Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan ilk açıklamalar

Dışişleri Bakanlığı görevini Çavuşoğlu'ndan devralan Hakan Fidan, "Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim" dedi.

GİRİŞ 05.06.2023 10:39 GÜNCELLEME 05.06.2023 11:29
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görevini Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı. 

Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Milli İstihbarat Teşkilatında 13 yıl süren görevimin ardından aynı derecede mesuliyet gerektiren Dışişleri Bakanlığına atanmam nedeniyle şahsıma gösterdiği güven için Sayın Cumhurbaşkanıma şükranlarımı iletiyorum. 

(Mevlüt Çavuşoğlu ile) Kendisiyle arkadaşlarımız Bilkent Üniversitesinde aynı sıralarda başladı. Kendisi devlet adamı ve insan ve dost olarak her zaman üstün meziyetler ortaya koymuştur.

"MİLLİ DIŞ POLİTİKA VİZYONU" VURGUSU

Bugün önemli bir husus, 2003 yılında TİKA Başkanlığına atanmamla başlayan son 20 yıllık süreçte çok yakın çalıştığım ve bütün mensuplarının dünyanın her tarafında fedakarlıklarına bizzat şahit olduğum, pek çok mensubunu ismen tanıdığım Hariciyemizin sorumluluğunu almaktır. Bugün, Cumhuriyetimizin 100'üncü, Hariciye teşkilatımızın temellerinin atılmasının 500'üncü yıl dönümünde aranıza katılmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu görevim esnasında, milletimizin büyük bir takdirini kazanarak yeniden seçilen Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuna ve temsil ettiği değerlere uygun şekilde devletimizin ve milletimizin bütünlüğü ve refahı için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim.

Devletimizin her türlü etki alanından bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika vizyonunu ilerletmeye devam edeceğim. Devletimize, milletimize, vatanımıza hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin."

Türkiye Yüzyılı'nın ilk bakanlarına görevleri bakın nasıl tebliğ edilmişTürkiye Yüzyılı'nın ilk bakanlarına görevleri bakın nasıl tebliğ edilmiş

Putin'den 'Hakan Fidan' itirafı! Sosyal medyada gündem olduPutin'den 'Hakan Fidan' itirafı! Sosyal medyada gündem oldu

Dünyada büyük yankı uyandırdı! Hakan Fidan'a yurt dışından ilk davet!Dünyada büyük yankı uyandırdı! Hakan Fidan'a yurt dışından ilk davet!

"HER ZAMAN DESTEĞE HAZIR OLACAĞIM"

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle: 

"Yurt dışındaki vatandaşlarımızın demokratik hakları kullanması için sandığı hep birlikte götürdük. Her adımı milletimiz için yaptık. Şimdi, bayrağı devretme sırası bize geldi. 8 yıl 6 ay taşıdığım Dışişleri Bakanlığı, Hakan Fidan'a devrediyorum.

Başta FETÖ ve PKK olmak üzere yurt dışındaki terör şebekelerine karşı birlikte mücadele ettik.

Her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım ve desteğe hazır olacağım.

Bütün mesai arkadaşlarımın her birine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Beraber yürümekten şeref duyduğum Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte şimdi görevimiz Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmektir."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 135
  • Antepli hasan 10 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle Çavuşoğluna teşekkür ederim mücadelesinden ve dik durusundan ötürü fidan bari sen artık dış ülkelerden iyi ol
    Cevapla
  • Alp 10 ay önce Şikayet Et
    Bu adam kamera sevmiyor konusmak sevmiyor ketum bu adam nasil olacak o isler bence mitle dis islerini birlestirin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın Çavuşoğlu da büyük bir devlet adamıydı yine inşallah var olmaya devam etsin.Hakan fidan da büyük bir devlet adamı olarak inşallah dev adımlarla geliyor.milli insanlar iyi ki varlar.
    Cevapla
  • ben 10 ay önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    İnancımız odur ki ; Emperyalizmin ülke içinde gerçekleştirdiği Muhsin YAZICIOĞLU süikastini çözüme kavuşturacak kişi "MİT'ten sonra Dışişleri Bakanlığına gelen" sayın Hakan FİDAN'dır. Böylece "Devletimizin bağımsızlığı ve milletimizin iradesinin egemenliği esasına dayanan milli dış politika perçinlenmiş olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak