Saadet ile Gelecek'ten ortak TBMM Başkanı adayı

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi, TBMM Başkanlığı için ortak aday gösterdi. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'un TBMM Başkanı Adayı olduğu belirtildi.

Saadet ile Gelecek'ten ortak TBMM Başkanı adayı
Saadet ile Gelecek'ten ortak TBMM Başkanı adayı
GİRİŞ 07.06.2023 00:38 GÜNCELLEME 07.06.2023 00:38
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yarın Başkanlık seçimi yapılacak. 

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi ortak aday gösterdi. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Yapılan istişareler neticesinde, Saadet Partimiz ile Gelecek Partisi arasında 28. Dönem TBMM Başkan Adayı hususunda bir mutabakata varılmıştır. Bu doğrultuda, TBMM başkanlığı için ortak adayımız Antalya Milletvekili Prof.Dr. Serap Yazıcı Özbudun’dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun."

Gelecek Partisi: Grup kurmak istiyoruz, alternatifler masadaGelecek Partisi: Grup kurmak istiyoruz, alternatifler masada

Son Dakika: DEVA’dan ‘Gelecek Partisi ile birleşme’ açıklamasıSon Dakika: DEVA’dan ‘Gelecek Partisi ile birleşme’ açıklaması

ADAYLIK BAŞVURULARI SONA ERDİ

TBMM Başkanlığı için 2 Haziran'da başlayan adaylık başvuruları sona erdi.

28. Dönem milletvekillerinin yemin töreninin yapıldığı 2 Haziran Cuma günü başlayan TBMM Başkanı adaylığı başvuruları, saat 24.00 itibarıyla sona erdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun Meclis Başkanı adayı oldu.

Ayrıca, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın adaylık dilekçesini TBMM Genel Sekreterliğine verdi.

TBMM Genel Kurulu, yarın toplanarak 30. Meclis Başkanı'nı seçecek.

Gizli oyla yapılacak seçimde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu yani 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • hayri 10 ay önce Şikayet Et
    yaşları 60 70 olan bu insanlar grubu bizler, ne kadar güldürüyorlar yazıklar olsun gülünç insanlara yardımcılarınıda yunanoğlunu yapın
    Cevapla
  • Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Bir zamanlar bu ikisinden biri bakan ve başbakan idi, şimdi boş bakan olmuş. Yazık
    Cevapla
  • urfalimuslum 10 ay önce Şikayet Et
    körler ve sağırlar.....
    Cevapla
  • İsa 10 ay önce Şikayet Et
    Boş insanlar boş işlerle uğraşırlar
    Cevapla
  • ramazan arıcı 10 ay önce Şikayet Et
    fuzulı sagıl bır aday yetmez bence 28 aday cıkarın bakarsın ne olmaz ne olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı