Türkiye'deki Filistinliler Uygurları ziyaret edecek

Filistin direniş hareketlerinin Türkiye'deki temsilcilerinden oluşan bir heyet bu hafta sonu Doğu Türkistanlıları ziyaret edecek. Buluşmada Filistin halkının Uygur Türklerinin yanında olduğu belirtilecek.

Türkiye'deki Filistinliler Uygurları ziyaret edecek
Türkiye'deki Filistinliler Uygurları ziyaret edecek
GİRİŞ 22.06.2023 12:36 GÜNCELLEME 22.06.2023 12:40
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin lideri Şi Cinping’in özel davetiyle ile 13 Haziran’da gittiği Pekin’de Xi Cinping ve kurmayları ile özel görüşmeler gerçekleştirdi. Abbas, 15 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada “Çin ve Filistin yakın dosttur, Bugün Çin ve Filistin stratejik işbirliği ilişkilerinin resmi olarak kurulduğunu duyuruyorum” ifadelerini kullandı. Dış basında aktarılan bilgilere göre konuşmasında Çin’in “Tek Çin” politikasını desteklediklerini vurgulayan Abbas, Uygur meselesi hakkında şunları söyledi:

“Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin Hükûmeti Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor. Filistin her zaman Çin’e inandı. Çin’in daima adaleti yerine getireceğine inanıyoruz.”

FİLİSTİN DİRENİŞİNDEN UYGURLARA ZİYARET

Mahmud Abbas'ın söylediği belirtilen sözler yoğun bir tepkiyle karşılanırken Türkiye'de bulunan Filistin direniş hareketlerinin temsilcilerinin Doğu Türkistanlılara anlamlı bir ziyaret planladığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Filistin direniş hareketlerinin Türkiye'deki temsilcilerinden oluşan bir heyet bu hafta sonu Doğu Türkistanlıları ziyaret edecek. Birlik ve beraberlik mesajının verileceği buluşmada Filistin halkının Uygur Türklerinin yanında olduğu belirtilecek.

Urumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyorUrumçi de bizim Kudüs de! Mahmud Abbas'a tepki yağıyor

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 91
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    kenan sen orda yaşamıyorsun. senin kızın zorla çinlilerle evlendirilmiyor. suçsuz yere toplama kamplarina gönderilen erkeklerden de haberin yok. boş boş konusuyorsun
    Cevapla
  • Kenan 10 ay önce Şikayet Et
    Dogru diyor Abbas. ÇINin önünü kesmek icin emperyalist oyunlarina geliyor uygurlular..BATI ÇİNde herseyleri var, yol mol,fabrika.hainlik yapiyorlar CINe
    Cevapla
  • master 10 ay önce Şikayet Et
    bu abbas uzun zamandır birilerine yaranmaya çalışıyor.defetmeleri lazım ,reis oraya birini tayin etsin.
    Cevapla
  • Hayri 10 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki sosyalist CHP neyse filitindeki sosyalistlerde aynı. Kurban olsunlar Hamas'a bu satılmışlar.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kudüs Mahmut Abbas gibi hainlerin değil müslümanların mülkü ve şerefidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!