Sarıgül açıkladı: Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşiyor

Son dakika haberi: Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi'nin CHP ile birleşeceğini duyurdu. CHP listesinden Milletvekili seçilen Sarıgül, "TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edecektir" dedi.

GİRİŞ 08.06.2023 13:19 GÜNCELLEME 08.06.2023 13:49
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Mustafa Sarıgül'ün Genel Başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi, CHP'ye katılacak. Birleşme kararı, TDP'nin Parti Meclisi toplantısında alındı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Sarıgül, "TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edecektir" dedi. 

Sarıgül ayrıca, CHP'den aday gösterilmesine ilişkin de "TDP olarak ülkemizin geleceğini düşündük ve Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldık. Tamamen bir sürpriz oldu. Hiçbir talebimiz olmadığı olmadığı halde listelerin verilmesinden bir saat önce bana bir telefon geldi ve 'Sizden Erzincan'da görev istiyoruz' denildi" diye konuştu.

Seçime CHP listelerinden giren ve Erzincan Milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, daha önce yaptığı açıklamada TDP'nin kapatılmasının gündemlerinde olmadığını söylemişti. 

"TDP GENEL BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM AMA..."

Geçtiğimiz gün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ama bilelim ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliği olmasaydı seçilme şansım çok zayıftı" demişti.

Sarıgül ayrıca, seçildikten sonra TBMM'de yemin etmeyi beklemeyerek CHP'den istifa eden başka parti milletvekillerine de tepki göstermişti. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 223
  • ismail. 10 ay önce Şikayet Et
    Kemali kümse yiyemez bunu bilin.
    Cevapla
  • Gurbetçi 10 ay önce Şikayet Et
    Birleşin bakalım sonumuz ne olacak nereye kadar birleşeceksiniz Bizde seni gerçekten milliyetçi sanmıştık
    Cevapla
  • ADANALI 10 ay önce Şikayet Et
    CHP , HAÇLI İLE BİRLEŞİYORKEN İÇİMİZDEKİ SİYONİSTLERLE BİR OLMASI SÜPRİZ OLAMAZ, sol grup siyonistler birliğidir.
    Cevapla
  • ADANALI 10 ay önce Şikayet Et
    CHP , HAÇLI İLE BİRLEŞİYORKEN İÇİMİZDEKİ SİYONİSTLERLE BİR OLMASI SÜPRİZ OLAMAZ, sol grup siyonistler birliğidir.
    Cevapla
  • Das 10 ay önce Şikayet Et
    Sayin kilicdaroglu 2028 secimlerine hazirlanmaya baslamis bir ittifak daha buldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?