Sarıgül, partisinin CHP ile birleşeceği tarihi açıkladı

CHP'den Erzincan milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Partimiz kurumsal kimliğiyle birlikte son toplantısını yaparak 23 Haziran Cuma günü Cumhuriyet Halk Partimizle birleşecek" dedi.

Sarıgül, partisinin CHP ile birleşeceği tarihi açıkladı
Sarıgül, partisinin CHP ile birleşeceği tarihi açıkladı
GİRİŞ 21.06.2023 14:34 GÜNCELLEME 21.06.2023 14:35
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM'de parlamento muhabirleri ile buluştu. Sarıgül, 36 yıl sonra parlamentoda bulunmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, 'barış', 'özgürlük', 'demokrasi' ve 'laiklik' diyen herkesin şu ortamda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesinin önemli olduğunu söyledi. Şu anda CHP'yi derleyecek ve toparlayacak, yerel seçimlere hazırlayacak kişinin Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Sarıgül, "Şu anda CHP'de parti içi meseleleri konuşmak iktidarın ekmeğine yağ çalmaktan başka bir işe yaramaz. Şu anda içe dönük mücadele değil, CHP'nin dışa dönük mücadele vermesi gerek. CHP'nin belediye başkanlığı seçimlerine derhal başlamamız gerekir" diye konuştu.

Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında durmaya devam edeceğini belirterek, "Türkiye Değişim Partimiz kurumsal kimliğiyle birlikte son toplantısını yaparak 23 Haziran Cuma günü Cumhuriyet Halk Partimizle birleşecek. O kararı cuma günü saat 14.00'te CHP Genel Merkezinde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacağız. Gün ayrışma zamanı değil, gün derlenip toparlanma zamanı. Gün el ele, kol kola, omuz omuza olma zamanı. Ve hemen akabinde de CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek kendisine bu kararımızı ileteceğiz. Daha sonra da CHP'de bu süreç başlayacak" ifadelerini kullandı.

Sarıgül, CHP'nin kurultayında aday oyup olmayacağıyla ilgili de "Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında dik durmaya, omurgalı siyaset yapmaya devam edeceğim" dedi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 22
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    niye ayrıldı, niye dönüyor. ne değişti. amaç küskünlerin altında toplanacakları bir naylon tabela açmak
    Cevapla
  • ATILLA TÜRK 10 ay önce Şikayet Et
    SANA SARI GÜLLER ALACAGIZ KUMKAPIDANSARI SARI LALELER ICINDE Zambaklar olacak sari yelkenli alacagiz sarikirmizi yerlere gideceksiniz karbonat kemal vede sari gül karisitirn ikisini acayip bir iksir cikar biri köpürür digeri icinde kaybolur sahi bunlara nasil oy veriliyor bu adamlarin kendi akillari yokki devleti yönetmeye akil gerek bunlarda olmayan acayip gülüyüyorum tiyatroculara
    Cevapla
  • fahri 10 ay önce Şikayet Et
    Sen de sözünde durmadın. Ayrıldın niye birleşiyorsun ?
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    acele etme Sarıgül daha ne fırsat lar çikacak ya genel başkan ol ya da partiyi kapatma
    Cevapla
  • Alperen 10 ay önce Şikayet Et
    imamoğlu, genel başkanlık için kısa sürede kılıçdaroğlu'na rakip olduğu için, KK bence 1-2 sene daha devam edip, CHP GEN BAŞK koltugunu Mustafa Sarıgül'e bırakacak, galiba... bu sıralar, araları, çok iyi gibi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit