Abdüllatif Şener'i CHP'ye kimin getirdiği ortaya çıktı! Kılıçdaroğlu’nun en yakını…

CHP'ye katılması ayrı olay, istifası ayrı bir olay olan Abdüllatif Şener'in son seçimde Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklamasıyla başlayan tartışmada oklar, Şener'i CHP'ye davet eden isme yöneldi. Hedefte "Kılıçdaroğlu'nun sağ kolu" var.

GİRİŞ 19.06.2023 11:33 GÜNCELLEME 19.06.2023 11:33
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Milli Görüş kökenli oyları Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneltebilmek için 2018’de CHP’den milletvekili yapılan fakat 2023 seçimlerinde kapı dışında bırakılan Abdüllatif Şener’in “Kılıçdaroğlu’na oy vermedim” çıkışının yankıları sürüyor. CHP’de yaylım ateşine tutulan Abdüllatif Şener’le ilgili bilinmeyenler masaya yatırılırken, Şener’i partiye kimin getirdiği de konuşulmaya başlandı.

CHP’nin fonladığı medya, bu konuda adeta “Kılıçdaroğlu’nun sağ koluna” ateş etti.

ŞENER’İ CHP’NİN 2 NUMARASI GETİRMİŞ

Refah Partisi ve AK Parti kadrolarında bakanlık yapan Abdüllatif Şener’i 2018 yılındaki seçimlerde CHP’ye, Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden Bülent Kuşoğlu’nun getirdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'na yakın isim 'adaylığı' açıkladı: İmamoğlu ve Özel'e kötü haberKılıçdaroğlu'na yakın isim "adaylığı" açıkladı: İmamoğlu ve Özel'e kötü haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, SSK’daki görevi sırasında Kılıçdaroğlu ile çalıştığı, 2009 yılında ise Abdüllatif Şener’in kurduğu Türkiye Partisi kadrolarında yer aldığı hatırlatıldı. 4 dönem CHP’de milletvekili olan Kuşoğlu’nun Şener’i CHP’ye davet ettiği, Kılıçdaroğlu’nu ikna eden isim olduğu gündeme taşındı.

  • CHP’de “Kemal Kılıçdaroğlu’nun sesi” olarak gösterilen Bülent Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını duyuran ilk isim olmuştu. Kuşoğlu, seçim sonrası CHP liderliği için ortaya atılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, “Kurultay’da aday ol” diyerek Kılıçdaroğlu’nun görevden çekilmeyip liderlik koltuğunu kendisine altın tepside sunmayacağının mesajını vermişti.

ŞENER’LE BİRLİKTE PARTİ KURMUŞLAR

Bülent Kuşoğlu-Abdüllatif Şener ilişkisini, CHP tarafından fonlanan ve bir uluslararası şirketten çikolata kutusunda yasadışı şekilde para aldığı iddialarıyla gündeme gelen Cumhuriyet gazetesi ifşa etti.

Bülent Kuşoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, “Niye şaşırıyorsunuz?” başlıklı makalesinde şu ifadeleri kullandı:

Şener’i CHP’ye getiren kimdi biliyor musunuz? CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu. SSK genel müdür yardımcılığı görevi sırasında Kılıçdaroğlu ile çalışan Kuşoğlu, 2002-2008 arasında Mehmet Ağar’ın Doğru Yol Partisi’nin ve Demokrat Parti’nin genel başkanı olduğu dönemlerde, bu partilerde siyaset yaptı; 2009’da AKP’den istifa eden Şener’in Türkiye Partisi’nin kurucularından biriydi!

2010’da o partiden istifa edip CHP’ye katıldı, dört dönem milletvekili oldu. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilseydi, önemli bir bürokratik görevde ya da kabinede yer alacaktı.

Cumhuriyet yazarı Kalkandelen, CHP’nin 2 numarası Bülent Kuşoğlu’nun 2011 yılında FETÖ gazetesi Zaman’a röportaj verdiğini de eleştirel ifadelerle hatırlattı.

  • Kılıçdaroğlu'na yakın isim
KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 18
  • O k u r 9 ay önce Şikayet Et
    AKP'den dışlananlar KK'yı ellerinde oynatıyor...
    Cevapla
  • Afk 9 ay önce Şikayet Et
    Satan yine satar bu kadar basit Kk da satmıştı Deniz Baykalı
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    A.latif şener bilgiğim kadarıyla Çerkes Bülent Kuloğlu ya Çerkes ya Oset Kafkas kökenli bu tür ilişkiler için bu referans normaldir.
    Cevapla
  • yes 10 ay önce Şikayet Et
    Kusoglu fetö varidir
    Cevapla
  • hayri 10 ay önce Şikayet Et
    ne fark eder genleri aynı yaptıkları chp ile aynı utanma yok chp de de yok omurga yok chpkk dada yok neyi büyütüyorsunuz zaten çoook chpkk oy vermedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var