Akşener'in eski danışmanı Özvarinli: Akşener’den sonraki genel başkan şimdiden belli

Meral Akşener'in eski danışmanı Hasan Sami Özvarinli İYİ Parti'deki görevi boyunca birçok karanlık olaya şahit olduğunu söyleyerek ‘ İYİ Parti'nin üst akıl Pensilvanya. Akşener’den sonraki genel başkan da Buğra Kavuncu" dedi.

Akşener'in eski danışmanı Özvarinli: Akşener’den sonraki genel başkan şimdiden belli
Akşener'in eski danışmanı Özvarinli: Akşener’den sonraki genel başkan şimdiden belli
GİRİŞ 22.06.2023 17:48 GÜNCELLEME 22.06.2023 17:49
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Meral Akşener'in eski TBMM grup danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, geçen nisan ayında partiden istifa etti. Özvarinli, İYİ Parti ve Meral Akşener’le ilgili Aydınlık’a önemli açıklamalarda bulundu. 

"ÜST AKIL PENSİLVANYA"

Meral Akşener’in eski danışmanı Özvarinli, ‘Politikalar parti organlarında değil, ABD’de belirleniyor. Kritik konularda tavır açıklanmadan önce haber bekleniyor.’ dedi. Buğra Kavuncu’nun Akşener’den sonraki genel başkan olduğunu söyleyen Özvarinli, ‘Kavuncu ile İmamoğlu çok yakın’ diye konuştu.

"ZAMANI GELDİĞİNDE AKŞENER PARTİYİ KAVUNCU'YA BIRAKACAK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eski TBMM grup danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, İYİ Parti'deki bu görevi boyunca birçok karanlık olaya şahit olduğunu söyledi. Gördüğü manzaraları biriktirdiğini aktaran Özvarinli, "İlk bir buçuk iki yıl çok anlamlandıramadım. Daha sonra oradaki üst aklı görmeye başladım. Bu üst akıl Pensilvanya'dır. Bu da üst aklın Amerika olduğunu gösterir." dedi. Partide kritik ismin Buğra Kavuncu olduğunu kaydeden Özvarinli, zamanı geldiğinde Akşener’in partiyi ona bırakacağını, FETÖ ile bağlantılı kim varsa Kavuncu’nun etrafında toplandığını bildirdi. Özvarinli, İmamoğlu ve Kavuncu’nun çok yakın olduklarını da vurguladı.

İYİ Parti’nin özel bir proje olduğunu belirten Özvarinli, özetle şu bilgileri verdi:

‘POLİTİKALARI ÜST AKIL BELİRLİYOR’

“İYİ Parti’de politikalar parti organlarında belirlenmiyor. Kritik konularda önce sessiz kalınır. Sonra bir yerlerden haber gelir o doğrultuda tavır alınır. Yani üst akıl karar verir, Akşener uygular. Bu üst akıl da bellidir. Partide çalışan kişi gelişmeleri dikkatle takip ederse gerçeği görür. Bu üst akıl Pensilvanya’dır. Pensilvanya kimdir? Amerika’dır. ABD’nin Türkiye planlarında İYİ Parti'ye biçilen roller vardır. Akşener de bu rolü oynar. Bu konuda o kadar çok örnek vardır ki.”

Buğra Kavuncu ve Meral Akşener

KAVUNCU AKŞENER’E 'BU OLAYA MÜDAHALE ET' DEMİŞTİ

“İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ile 2019 yılında tanıştım. Kavuncu özel olarak seçilmiş biri. Akşener kendisinden sonra partiyi ona bırakacak. Bunun zamanını da Pensilvanya ve Amerika belirleyecek. Kavuncu'nun, Ekrem İmamoğlu ile arası çok iyidir. Çok çok yakın ilişkileri vardır. CHP içinde de teması çoktur. Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanma olayı patlak vermişti. Benim de olduğum bir ortamda Kavuncu Akşener’e 'bu olaya müdahale et' demişti. Ben de böyle bir durumun sakıncalı olduğunu söylemiştim. O süreçte Akşener, Kaftancıoğlu'nun yargılanma sürecine müdahale etmedi.

"KAVUNCU, AKŞENER'DEN SONRA İYİ PARTİ'NİN İKİNCİ GENEL BAŞKANI"

“Partide FETÖ ile iltisaklı ne kadar kişi varsa Buğra Kavuncu ile çok yakın arkadaştır. Siyaset Akademisinin İYİ Parti'de kurucusu bendim. Siyaset Akademisinin başına Mayıs 2022'de Yüksel Korkmaz getirildi. Korkmaz'a özel araba gönderen Kavuncu'nun Korkmaz sevgisinin altında yatan nedir? Korkmaz FETÖ’den tutuklanıp sonra serbest bırakılan biri. Ben İstanbul'a 3 kere konferansa gittim, kimse bana özel araç göndermedi. Kavuncu, Akşener'den sonra İYİ Parti'nin ikinci genel başkanı. Bunu söyleyen Akşener'in kendisi.

'AKŞENER İÇİN KAVALA ÇOK ÖNEMLİ'

"Osman Kavala, Akşener için çok önemli birisidir. Ben Kavala’nın çok tehlikeli biri olduğunu belirttim. Akşener, Kavala ile ilgili risk alıp konuştu. Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına ilişkin konuşması oldu. İlk orada karşı karşıya geldik.

"Ekrem İmamoğlu CHP’li. Ama İYİ Parti ve Akşener’e CHP’den daha yakın. Hatta biz bu hususu test ettik. Mansur Yavaş ile ilgili raporlar gönderdik Meral Hanım’a. 'Bu adamın yanında durmalısınız' dedim. Kaybetse bile İYİ Parti dağılma sürecine girmez diye rapor ilettik. Danışman arkadaş 'yanlış yapıyorsun' dedi. 'Bir kere Mansur Yavaş ile ilgili grup konuşmasına bir şeyler yazdın mı?' dedi. 'Yazdım söylemedi' dedim. 'Bu hafta İmamoğlu ile ilgili birkaç süslü cümle yaz söyleyecek mi bakalım' dedi. Yazdım gönderdim. Grup toplantısında bunu söyledi. İmamoğlu-CHP ilişkisinden öte İmamoğlu-İYİ Parti ilişkisi var.

"Adana'da Siyaset Akademisi eğitimi verdim. Arkadaşlarla ve Siyaset Akademisi başkanıyla beraber arabayla dönüyorduk. Radyodaki haberlerden Akşener'in 'Başbakan olacağım' dediğini duyduk. Herkes şok oldu. Ben arkadaşlara, 'bu ülkücü tabana ihanettir. Bu Ekrem İmamoğlu'na otobandan yol açmaktır' dedim. Bunu o tarihte algılayanlar oldu. Ben de algılamıştım.

'SARAÇHANE OLAYI KURGU'

"Kılıçdaroğlu Almanya'ya gitmişti. İmamoğlu ile ilgili mahkeme kararı da aynı gün açıklandı. Akşener hemen İmamoğlu’na destek için yola çıktı. İstanbullulara da çağrılar yapılmıştı. Saraçhane’de büyük bir kalabalık oluştu. Akşener ve İmamoğlu Saraçhane’de kucaklaştı. Saraçhane’de yaşananların tamamı kurgudur. Makam odasında bir sarılma vardır. O da bir kurgudur, tiyatrodur. Planlanmıştır.

'HDP İLE İLİŞKİ CHP ÜZERİNDEN'

"İYİ Parti'deki görevim sırasında HDP ile ilgili iç Ege bölgesindeki illerde araştırma yapıldı. Sonuçlar, analizler benim önüme de geldi. Ben Fatih Akşener'e ‘neden bunu yaptırıyorsunuz?’ dedim. Cevap veremedi. HDP ile İYİ Parti'nin ilişkisi CHP üstünden sürmektedir.

'MASAK AİLE HESAPLARINI İNCELESİN'

"MASAK partiyi yöneten aileyi ve ailenin yakınlarının hesaplarını incelesin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti'ye çok yakındır. Ankara’daki Çankaya Belediyesi de bunlardan biri. Başta Fatih Akşener ve yakın çevresi olmak üzere aileye yakın isimlerin hesap hareketleri incelenirse önünde sonunda önemli açıklar yakalanır. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük cerahatlerinden biri patlar böyle bir araştırma yapılırsa."

PARTİDE KRİTİK İSİM BUĞRA KAVUNCU

Saltuk Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da doğdu. Kavuncu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun oldu. Kavuncu, 2018 yılında İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildi. Kavuncu daha sonra, İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdürdü. 2022'de İyi Parti'deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Kavuncu, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi. 14 Mayıs 2023'te yapılan seçimlerde İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak seçilen Kavuncu aynı zamanda Meral Akşener'in başdanışmanı olarak görev yapıyor.

ENVER ALTAYLI'NIN YEĞENİ

Buğra Kavuncu özellikle son yıllarda ismi gündemden düşmeyen Enver Altaylı'nın yeğeni. Altaylı'nın adı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2020 yılı başında hazırlanan iddianame ile gündeme gelmişti. Savcılık iddianamesinde, Altaylı tarafından, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e mektuplar yazıldığı iddialarına yer verilmişti. Mektuplarda, Altaylı'nın “Kaşif Kozinoğlu MİT Müsteşarı olursa felaket olur” ifadesini kullandığı iddiası da yer almıştı. Altaylı’ya, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, “siyasi ve askeri casusluk” suçundan 13 yıl 4 ay, “silahlı terör örgütüne üyelikten” ise 10 yıl hapis cezası verilmişti. Dosyadaki temyiz incelemesi ise, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından yapılacak. Diğer yandan Altaylı, Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin açılan davanın da sanıkları arasında yer alıyor.

KATİAD YÖNETİCİLERİNDENDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kavuncu'nun geçmişte Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin (KATİAD) başkan yardımcılığını yaptığını, bu derneğin 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin başvurusuyla kapatıldığını söylemişti. Özdağ'ın bu ifadelerine karşılık Kavuncu, “Benim olduğum dönemde bu derneğin FETÖ’cü olduğuna dair en ufak bir ibare yoktu. Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyükelçileri, konsolosları, hatta başbakan bu derneği ziyaret ederdi. Bu dernekte Türkiye’de faaliyette bulunan birçok holding, birçok şirket, bir sürü uluslararası grup var. Ben ayrıldıktan sonrasını takip etmedim ama Kazakistan’da bulunan Türk iş adamlarının üye olduğu tek dernek.” şeklinde konuşmuştu.

KAYNAK: AYDINLIK
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 50
  • Ayısigi 10 ay önce Şikayet Et
    Kavuncu bir başkan olsun onun ozgun ağırlıgıni gosterir bu millet
    Cevapla
  • Ülkeci 10 ay önce Şikayet Et
    Kol kırılır yen içinde kalır ülkücü kardeşlerime tavsiyem geç olmadan yuvaya dönün. Bu satılmışların ardından gitmeyin yerli ve milli olun.
    Cevapla
  • Aliyar Kaykavus 10 ay önce Şikayet Et
    Eski müstafi bașbakan Tansu çiller Ucuran Meral ile ilgili olarak, bu kadın Milli Güvenlik Kurulundaki kararları İki Saat sonra Amerika ya satıyor diye laf etmiști, çok doğru uyanın iyi partili milliyetciler.
    Cevapla
  • Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Bu belli zaten herkes biliyor
    Cevapla
  • Fuat64 10 ay önce Şikayet Et
    Akşenerin karanlık olduğunu geç anlamışsın ve koçum. Akşener 15 temuzdan önce ABD Ve fetö tarafından dereye sokulmuş bir aparattır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı