn 11 ay önce Şikayet Et
    Güzel bir kabine güzel bir başlangıç, hayırlı olsun...
    Cevapla
  • YUSUF.İR 11 ay önce Şikayet Et
    Namusum ve şerefim üzerine and içiyorum sayın Bahçeli vallahi helal olsun helal seninle gurur duyuyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Gıpta edip gururla izlemek bu olsa gerek ...
    Cevapla
  • Cennet 11 ay önce Şikayet Et
    Bahçeli nereye bakiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'dan nikahta duanın engellenmesine skandal yanıt!
Ülkelerin 2024 yılı savunma bütçesi açıklandı! Türkiye sıra atladı...