Başkan Erdoğan haftalardır planlıyor, kritik hamle!

Başkan Erdoğan'ın bürokrasiye yeni atamalar yapmak için haftalardır listeler üzerinde çalıştığı bildirildi. Özellikle bakan yardımcılıklarına, en az bir eski milletvekilinin atanacağı belirtiliyor.

GİRİŞ 20.06.2023 06:58 GÜNCELLEME 20.06.2023 08:29
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Yeni hükûmetin kurulmasından hemen sonra, kabine üyelerinden çalışacakları ekipleri bildirmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bürokrasiye yapılacak yeni atamaları bu hafta içinde tamamlayacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, ilk kabine toplantısında Erdoğan, bakanlardan çalışacakları ekipleri kendisine bildirmesini istedi. Bu kapsamda her bakanın, Cumhurbaşkanına bakan yardımcılıkları ve üst düzey bürokratlarla ilgili alternatifli liste sunduğu öğrenildi.

Erdoğan’ın, kendisine bildirilen isimler üzerinde yaklaşık bir haftadır çalışma yaptığı belirtildi. Erdoğan’ın bu listeler üzerinde yaptığı değerlendirmenin tamamlandığı ve bu hafta içinde bürokrasiye yeni atamalar yapılabileceği ifade edildi.

Özellikle bakan yardımcılıklarına, her bakanlık için en az bir eski milletvekilinin atanacağı belirtiliyor.

KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENECEKLER

Eski milletvekillerinden bakan yardımcılığına gelecek olanların, bir anlamda, saha ile hükûmet arasında köprü görevi üstlenecekleri, partiden ve vatandaştan gelecek talepleri hükûmetin gündemine taşımakla görevli olacakları ifade edildi.

Öte yandan, Şahap Kavcıoğlu’nun, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bilgisi dışında BDDK Başkanlığına getirildiği iddialarının da doğru olmadığı belirtildi. Kavcıoğlu’nun atamasına Erdoğan’ın, Şimşek’le görüşerek karar verdiği ve Şimşek’e ‘Uyumlu çalışacağınıza inanıyorum’ dediği öğrenildi. 

AK Parti kurmaylarına göre, seçim süreci boyunca dövizdeki hareketliliği bir şekilde kontrol ettiği için Erdoğan, Kavcıoğlu’nu ‘uygun bir göreve’ atadı. 

GENEL BAŞKANVEKİLLİĞİ GÖREVİ EFKAN ÂLÂ'NIN

AK Parti’de genel başkanvekilliği ve genel başkan yardımcılıklarına atama yapıldı. Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, AK Parti Genel Başkanvekilliği görevine Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan âlâ atandı. Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Zafer Sırakaya, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise Mehmet Ali Zengin getirildi. 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Kemal 10 ay önce Şikayet Et
    Reis Suriyeliler ve mülteciler ne zaman gidiyorlar saygılar
    Cevapla
  • Ferman 10 ay önce Şikayet Et
    Yapma Reis faizi arttırma kredi isteyenleride altınla borçlandır bunun faydasını inşallah çok kısa sürede göreceksin.Altınla borçlandırmanın faydası ihtiyacı olanlar alacaktır ve dolar alamayacaklardır.
    Cevapla
  • Can 10 ay önce Şikayet Et
    Çok değerli başkanım 3600 ek göstergesinide maaşlarla birlikte çıkartırsanız çok seviniriz
    Cevapla
  • Cumhur 10 ay önce Şikayet Et
    Antalya da memurlar bilerek eyt yi bekletiyorlar. 3 Mart'ta başvurduk. İki aydır işlem sırasında bekliyor. Üzüldüğüm nokta seçim lerde oy kaybı
    Cevapla
  • vanlı 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın BAŞKANIM, Van' da bulunan Bürokrat ve Kurum müd. hepsini değiş, çalışmıyorlar, Yol geçen hanı oldu van, Kontrol yok, denetim yok, Ruhsatsız Eğlence ve Konaklama yerlerine göz yumuluyor, Ruhsatlı çalışan işyerleri CEZALANDIRILIYOR. Saygılarımla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi