Abbas'ın sözleri tepki çekmişti: Türkiye'den Abbas yönetimine tavır

TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Uygur Türkleri hakkında tepki çeken sözleri gündeme geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı, Abbas yönetimine gereğinin iletildiğini belirtti.

GİRİŞ 22.06.2023 16:18 GÜNCELLEME 22.06.2023 16:19
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: TBMM Dışişleri Komisyonu, uluslararası anlaşmaların onaylanması gündemiyle, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay'ın başkanlığında toplandı. 23 kanun teklifinin kabul edildiği komisyonda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, resmi ziyaretler için bulunduğu Çin'de Uygur Türkleriyle ilgili yaptığı açıklamalar gündeme geldi. 

MHP VE İYİ PARTİ'DEN ABBAS'A TEPKİ

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Abbas'ın Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyareti sırasında Uygur Türklerine yönelik sözlerini eleştirdi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu da Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın açıklamalarını anımsatarak Filistin ile ilgili uluslararası anlaşmalara şerh koymak istediklerini belirtti.

Urumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyorUrumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyor

DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI: GEREĞİNİ İLETTİK

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ise Filistin yöneticilerinin her beyanı ve eylemiyle mutabık olmadıklarını vurgulayarak, "Bu anlaşmalar Filistin politikamızla son derece uyumludur. Bakanlık olarak kendilerine bunun gereğini iletmiş durumdayız." dedi.

FİLİSTİN'LE İLGİLİ ANLAŞMA GÜNDEMDEN ÇIKARILDI

Toplantıda, aralarında Filistin ile ilgili uluslararası anlaşmaların da olduğu dört teklif, daha sonra görüşülmek üzere gündemden çıkarıldı.

ABBAS NE DEMİŞTİ?

Filistin Devlet Başkanı Abbas 13 Haziran’daki Çin ziyaretinde, “Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin her zaman Çin’e inandı” açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 138
  • Gerçekler 10 ay önce Şikayet Et
    Doğu Türkistanda 16000 bin cami yıkan soykırım yapan dinsiz kitapsız etiksiz komunist Çinliye mi sahip çıkıyor? Yahudiler uygurları sahip çıkıyo(Jewish leaders use Holocaust Day to decry persecution of Uighurs=Yahudi liderler Uygurlara yönelik zulmü kınamak için Holokost Günü'nü kullanıyor!T.C. Israil ile ilişkileri düzeltmek ve yeniden diplomatik ilişkiler kurmak çok doğru bir karardı!
    Cevapla
  • Kimin başkanı 10 ay önce Şikayet Et
    Demek ki hemen satabilecek karakterdeymiş..Bence onun orada durması filistin halkı için hiç iyi olmayacaktır.Eğer milletini seviyorsa bir an önce istifa edip İsrail millet vekili olsun..
    Cevapla
  • Ertuğrul 10 ay önce Şikayet Et
    Haddi bildirilmeli. Özür dilemesi istenmeli.
    Cevapla
  • Ayna 10 ay önce Şikayet Et
    Israil de yeniden diplomatik ilişkileri kurmak ve aramızı Isrrail ile düzeltmek çok doğru bir karardı! Israililer Yahudiler Museviler Israililer Uygurları sahip çıkıyor Filistinliler sahip çıkmıyor google ile (Jewish groups urge Biden to take action on Uyghur genocide.) (Yahudi gruplar Biden'ı Uygur soykırımı konusunda harekete geçmeye çağırdı)
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    utanmaz rezil adam.seni cinliler mi kurtaracak.sizin icin kac tane sehit verdik.siz osmanliyida boyle sattiniz iste
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!