Urumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Uygur Türkleri aleyhinde sarf ettiği kaydedilen sözler vicdanları sızlattı. MHP lideri Bahçeli Abbas'a tepki gösterirken Filistinli kaynaklar da Abbas'ın Uygurlar aleyhinde söz söylemediğini savundu.

Urumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyor
Urumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyor
GİRİŞ 21.06.2023 17:18 GÜNCELLEME 21.06.2023 17:18
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin lideri Şi Cinping’in özel davetiyle ile 13 Haziran’da gittiği Pekin’de Xi Cinping ve kurmayları ile özel görüşmeler gerçekleştirdi. Abbas, 15 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada “Çin ve Filistin yakın dosttur, Bugün Çin ve Filistin stratejik işbirliği ilişkilerinin resmi olarak kurulduğunu duyuruyorum” ifadelerini kullandı. Dış basında aktarılan bilgilere göre konuşmasında Çin’in “Tek Çin” politikasını desteklediklerini vurgulayan Abbas, Uygur meselesi hakkında şunları söyledi:

“Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin Hükûmeti Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor. Filistin her zaman Çin’e inandı. Çin’in daima adaleti yerine getireceğine inanıyoruz.”

BAHÇELİ'DEN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Mahmud Abbas'ın söylediği belirtilen sözler yoğun bir tepkiyle karşılanırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuya dair açıklama yaptı. Yıllardır İsrail işgaline karşı Türkiye’nin yanında olduğu Filistin’in bu işkenceleri haklı bulmasını eleştiren Bahçeli, “Mahmut Abbas, vicdanı sızlamadan bunları söylemiştir. Biz onlara destek verdikçe, bu zihniyet Türk milletine köstek olmuştur. Mahmut Abbas'ın terörizmle ilgili ne bildiği de ortaya çıkmıştır. Biz mazlum Filistinlilerin hep yanında olduk. Filistin davasını ancak fakat demeden savurduk ve tarafımızı netleştirdik. Sayın Abbas, sana sesleniyorum. Uygur Türklerine terörist demek haksızlıktır, günahtır, cinayettir, rezalettir, melanettir. Türk milletine iflah olmaz bir saygısızlıktır.” dedi.

FİLİSTİNLİ KAYNAKLAR AÇIKLAMAYI REDDETTİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Çin'de Uygur Türkleri aleyhinde sarf ettiği kaydedilen sözler vicdanları sızlatırken söz konusu ifadelerin Arap medyasında yer almaması da dikkat çekti. Öte yandan Filistinli kaynaklar da Abbas'ın Çin'de Uygur Türkleri aleyhinde bir söz söylemediğini savundu. Konuya ilişkin olarak Mahmud Abbas'ın iletişim ofisinden bir açıklamada bulunulması bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 80
  • Hasan öğretmen 10 ay önce Şikayet Et
    Abbas kendine gel.Alçaklık yapma.
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Kalleş Abbas! Filistin’den defol! Filistinliler indirin şu farmasonu başınızdan Sizin içiniz çürük işte Abbas! İçinizden çoğu dolar ile satın alınmış Siz böyle bağımsız olamazsınız İçinizi temizleyin
    Cevapla
  • Buyruk HAN 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye’ye gelme Abbas İstenmeyen şeyler kaçınılmazdır
    Cevapla
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Uygurtürk
    Cevapla
  • Artı 10 ay önce Şikayet Et
    Filistin'in yıllardır neden bir araya gelemediğini 2 gruba ayrılıp birlesemedigini bu adamın davranislarindan anlaya bilirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı