Son dakika haberi: Mustafa Sarıgül'den İmamoğlu'na 'ince' mesaj! Canlı yayında salvolar...

Genel başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi'nin CHP ile birleştiğini duyurmasının adından bir tv programında konuk olan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili çarpıcı bir açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 24.06.2023 13:52 GÜNCELLEME 24.06.2023 14:37
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Habertürk'te CHP gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bir soru üzerine, "Sayın İmamoğlu ya da bir başka belediye başkanı arkadaşıma 'beklesin, beklemesin' demem. Kesinlikle önümüzdeki yerel seçimlerde İBB'ye aday olmasını arzu ederim. Kesinlikle seçim zamanı çalışırım" diye konuştu.

Mustafa Sarıgül'ün açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde;

Erzincan adaylığım benim için sürpriz oldu. Aday gösterileceğimden haberim yoktu. Adaylık beklentim gerçekten yoktu. Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu öyle uygun gördüler. Benim Erzincan'da görev almamı arzu ettiler. Kendisinden hiçbir talebimiz olmadı.

"ŞARTSIZ, KOŞULSUZ, AMASIZ DESTEK VERECEĞİMİZİ SÖYLEDİK"

6'lı Masa'dan sayın Kılıçdaroğlu'nun adı çıkar çıkmaz ilk açıklamayı biz Türkiye Değişim Partisi olarak yaptık. Şartsız, koşulsuz, amasız destek vereceğimizi söyledik. Siyaset yarıştır. Yarış eşit koşullarda olması lazım. Buna bakmak lazım. Sayın Bülent Ecevit, sayın Erbakan hocamız, sayın Demirelimiz, sayın Özal'ın döneminde etik kurallar çalışırdı. Birinci turda psikolojik üstünlüğü sayın Kılıçdaroğlu ele geçirildi. Son 15 gün iyi yönetilemedi. Keşke diğer genel başkan adaylarımıza da forma çizilseydi, onlar da meydanlarda olsaydı. Meral Akşener çok çalıştı.

"GÜN AYRIŞTIRMA DEĞİL BÜTÜNLEŞME GÜNÜDÜR"

Biz Türkiye Değişim Partimizi siyasetin dilini, yapılış şeklini değiştirelim diye kurduk ve gerçekten değiştirdik. Biz rakiplerin iyi yaptığı işler varsa sevgi ve saygıyla anlatacağız; eksik bıraktıklarını çözüm önerileriyle sunacağız dedik. Türkiye öyle bir noktaya geldi ki, biz partiyi kurduktan sonra ittifaklar kuruldu, ikili sisteme geldi. Artık küçük partilerin tek başına muvaffak olmaları mümkün değil. Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu ile konuştuk, güzel bir çalışma oldu. Bana göre gün bütünleşme günü. Mustafa Sarıgül kim? CHP'nin Şişli Gençlik Kolu Sekreteri 1976 yılı. Ecevit'in kurultay delegesi, SHP'nin kurucusu, Türkiye'nin en genç milletvekili.

DİKKAT ÇEKEN 'İMAMOĞLU' SÖZLERİ

Benim önerim şudur; bir belediye başkanımız, bunu sayın İmamoğlu gibi algılamayın, Türkiye'de hangi partiye mensup olursa olsun bütün belediye başkanları, birinci dönem partiyle, vaad ederek, hayal satarak seçilir, ikinci dönem yaptığı proje ile seçilir hele hele üçüncü dönem seçilirse yaptığı işlerde vatandaşlarından takdir görüyordur. Sayın İmamoğlu ya da bir başka belediye başkanı arkadaşıma 'beklesin, beklemesin' demem. Kesinlikle önümüzdeki yerel seçimlerde İBB'ye aday olmasını arzu ederim. Kesinlikle seçim zamanı çalışırım. Şu anda kurultay kararı alındı. Süreç devam ediyor. Sayın İmamoğlu benim emek verdiğim arkadaşımdır. Bugün büyükşehir adayı olsun, İstanbul İl Başkanı Canan hanımla çıkar canla başla çıkarız. Şu an CHP'de genel başkan tartışmasını doğru bulmuyorum. Kurultaya 1 ay 15 gün kala çıkıp adaylıklar açıklanabilir. Bu açıklamalar, tartışmalar televizyonlar üzerinden yapılmaz. Şu anda belediye başkanlarının görevi parti içi mücadele değil, halka projeler yapmak, şehirleri canlandırmak olmalıdır. Sayın İmamoğlu'nun hakkını yemeyelim. Meral Hanım'ın hakkını yemeyelim. Ama Ekrem Bey, masanın diğer genel başkanlarından fazla çalıştı.

"YEREL SEÇİMLERDE DE İTTİFAKLARLA BERABER OLMAK LAZIM"

CHP kişilere bağlı bir kurum değil. Son derece köklü 100 yıllık bir çınar. Erzincan'da Mustafa Sarıgül mü kazandı? Ben katkı sunmuş olabilirim. İsimler ne kadar önemli olursa olsun bir siyasi parti olmadan olmaz. İstanbul'da mutlaka kazanacağız. İstanbul'da belediye başkanı olmadığımız ilçelerde adaylarımızı bulup açıklamamız lazım. Yerel seçimlerde de ittifaklarla beraber olmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu nezaketi, zerafeti ile bir şey söylememiş olabilir. Ama 6'lı masadaki arkadaşlarımızın az talepleri alıp, daha başka zor yerlerden aday çıkarabilirlerdi. Popüler isimleri de vardı. Oralardan çıkabilirlerdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Sivas 58 10 ay önce Şikayet Et
    Hesap genel başkanlık olunca cümle aleme şirin görünmek lazım.
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 10 ay önce Şikayet Et
    Mustafa Sarıgül CHP'nin İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı olması güçlü ihtimal ve gerçekten ihtiyaç.Çünkü,Eko itibar kaybetti. CHP yönetimi güvenmez artık ona. İstanbul halkı perişan. Ak parti seçmeni için söylüyor görünüp aslında kendi göbeğini kaşıyan CHP seçmeni tarifleri hariç. Tıpış tıpış,tehdit korku,göbek kaşıyan...net tümü CHP' li seçmene layık gördükleri sözler.
    Cevapla
  • Vatansever Adanalı 10 ay önce Şikayet Et
    sarıgül seni eski bir hikaye olmasına rağmen ; ŞİŞLİ den çok iyi tanıyoruz; ekrem"i zaten İstanbulla birlikte bütün TÜRKİYE çok iyi TANIYOR !!!??
    Cevapla
  • Serkan van 10 ay önce Şikayet Et
    Kk oğlu kendine eninde sonunda bir arkadaş bulabildi eğer sonradan kokusu çıkmasa
    Cevapla
  • Asım 10 ay önce Şikayet Et
    Komedi ama gülemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı