Sinan Oğan'dan Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı ve adaylık açıklaması!

Cumhurbaşkanı adayı olarak ikinci turda Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptı. Oğan, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 06.06.2023 21:34 GÜNCELLEME 07.06.2023 09:42
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na "Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsam istifa ederim" diyerek istifa çağrısında bulundu. Oğan, 2028'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise aday olacağını açıkladı.

"KOLTUĞA YAPIŞIP KALINDIĞI ZAMAN OLMUYOR, KILIÇDAROĞLU YERİNDE OLSAM İSTİFA EDERİM"

"Sayın Kılıçdaroğlu bu seçimi referandum olarak değerlendirdi. Eğer bu seçim referandumsa, referandumu kaybettiniz. O zaman istifa edin. CHP tabanının işidir bu ama bu referandumsa bana söz hakkı düşer ve istifa etmelidir. Kılıçdaroğlu bir hayli yaşa sahip. CHP mutlaka kazanacak yapıyı bulacaktır. Ama koltuğa yapışıp kalındığı zaman olmuyor bunlar. Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsam istifa ederim."

"BEN CHP İLE YOL YÜRÜMEK ZORUNDA MIYIM?"

Bize niye kızıyor insanlar? Ben CHP ile yol yürümek zorunda mıyım? Sahada çalışaydınız, hiç olmazsa Meclis çoğunluğunu kazanaydınız. Ankara Çankaya'ya birtakım şaibeli isimleri aday yapmışsınız. Sonra da diyorsunuz ki Sinan Oğan bize destek ver. Yürümez ki bu sistem. Bu sistem işlemezdi, Türkiye büyük bir krize giderdi. Ben sorumluluk sahibi devlet adamıyım, Türkiye'yi böyle bir maceraya sürükleyemezdim. Ben destek versem Kılıçdaroğlu kazanabilirdi ama bu belli olmazdı. Siz tek başınıza girin, belki o zaman anca kazanırsınız. Benim eşime, çocuklarıma tehdit ve hakaret mailleri geldi. Bu linç kültürüyle hiçbir yere gidemezler. Önce kendilerine çeki düzen versinler. 

"BİZE SALDIRAN CHP KİTLESİ NORMALDEBİZE TEŞEKKÜR ETMESİ LAZIM"

Gazeteci tarafsız olmalıdır, Türk basınının trol kafasından kurtulması lazım. Yıllardır girdiği her seçimi kaybeden bir kitle var, sinirli, moralsiz. Muharrem İnce'nin çekilmesinden sonra bir güruh bana saldırıp benim de çekilmemi sağlamaya çalıştı. Beni bir açıklama yaptım, "Benim oyuma ihtiyaç duyacaksınız, bu kadar saldırmayın, yarın lazım olur" dedim. Kim kalesine gol atmış oldu? Seçimlerin ikinci tura kalacağını bir tek biz öngördük. Yüzde 11-12 civarında bir oy bekliyorduk. Biz sandıkların hepsine sahip olamadık, öyle bir organizasyonumuz yoktu, sandıkta ne oldu bilmiyoruz. Bize saldıran kitlenin normalde bize teşekkür etmesi lazım. Biz olmasaydık seçimler ilk turda bitecekti. İkinci şansı biz çıkardık. Bizim sayemizde sayın Kılıçdaroğlu ikinci bir şansı yakaladı ve kullanamadı. Sevgili muhalif kitle, siz hıncınızı benden çıkarmayın, ben demokratik tercihimi kullandım. Biz gerçek anlamda istişarede bulunduk, Cumhur İttifakı'nı destekleyelim diyenler çoğunluktaydı, Millet İttifakı diyenler de vardı. Tarafsız kalalım diyenler oldu, ben buna çok sıcak bakmadım. 

"ÜMİT ÖZDAĞ CUMHUR İTTİFAKI'NDAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İSTEDİ"

Sayın Ümit Özdağ ile son dakikaya kadar tüm bu süreçleri konuştuk. Ümit Özdağ'a sürpriz değil, ben Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğimi söyledim. Özdağ da AK Parti ile görüşmek istedi, görüşmede kendisinin içişleri bakanlığı talebi oldu, karşılanmadığı için sayın Özdağ destek vermedi. Bana en son tarafsız kalacağını söylemişti. Biz ikinci turda tarafsız kalacağız demedik.

"2028 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ADAY OLACAĞIM"

Kimseye sır değil, şimdiden ilan ediyorum, 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayıyım. Bizi bugün eleştirenler yarın "haklısın" diyecektir. Ben MHP'den ihraç edildikten sonra hiçbir partiye gitmedim. O zaman AK Parti'den de CHP'den de teklif aldım. Her defasında eleştirildim. "O partiye gideyim, bu partiye gideyim" tarzında bir siyaset ve yaşam tarzım yok. Şimdi niye o zaman Cumhur İttifakı'nı destekledin diyecekler. Tarafsız kalmak bir seçenek değil. Böyle bir ortamda ben gelecek planlaması yapıyorum, niye tarafsız kalayım ki? 

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • OSMANLI TORUNU 10 ay önce Şikayet Et
    Padişah kemal kılıçdaroğlu istifa etmesin bundan iyisini hayatda bulamayız.
    Cevapla
  • mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    2028 secimlerinde oyum seni sinan bey
    Cevapla
  • Zafer 10 ay önce Şikayet Et
    Sen önce yaptıklarına bak Ogan,tutarsızsın sürekli düşüncelerin değişiyor,söylediğin ve yaptıkların zaten ortada.Sen yine aday ol evet,merak ediyor insan başta ve sonda yaptıklarını.İnsan bir aynaya bakar aynaya ,ben ne dedim ne yaptım,büyük konuştum ,ama bir baktın büyük konuşmamak gerekiyormuş değil mi?
    Cevapla
  • TC trabzonlu 61 10 ay önce Şikayet Et
    bununda burnu havalarda iyiki %5 oy aldin % 5 oy aldıgında bukadar konusuyorsan allah bılır % 30 alsan ne yapardın allahım sana nasıp etmesın cumhurbaskanı olmayı ve kımsenın partısıne karısma akıl verme kendı işinizle ilgilenin zaten her parti kıendi sorunlarini kendi aralarında cözerler kimsenin haddine degil sen faydalı fıkırler üret türkiye icin birak 5sene sonrasını
    Cevapla
  • Kenan 10 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin ki CHP başkanına ayar vermeye kalkıyorsun,bizim dönek ve yancılarla ,üç kuruşluk adamla işimiz olmaz,seni MHP koğdu gittin ağladın be AKP ile MHP ye beni kabul edin diye bu konuda en son konuşacak kişi sensin,,sen Atatürkcü falan değilsin ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu