HDP'li Figen Yüksekdağ'dan itiraf: Yanlış yaptık

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin yanlış karar olduğunu söyledi.

HDP'li Figen Yüksekdağ'dan itiraf: Yanlış yaptık
HDP'li Figen Yüksekdağ'dan itiraf: Yanlış yaptık
GİRİŞ 15.06.2023 23:34 GÜNCELLEME 15.06.2023 23:34
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Seçimlerde HDP'nin de destek verdiği CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sandıktan mağlubiyetle ayrıldı. Seçim yenilgisinin ardından Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrıları yükselirken HDP'den de dikkat çeken bir çıkış geldi.

YÜSKEKDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU KARARINA ELEŞTİRİ

Daha önce HDP Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın ortak aday konusundaki eleştirilerinin ardından bu kez de cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin aldığı kararı hedef aldı.

"YANLIŞ KARARDI"

İngiliz Middle East Eye'ye konuşan Yüksekdağ, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararlarının yanlış olduğunu söyledi. Yüksekdağ, "2023 seçimleri, HDP açısından eşi benzeri olmayan bir süreçti. Partinin kendi gücüne ve birikmiş tecrübesine konsantre olamaması, Kılıçdaroğlu ile ilgili yanlış seçimi beraberinde getirdi." ifadelerini kullandı

"KENDİ LİSTE VE ADAYIMIZLA GİRMEYİ SAVUNDUK"

Seçim sürecini değerlendiren Yüksekdağ, stratejinin yanlış olduğunu söyledi. Cezaevindeki HDP'lilerin ortak aday yerine kendi adaylarıyla seçime girmeyi savunduğunu belirten HDP'li Yüksekdağ, "Ben de dahil cezaevindeki HDP'li siyasetçiler, milletvekilliği seçimlerine tek listeyle girerek kendi adayımızı göstermeyi ve gücümüzü pekiştirmeyi savunduk." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Emrah nigğdelii 1 yıl önce Şikayet Et
    yemin ederim müslümanım kürtlerde müslümandır fakat sonları ermeni gibi olacak hepinizin sonu böyle olacak
    Cevapla
  • antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni oradan çıkarmasın
    Cevapla
  • Rumelili 1 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin sıraya dizilin bu MİLLET sizi görecek ve gördü bir daha ki sefere HDP diye bir şey kalmayacaktır. KÜRT ler TÜRK ler öz be öz gardaştır. Siz gibi neydu hu belirsiz insanlardan değiliz.
    Cevapla
  • Tokatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz her zaman yanlış yapıyorsunuz,
    Cevapla
  • İSTANBUL..34 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye seçimlerinde bidaha yanlış yapmayın anlaşıldımı tamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi