HDP'nin eski İstanbul Eşbaşkanı yakalandı!

HDP'nin İstanbul eski Eşbaşkanı D.E. yakayı ele verdi. PKK/KCK üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından hakkında hapis cezası bulunan zanlı, operasyonla gözaltına alındı. Şahsın üzerinden başkasına ait kimlik çıktı.

HDP'nin eski İstanbul Eşbaşkanı yakalandı!
HDP'nin eski İstanbul Eşbaşkanı yakalandı!
GİRİŞ 13.06.2023 07:00 GÜNCELLEME 13.06.2023 13:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan HDP'nin İstanbul eski Eşbaşkanı D.E. yakalandı.

ANKARA'DA SAKLANIYORMUŞ

Ankara'da gözaltına alınan zanlıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadedeler yer verildi: İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerince firari olarak aranan HDP İstanbul eski sözde Eşbaşkanı D.E’nin Ankara'da saklandığı tespit edildi.

İSTİHBARAT ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ

Geçmiş yıllarda PKK/KCK terör örgütünün -sözde- siyasal alanında örgütsel faaliyetlerde bulunan şahsın yakalanmasına yönelik yapılan uzun soluklu istihbari çalışmalarda elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyon gerçekleştirildi. Bunun neticesinde D.E. yakalandı.

ÜZERİNDEN BAŞKASININ KİMLİĞİ ÇIKTI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aranan firari örgüt mensubu, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak ve yalan beyanda bulunmak suçlarından da adli makamlarla koordineli gerçekleştirilecek işlemler sonrası cezaevine teslim edilmesi planlanmakta.

KAYNAK: AA, İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • hiç 10 ay önce Şikayet Et
    Adını niye yazmadınız. Rezil mi olur...
    Cevapla
  • arkadaş 10 ay önce Şikayet Et
    hepsi hain, hepsi yakalanmalı..
    Cevapla
  • Yalnız 10 ay önce Şikayet Et
    Ula bunların alayı vatan haini bulduğun yerde kafasına sık gitsin bunların yaşaması haram
    Cevapla
  • Remzi 10 ay önce Şikayet Et
    d.e nedir isimi neden yazılmıyor teröristi koruma kanuumu buda milletin kimin ne olduğunu bilmek en doğal hakkı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'