CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine karşı 'İlke ve Demokrasi Hareketi' kuruldu

İstifa etmemekte direnen Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine karşı CHP içerisinde İlke ve Demokrasi Hareketi adı altında yeni bir oluşum kuruldu. Hareket, dün yaptığı yazılı açıklama ile ilk bildirisini yayınladı.

GİRİŞ 25.06.2023 10:21 GÜNCELLEME 25.06.2023 10:21
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

28 Mayıs seçimlerinde yaşanan hezimetin ardından CHP'de iç savaş başladı.

Bir yanda Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarısızlık nedeniyle kredisini tükettiğini düşünüp istifasını isteyenler, diğer yanda CHP lideriyle yola devam etmek isteyenler...

Hal böyle olunca CHP'de ipler iyice gerildi. Ekrem İmamoğlu önderliğindeki değişim isteyenler, CHP yönetimine her geçen gün üstü kapalı bir şekilde istifa çağrısı yapıyor.

Ancak Kılıçdaroğlu ve ekibi koltuğu bırakmamakta kararlı.

CHP'DE YENİ BİR HAREKET KURULDU 

Son olarak CHP’de değişim çağrıları kapsamında Eski CHP Parti Meclisi üyesi Örsan Öymen’in öncülüğünde yeni bir hareket kuruldu.

CHP İlke ve Demokrasi Hareketi adı altında kurulan bu harekette Algan Hacaloğlu, Necla Arat, Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Prof. Dr. Tolga Yarman, Türker Ertürk ile Utkan Güneş gibi isimler de yer alıyor.

BİLDİRİ YAYIMLADILAR: CHP'DE DEVRİM GERÇEKLEŞMELİ

Hareket, dün yaptığı yazılı açıklama ile ilk bildirisini yayınladı.

Bildiride, “Seçim sonuçları ne yazık ki CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu açısından başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Başta laiklik olmak üzere bazı temel ilkeler parti yönetimi tarafından bertaraf edilmiştir. Halkçılık, devletçilik, sosyal demokrasi ve demokratik solculuk ilkeleri söylemde kalmıştır” ifadelerine yer verildi.

Tüzük değişikliği talep edilen bildiride şunlar kaydedildi:

“Mahalle kongrelerine, partinin kurumsal kimliğine ve ilkelerine sahip çıkan herkes katılmalı, bu ilkeleri benimseyen üyeler kongrelerde aday olmalı, bu doğrultuda listeler çıkarılmalıdır. CHP’de devrim gerçekleşmeden, Türkiye’de devrimin gerçekleşmesi olanaklı değildir.”

KAYNAK: CUMHURİYET
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 20
  • Doğan 10 ay önce Şikayet Et
    Sinek vızıltısı olabilirler ancak.
    Cevapla
  • VBCF 10 ay önce Şikayet Et
    CHP'nin seçmen kitlesini (özellikle Anadolu'daki) bilmeyenler için not: Bu hareketler hiçbir işe yaramaz. Kemal 85 yaşında dahi partinin başında kalır ve yüzde 25 alır...
    Cevapla
  • musa,Degirmenci 10 ay önce Şikayet Et
    Chp bin kiss yazilisi, Anlami israil,ingiliz,alman,zersdüst ermeni ortakligidir..
    Cevapla
  • Dr. Orhan,Dagli. 10 ay önce Şikayet Et
    Chp den hainden baska ,turkiye dusmanindan baska birsey cikmaz.evir,cevir,hic degismez,chp li dünya icin bile tehtit dir.
    Cevapla
  • SİHA İHA KAAN 10 ay önce Şikayet Et
    ya şaka gibiler birde buna oy veren kitle var ya aydınlık Türkiye mde hala buna oy veren birde alkışlayan bi kesim var ya inanılır gibi değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İran Cumhurbaşkanı'nın düşen helikopteri bulundu
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim